Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Patericul de la Optina

noiembrie 17, 2008 Categoria: Articole, Biblioteca digitala, Sfintii de la Optina

De-a lungul secolelor stăreţia a înflorit, atingînd culmea dezvoltării sale, apoi a slăbit, a ajuns la declin, ca mai tîrziu să renască din nou. A cam fost uitată în Rusia, în timpul cuviosului Paisie Velcicovski (sec. XVIII). Prin luptele sale, prin traducerile cărţilor Sfinţilor Părinţi şi prin exemplu personal, el a readus stăreţia peste ucenicii săi şi, astfel, a început să înflorească în Rusia, în special la schitul Optina. Primii stareţi la Optina „“ Lev, Macarie, Moisei şi Antonie au fost ucenici apropiaţi ai marelui stareţ Paisie. Această mlădiţă îmbelşugată a înflorit continuu de-a lungul a o sută de ani, trecînd de la părinte la fiu, în duhul ascultării autentice.

Citiţi cartea >>

Descărcaţi cartea în fişierul exe >>

Această versiune electronică a cărţii este rezultatul coloborării noastre cu Biblioteca ortodoxă digitală VIOSTIL.

Rugaţi-vă pentru cei care au contribuit la realizarea acestei versiuni digitale a cărţii.

Alte cărţi din: Biblioteca digitală


Slava lui Dumnezeu pentru toate!


Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

4 Comentarii
 1. […] Patericul de la Optina : Portalul Tineretului Ortodox din MoldovaInformatii Utile. Rugaciuni · Filocalia · Dictionar Ortodox · Pelerinaje in Moldova · Resurse Ortodoxe … 2007 © Portalul Tineretului Ortodox din R. Moldova | Logos MD | Contact: info@logos.md | Design: Ciorici Pavel … […]

 2. Adrian martie 25, 2009 3:21 pm

  Este super cartea.Doamne ajuta si puneti mai multe cartin in formatul *.exe.
  Doamne ajuta!

 3. ionut decembrie 1, 2009 9:44 pm

  rinduiasca bunul Dumnezeu ca toata suflarea ortodoxa sa simta puterea invataturii miscatoare din filocalie si sa avem cu totii trairea care este placuta lui Dumnezeu. Doamne ajuta-ne!!!!

 4. petruta martie 2, 2014 9:42 pm

  Buna seara la toti colaboratori, tin sa va multumesc ca prin sprijinul dumneavoastra si al lui DUMNEZEU m-am rugat Lui.Tin sa va spun ca am citit aceste rugaciuni care m-au ajutat foarte mult. Multumesc. Tuturor Doamne ajuta la toata lumea si pe mine…….