Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Sfanta Matrona din Moscova

mai 2, 2019 Categoria: Articole, Vietile Sfintilor

Sfanta Matrona din MoscovaNascuta in anul 1881, in gubernia Tula, intr-o familie de tarani saraci, cu patru copiii, semnele alegerii ei de catre Domnul s-au aratat inca inainte de nastere. Din cauza saraciei in care traiau, mama Matronei se gandea sa o abandoneze in orfelinatul contelui Golitin. Un vis prevestitor i-a zadarnicit acest plan. Viitorul ei copil i s-a aratat in somn sub forma unei pasari albe, cu chip omenesc, avand ochii inchisi. La nastere, apropiatii au constat ca fetita era oarba. Cand a venit vremea botezului, i-au pus numele Matrona, in cinstea Cuvioasei Matrona a Constantinopolului, care a trait in secolul al V-lea si care este pomenita pe data de 9\22 noiembrie. La botez s-a intamplat prima minune: „Cand preotul a cufundat-o in cristelnita, cei prezenti au vazut cum deasupra ei se inalta un stalp de fum bineinmiresmat”. Copilul s-a nascut insemnat: „Pe pieptul fetitei era o mica umflatura in forma de cruce, o cruciulita in relief, nefacuta de nimeni”.

Precocitatea ei duhovniceasca s-a manifestat in mai multe feluri. „Peste ani, o prietena povestea ca, pe cind Matrona era inca sugar, mama ei se plangea: „Ce sa fac? Fata nu primeste san miercurea si vinerea, in aceste zile doarme intruna. Mi-este imposibil s-o trezesc”. Inca din copilarie, in timpul noptii, cand parintii dormeau, ea se furisa la coltul sfant si, intr-un mod de neinteles, lua de pe raft icoanele, le aseza pe masa si, in linistea noptii, se juca cu ele”. Foarte de timpuriu Domnul a inzestrat-o cu darul clarviziunii, al facerii de minuni, al vindecarii bolnavilor, al discernamintului.”Cei apropiati observau ca ea cunostea nu numai pacatele omenesti, crimele, ci si gandurile. Ea simtea apropierea unei nenorociri, a calamitatilor naturale si sociale. Prin rugaciunile ei oamenii primeau vindecare de boli si mangaiere in necazuri. In consecinta, au inceput sa vina in casa Nikonovilor tot felul de oameni, carute cu bolnavi din satele si comunele invecinate, din tot judetul, chiar si din alte judete, precum si din alte gubernii. Erau adusi bolnavi care nu se puteau ridica din pat si pe care fetita ii punea pe picioare”.

La varsta de paisprezece ani ajunge, insotita de o prietena, in catedrala Sf.Andrei, unde slujea Sfantul Ioan de Kronstadt. Dupa incheierea slujbei, Sfantul a rugat lumea adunata sa ii faca loc Matronei adresandu-i acesteia chemarea: „Matronuska, vino-vino la mine! Iata vine schimbul meu – al optulea stalp al Rusiei”.

Sfanta Matrona a prevazut venirea revolutiei bolsevice( „vor jefui, vor distruge bisericile si vor prigoni pe multi”) si intrarea Rusiei in cel de-al doilea razboi mondial. In 1925 se muta la Moscova. Datorita lucrarii ei duvonicesti, pe care o va face aici timp de treizeci de ani, comunistii vor cauta sa o aresteze. Fara success, insa: „Se mai povesteste ca, intrucat prevedea cu duhul neplacerile, Matrona parasea anumite case in graba intotdeauna in ajunul venirii la ea a militiei, deoarece locuia fara viza. Erau timpuri grele si oamenilor le era frica sa o treaca in cartea de imobil. Astfel, ea s-a salvat de la represiuni nu numai pe sine, ci si pe gazdele care o adaposteau”.

