Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



Premiera filmului „Unde ești, Adame?”

aprilie 20, 2023 Categoria: Anunturi, Stiri

În data de 21 aprilie, ora 19:00, la cinematograful „Odeon” (mun. Chișinău, str. Mihai Eminescu 55), se organizează proiecția filmului „Unde ești, Adame?”.

Este un documentar de lungmetraj despre viața de zi cu zi a monahilor din mănăstirea Dohiariu, din muntele Atos, Grecia. Filmul a fost produs în 2019, de către ucrainenii Alexandr Zaporoschenko și Alexandr Pliska. Filmările au durat circa 3 ani.

Este deocamdată primul și unicul film documentar despre o mănăstire din Atos care se proiectează pe marile ecrane!

Filmul a participat la așa festivaluri internaționale ca: FIF Tallinn, FIF Krakow și a câștigat Grand Prix la festivalurile de film „Pokrov” (Rusia) și „Zaječar” (Serbia).

Logline: Filmul scufundă spectatorul în viața unei mănăstiri de pe Sfântul Munte Athos. Viața monahală retrasă, plină de personaje autentice și „sfinți cotidieni”, se revarsă pe marele ecran înlăturând prioritățile noastre lumești. Spectatorul este copleșit de un mod de viață cu totul necunoscut, fără precedent, a unei obști monahale vii – în mijlocul secolului XXI.

Filmul va fi proiectat în Republica Moldova în premieră. Limba filmului este greaca, cu subtitrări paralele în română și rusă.

La eveniment va participa producătorul filmului – Alexandr Plyska, care va comunica cu publicul spectator după proiecție.

Biletele pot fi procurate online (iTicket) și/sau la cinema înainte de proiecție.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.