„Odata a venit un militar s-o aresteze pe Matrona, dar ea i-a spus: „Du-te, du-te mai repede acasa, ai o nenorocire. Iar oarba nu va pleca nicaieri de aici, eu stau in pat, nu plec nicaieri.” El a ascultat-o. A plecat acasa: sotia lui se arsese la lampa de gaz. A reusit s-o duca la spital. A doua zi, cand s-a dus la serviciu, a fost intrebat: „Ei, ai arestat-o pe oarba?” ” Pe oarba n-o voi aresta niciodata, a raspuns el”.

Cartea abunda in marturii despre darurile Sfintei. Z.V.Jdanova povesteste: „Maicuta era cu desavarsire analfabeta, dar in acelasi timp stia totul. In 1946 trebuia sa-mi sustin proiectul de diploma „Ministerul flotei militare” (pe atunci imi faceam studiile la Institutul de arhitectura din Moscova). Indrumatorul meu, nu inteleg de ce, ma persecuta tot timpul. In decurs de cinci luni nu m-a consultat nici o data, fiind hotarat sa ma „pice”. Cu doua saptamini inainte de examen mi-a spus: „Maine va veni comisia si va confirma netemeinicia lucrarii dumneavoastra!” Am venit acasa plangand: tata era arestat si nimeni nu ma putea ajuta, mama se afla in intretinerea mea, si singura sansa era sa-mi sustin proiectul ca sa pot lucra.

Maica m-a ascultat si mi-a spus: „Nu-i nimic, vei sustine proiectul. Diseara vom bea ceai si atunci vom discuta!”. De-abia am putut sa astept pana seara si iata ca imi spune maicuta: „Sa plecam in Italia, in Florenta, la Roma, sa privim operele marilor maestri”¦”. Si a inceput sa enumere strazile, cladirile! S-a oprit: „Iata Palazzo Pitti, iata un alt palat cu arcuri- sa faci la fel ca si acolo- cele trei etaje de jos ale cladirii cu o zidire masiva si cu doua arcuri la intrare”. Eram uluita de vedenia ei. Dimineata am sosit la institut, am aplicat calc pe proiect si cu tus maro am facut toate corecturile. La ora 10 a sosit comisia. Imi analizeaza proiectul si-mi spune: „Dar proiectul e reusit, arata excelent. Sustineti-l!”.

Sfanta Matrona era si o foarte buna sfatuitoare: „Vindecand bolnavii, maica le cerea credinta in Dumnezeu si indreptarea de la pacat a vietii. Astfel, pe o femeie care venise la ea a intrebat-o daca intr-adevar crede ca Dumnezeu o va vindeca. Alteia, bolnava de epilepsie, ii spunea sa nu lipseasca de la nici o Liturghie si la fiecare sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine ale lui Hristos. Pe cei ce duceau viata de concubinaj ii binecuvanta sa se cunune in biserica. Tuturor le cerea sa poarte neaparat cruce la gat”.

„De obicei nu vorbea mult, ci raspundea scurt la intrebari. Au ramas de la ea cateva sfaturi cu caracter general. Maica invata sa nu ne judecam aproapele. Ea raspundea: „De ce sa-i judeci pe altii? Gandeste-te mai des la tine. Fiecare oita va fi spanzurata de propria codita. Ce treaba ai tu cu celelalte codite?” Matrona invata sa ne lasam in voia lui Dumnezeu, sa traim cu rugaciune. Cat mai des sa ne insemnam si obiectele inconjuratoare cu semnul crucii, aparandu-ne astfel de puterile celui rau. Sfatuia sa ne impartasim cat mai des cu Sfintele Taine ale lui Hristos. „Aparati-va cu crucea, rugaciunea, apa sfintita, cu impartasirea cat mai deasa”¦ In fata icoanelor sa arda candele”. De asemenea, invata sa-i iubim si sa-i iertam pe batrani si pe cei neputinciosi. („¦) Matrona nu ingaduia sa dam importanta visurilor. („¦) Avertiza sa nu alergam pe la duhovnici in cautarea „schimnicilor” sau „clarvazatorilor”. Alergand pe la diferiti preoti, spunea ea, poti pierde puterea duhovniceasca si drumul corect al vietii”.

Pe 2 mai 1999, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Alexie, semneaza hotarirea prin care Fericita Matrona este trecuta in randul sfintilor.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

43 Comentarii
 1. viorica septembrie 8, 2009 9:16 pm

  cred si ma rog matroanei

 2. Andrei noiembrie 7, 2009 7:54 pm

  Sf.Matrona Roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii.Amin

 3. Gheorghina noiembrie 13, 2009 1:36 pm

  Inainte am mai auzit despre Sfinta Matrona,dar nu am atras mare atentie.Astazi insa de dimineata ma uitam la o programa despre ea.Parca mi s-au deschis ochii la viata.Asa de tare vreau sa se indeplineasca macar o dorinta.Sfinta Matrona,te rog intoarce-l pe tatal meu acasa.Cred acum numai in tine!Amin.

 4. sorocean vasile februarie 1, 2010 2:17 pm

  SF.Matroana ajutama te rog sami gasesc de lucru si sa scap de datorii. Si sami gasesc a doua jumatate. Multumim ca faceti bine pe pamint.

 5. nicoleta februarie 7, 2010 8:56 pm

  Sfanta Matrona m-a ajutat in sesiunea asta (sem i 2009-2010)la 2 examene…cel putin :)….multumesc iubita Maica!

 6. nicoleta februarie 7, 2010 9:18 pm

  va rog daca stie cineva site-ul manastirii din Rusia unde se afla moastele Sf.Matron(ic)a sa-l scrie la comentariii…eu primisem d e la cineva un link dar nu l-am retinut 🙁

 7. Victor februarie 8, 2010 9:39 am

  109147, г. Москва, ул. Таганская, д.58

  Проезд: станция метро Марксистская, выход на ул. Таганская, далее любым транспортом (автобус, троллейбус) до остановки Абельмановская застава. Можно добраться пешком от метро по ул. Таганская – около 15 мин.

  =============================

  109147, Moscova, str Taganskaia 58

  Transport: statia metro Marksistskaia, iesire la str.Taganskaia, apoi cu oricare transport (autobuz, troleu) pana la statia Abelimanovskaia zastava. Se poate si pe jos de la metro pe str.Taganskaia – 15 min.

 8. Natalia martie 14, 2010 10:38 am

  eu am fost la Manastirea ce se afla in orasul Moscova , unde se afla moastele Sfintei Matrona, pot sa va spun , ca am venit cu o credinta mai mare deacolo, si in clipe grele ma rog la ea, si intotdeauna ma aude si ma ajuta, as vrea sa mai plec, dar p/u citeva zile sa stau in incinta manastirii.Daca a mai fost cineva sau vrea sa plece poate o facem impreuna?
  Matronushca iti multumesc ca esti alaturi de mine!!!!!

 9. Diana aprilie 14, 2010 2:38 pm

  Buna ziua,va rog frumos,scrieti adresa cine stie unde se afla nu manastirea,dar mormintul Matronei? Va multumesc mult!!! Si deja vreau sa o rog si eu pe Sf.Matrona sa ma ajute si pe mine sa scap de bolile mele si sa imi gasesc si eu si fratele meu a doua jumatate si sa le deie sanatate si parintilor mei! Iti multumesc mult Matrona!!!

 10. Aurel iulie 30, 2010 11:33 am

  Caut de mult informatii lamuritoare privind viata si minunile Sfintei Matrona! Acum mi-a fost dat sa va gasesc pe Internet. Imi doresc o icoana a Sfintei (am doar una micuta; eu sunt din Bucuresti)
  Va iubesc pe toti!
  Sa ne rugam impreuna Sfintei Matrona sa ne ajute sa fim impreuna, fara bariere vamale, granite,…
  Amin!

 11. dana august 4, 2010 10:57 am

  ma rog fierbinte la SFANTA MATROANA sa ma ajute sa reusesc cu serviciul ,sa o ajute pe mama mea sa scape de patima betiei si sa devina o buna crestina cum a fost demult.
  te rog maicuta sa-mi ocrotesti copilasii!

 12. Arcadie august 15, 2010 10:26 pm

  Mi-a fost recomamdata cartea ” Viata si Minunile Cuvioasei Maice Matrona ” , autorea Zinaida Vladimirovna Jdanova , autorea e inca in viata , o contemporana de a Maicii . Cartea mi-a schmbat radical viziunea asupra vietii si te schimba total ca om . Cartea cuprinde detalii fixe despre felul cum a trait Maica , ce Minuni a savarsit in viata Sa , care e mesajul catre mantuirii. A fost Un Om Deosebit al sec XX. Merita sa fie citita din scoarta in scoarta .

 13. Arcadie august 20, 2010 11:13 pm

  Mormantului Maicii se afla la Moskova , cimitirul Daniil ( ” DANILOVSLOE KLADBICE „) . Maica nu a decedat , a trecut in alta dimensiune . Continua sa ajute pe cei nevoiasi .

 14. tamara septembrie 5, 2010 10:41 am

  ce zi minunata,ce minune am visat ca cineva imi dadea sa-mi aleg o torta,si astazi citind despre mai multi sfinti, m-am oprit la Sf.Matroana ,de care nu stiam nimic, dar cred, sper si ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma ajute, sa-mi deschida ochii si mintea sa pot afla si despre alti sfinti, si tot cu ajutorul Domnului sa pot ajunge la sfintele moaste a mai multor Sfinti Parinti.ma rog sfintei Matroana sa se roage Bunului Dumnezeu pentru noi pacatosii,pentru sanatatea copiilor si a tuturor apropiatilor, Sfinta matroana scoate-ne din nevoi, necazul meu il cunosti.Amin

 15. liliana septembrie 28, 2010 8:22 pm

  Ajuta-ma Doamne sa-mi recapat sanatatea.

 16. liliana noiembrie 15, 2010 12:04 am

  SF. MATROANA roagate pentru mine pacatoasa, daruiestemi liniste sufleteasca. Multumesc pentru toate binefacerile primite de la DUMNEZEU…..

 17. elena ianuarie 11, 2011 10:21 pm

  oameni buni! rugati-va! oricit de mult nu v-ar parea ca e in zadar; eu am trait minunea; stateam asezata si asa am inceput sa ma rog, in timp ce discutam cu tatal meu; ma rugam in gind, concomitent zimbeam, raspundeam la ce eram intrebata. Ma rugam cu cuvintele mele Maicii Matrona, si m-a ascultat, mi-a indeplinit cererea, macar ca era ceva de rutina: asteptam un telefon…Si exact in momentul acela a sunat telefonul; bine! imi dau seama ca pare stupid, dar spun cum a fost! Eu cred ca Maicuta o sa ma ajute si mai departe in Drumul meu…MatronuÈ™ca, roaga-te pt mine ca am nevoie de tine, eu cred in tine si te laud pt Dumnezeu…

 18. Maria Loredana ianuarie 28, 2011 11:09 pm

  Eu am 10 ani si cred mult in Maica Matroana si sper ca odata o sa merg la mormantul ei si o sa ma rog pentru mamaia mea pentru ca a murit si pentru tataia meu, si pentru toata familia mea. Iti multumesc Sfanta Matroana, pentru ca mi l-ai descoperit pe tataia meu si sper ca odata in Rai o sa ne cunoastem.

 19. dragan violeta ivanovna februarie 25, 2011 4:08 pm

  sfanta matrona ma rog ajutati-ma sa ies din datorii si din problemele care le am ma rog tie si la chipul tau si pazeste-ni copilasi de toate relele si napastele.si pe sotul meu si pe toate rudele. amin .amin.amin

 20. laura martie 15, 2011 8:33 pm

  sf.matrona ajutama sa ies din datorii si sa pun capul pe perina linistita cu copii mei,amin

 21. xenia martie 23, 2011 1:09 pm

  sfinta matrona ajutama te rog sa-mi cresc fetita, sa scap din toata incurcatura care o am. ajutama te rog sa es din toate problemele mele curata si limpede. fa asa ca sa fie la toti bine dar nu uita si de mine ca tare greu imi mai este. amin.

 22. Ridica iunie 18, 2011 10:52 pm

  Sf. Matrona ajuta-mi prietenul la examenele de absolvire si sa-si recapete linistea sufleteasca! Amin

 23. Ridica iunie 24, 2011 8:44 pm

  Sfinta Matrona ajuta-ma sa-mi gasesc jumatatea si sa nu mai fiu singura si dezamagita! Vreau deja sa-mi formez o relatie durabila si trainika.

 24. Ridica iunie 29, 2011 10:28 pm

  Matronusca ajuta-ma sa trec peste aceste momente grele care mi lea precinuit prietenul meu da-mi tarie de caracte si ajuta-ma sa-mi gasesc fericirea si sa nu mai fiu singura si sa nu mai sufar din dragoste ajuta-ma Maica Matronusca !!!!!!!

 25. Ridica iunie 29, 2011 11:12 pm

  Matronusca intoarcemi-l inapoi pe Igor si fane sa fim de nedespartit sa nu mai avem certuri si dami putere de am ma exprima liber si deschis indiferent de tematica. Si fane ca sa fim cei mai buni prietenii !!!!!!!

 26. olguta trocin iulie 19, 2011 8:35 pm

  cineva are nevoie de siteul manastirii MATRONA:www.pokrov-monastir.ru adresa:str Taganscaia,58.in clipe grele am fost si eu impreuna cu sotul la aceasta manastire.sa fiu sincera am venit cu o bucurie nespusa in suflet.si oricind ma rog sa ne ajute primesc ajutor!!!!!!!!!!!!

 27. Natalia august 12, 2011 9:36 am

  Am aflat ieri de la o persoana straina, ocazional despre SF.Matrona…ascultam ce-mi spunea doamna si parca s-a schimbat ceva in mine…nu-mi venea sa cred…
  Vreau sa cer si eu ajutor SF.Matrona, sa ma indrumezi te rog corect, sa nu ma lasi te rog sa mai fac greseli atit de mari, ajutama te rog sa ies din situatia aceasta dificila in care ma aflu si sa uit de aceasta persoana, sa nu mai sufar din cauza lui si nici el din cauza mea, sa avem acea pace sufleteasca reciproca. Ai grija de baietelul meu Alexandru, sa fie sanatos si destept. Ajuta-ma te rog sa-mi gasesc barbatul visurilor mele, care sa ma iubeasca, respecte, sa nu ma insele, sa-mi iubeasca copilul ca pe al lui, sa-mi ofere siguranta si sustinere totala. Ajuta-ma sa fiu mai blinda cu parintii mei care fac totul pentru mine si merita tot respectul,iar eu din cauza problemelor mele nu-i apreciez la nivel. Si iarta-ma daca e posibil pentru toate greselele facute. Multumesc!!!

 28. Margareta august 16, 2011 3:40 pm

  Sf. Matrona, ajuta-ma te rog sa scap de datorii si sa-mi gasesc jumatatea, sa fie sanatos fiul si fiica.Amin

 29. olesea august 26, 2011 8:09 am

  Maicutza Matronushca Roaga-te Bunului Dumnezeu pentru sanatatea noastra, penru neajunsurile pe care le suportam, ajuta-ma te rog sa-mi gasesc de lucru

 30. irina septembrie 21, 2011 1:00 pm

  Sf.Matrona ajuta-ne de greutate, roaga-te pentru familia noastra ajuta-ne sa ne gasim de lucru si pentru sotul meu care e departe de noi dai Domne putere sanatate si un lucru mai usor amin.ajutane Doamne.

 31. elena octombrie 27, 2011 7:33 am

  Imi doresc sa ajung, sa ma rog la moastele Sf Matrona.O port in suflet si ma rog Ei ori de cate ori simt nevoia.

 32. VADIM noiembrie 8, 2011 2:13 am

  ERAM ACASA IN MOLDOVA SI VISAM CA SA AM OCAZIA SA VIN S MA ROG LA MANASTIREA MATRONA SI LA MOMENT MA AFLU AICI IN MOSCAVA O JUMATE DE ORA DE LA ACESTA MANASTIRE SI NUMI VINE SA CRED CA CHIAR NU POT SA GASESC TIMP SA MA DUC CA DE FAPT SATU CU LUNELE CASA SI MIAM PUS DE 2 ORI IN PALAN SI ICA NI ODATA NAM AJUS CHIAR ACUM IN DIMINIATA DE 5 NOEMBRIE 2011 TREBUIA SA AJUN ACOLO DAR NU AM AJUNS PENTRU CA AM SATAT TOTA NOPTE IN CLUB SI IMI PARE RAU CA MAI MUT ITI ADUCI AMINTE DE DUMNEZEU ATUNCI CID EL E ULTIMA SANSA SI CHIAR AM NEVOE DE EL PENTRU CA VITA LA MOMENT E IN CURCATA CHIAR NU STIU CEI CU MINE CA SA INTELEGETI MAI BINE O SA ZIC IN RUSA (ZABLUJDENIE)SI DAU VINA PE MULTE LUCRURI NU MAI NU PE MINE CATE O DATA MA ROG SI NU AM RASPUNS SIMI DAU SEMA CA DE FAPT CREDINTA MIA IN DUMNEZEU PE CARE SE DISCRIE IN BIBLE E SALABA IN SUFLETU MEU DAR STIU CA EGZITA GARANTAT A FOST O ZI IN VITA MIA O DOVADA CA DUMNEZEU EGZITA ERA UN TINP INDELUNGAT CIND ERA O PROBLEMA SI NU SE REZOLAVA NICI CA CUM ERAM FORTE DISPERAT CA VOIAM SA PLING IN ACEA SERA MA DUS LA BISERICA DIN CENTRU CAPITALE SI MAM RUGAT DI TOT SUFLETU SI INIMA MIA SI A FOT UNI CA DATA CIN EU SINGUR AM SIMTIC CA CHIAR AFOT DIN SUFLET SI CHIAR IN CEA SERA POROBLEMA PE CARE O AVEAM SA SCHINBAT RADICAL,LUTI IN COSIDERATIE FORTE MULT CONTEZA DACA TE ROGI DIN SUFLET SI CHIAR NU STIU CUM SA AJUNG LA NIVELU ACESTA DE CREDINTA DAR O SA CITEZ O FRAZA FOARTE INPORTANTA ATENTIE(OMULUI I SE DADA DUPA CREDINTA LUI)CHIAR MUTI ZICA CA DA EU CRED MA ERTATI N VREU SA JUDEC DAR CA SA CREZI NU POR SI SINPLU DAR CU ADEVARAT ACESTA STADIE E CEVA MAI ADINC,DEAS PUTEA EU SAMI REDAU TOTE GINDURI DAR NU GASESC CUVITELE POTIVIA CA EXPRESIA SA FIE INTELEASA CORET LA 100% MIE GREU,DE MIC SUN INVATAT SA SIC SERA RUGACIUNI SI SIMT CA O FAC CA NU AM NEVOE DAR CA TREBUE IN ACEIASI SERA REPET ALELAI CUVINTE DORINTE O FAC DE PARCA MA CUMPAR SINGUR PE MINE SA NU ZIC CA MAM RUDAT SIMI PARE RAU CA NO FAC CA INIMA SI SULETU MEU DORETE SI ARE NEVOE DOMNE AJUTAMA DAMI PUTEREA CREDINTII IN DUMNEZEU SA IUBESC SI SA FIU IUBIT SA MA TREZEC DIMINIATA SI SA VRAU SA PLING DE BUCURIE CA AM PARTE DE CEIA CE OMUL DE FAT SE NASTE AMINI…

 33. viorica iunie 10, 2012 9:38 pm

  Sf.Matrona ajutama te rog sa dau bacul cu bine si sa intru la universitate

 34. ortie august 21, 2012 5:32 pm

  Sf Matroana adu-l pe calea cea buna pe robul lui Dumnezeu Ionel, lumineaza-l, intelepteste-l, ridica-l din amagiri pentru sfant numele lui Hrisos!

 35. ion septembrie 15, 2012 10:03 am

  SF. Matrona, da-mi Doamne sanatate, putere, incredere in mine sa le pot invinge pe toate ca tare ma simt slabit de putere, stiu ca de multe ori mai ajutat. Ajuta te rog si acuma. iti multumesc mult

 36. Galina septembrie 30, 2012 9:01 pm

  Sf.Matrona ajuta-ma sa-mi gasesc jumatatea….slavit in veci fie numele Tau.

 37. cristi ianuarie 29, 2013 3:26 pm

  Sf Matrona ajuta si pe mine pacatoasa sa ma lecuiesc de toate ce am si darueste-mi si mie un copilas ca-l dorim cu multa dragoste Amin

 38. SHTEFANIA martie 27, 2013 4:04 pm

  AM ACATISTUL SFINTEI MATRONA.
  IL VOI CITI PE 19 APRILIE , SI PE 2 MAI 2013,
  AM FOST OPERATA DE CANCER SI IRADIATA , DORESC SANATATE , SANATATE SI SERVICIU LA BAIATUL MEU DANIEL , DIN MADRID, SHI CU FAMILIA LUI , SANATATE FIICEI ANDREEA SI NEPOTELEI INGRID , LN ITALIA ,CU FAMILIA , SANATATE FIICEI SHI SERRVICIU LA GINERELE EDUARD , IN ROMANIA ..
  DORESC SI DRAGOSTE SHI AJUTOR MORAL .. DE LA CEI TREI COPIII , NORA SHI DOI GINERI .
  O PENSIE MAI MARITA SA-I POT AJUTA , SA-MI POT CUMPARA TRATAMENTELE LUNAR , SA PLATESC TOATE DATORIILE .
  DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA, LA COPIII MEI , SHI LA MINE .
  RODICA-STEFANIA ,REGGIO EMILIA , ITALIA

 39. nadia aprilie 22, 2013 12:15 pm

  Sfinta Matroana,ajuta-ma te rog sa fiu sanatoasa si sa ma simt bine.Da-mi intelegere si fericire,alaturi de jumatatea mea,iar rabdarea si puterea sa ma insoteasca oriunde.Multumesc!

 40. Hanna iulie 24, 2013 4:40 pm

  Sf. Matrona eu cred in tine, e ultima sansa, numai tu ma poti ajuta, roaga-te lui Dumnezeu pentru mine pacatoasa. Da-mi sanatate, putere, rabdare si intelegere sufleteasca, pazitii pe toti cei carei iubesc. Si dusmanii care ma inconjoara. Asculta-mi rugaciunile mele, eu stiu ca numai tu ma poti ajuta. Iti multumesc de binele care mi l-ai dat. Multumesc.

 41. Nicoleta octombrie 10, 2013 5:39 pm

  Sfanta Matrona! ajuta-ma Doamne pe mine, cu examenele din aceasta sesiune, pe care stiu , ca nu leam scris pe toate reusit si bine, ajutama Doamne totusi pe mine, sa pot sa continui sa studiez Economia mai departe, la aceasta Universitate unde am inceput!! Multumesc Tie!

 42. aliona noiembrie 22, 2013 5:26 pm

  Sfinta Matrona ajuta-ma si daruestemi un copilas si sa fiu impreuna cu Stefano pin la adinci batrinete.iti multumesc ca ma asculti si te rogi la Dumnezeu pentru mine.

 43. Mariana aprilie 12, 2014 3:13 pm

  Este vriun transport care circula Moldova la Manastirea Matriona?.Vreau sa plec da singura nu pot sa plec la manastire ca nam fost niciodata.