Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Rezultatele analizei fizicienilor, au fost prezentate ieri la Moscova: Lumina Sfanta din Biserica Sfantului Mormant este un miracol

februarie 18, 2009 Categoria: Minunile Ortodoxiei, Stiinta, Stiri

http://logos.md/img/site/Sf.Lumina.jpg Un fizician rus a prezentat primele masuratori pe care le-a înregistrat asupra descărcărilor electrice pe timpul coborîrii Sfîntului Foc (Lumina Sfanta a Invierii).

Secţiunea „Creştinism şi ştiinţa” din cadrul întîlnirii desfăşurate marţi, la Moscova, a lăsat să se audă prima voce care prezintă rezultatele ştiinţifice ale experimentului oamenilor de ştiinţă ruşi, intreprins în Duminica Mare din 2008, în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim.

Şeful ramurii Institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, doctor în fizică şi matematică, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci cînd se coboară Lumina Sfîntă a Invierii (Lumina de Paşti).

Cercetătorul ştiinţific a folosit echipamente speciale pentru a face măsurători în biserică, timp de 6 ore jumătate, cît s-a aşteptat Focul Sfînt, salvînd aceste măsurători, pentru ca în lunile următoare să încerce descifrarea acestora.

Volkov consideră „miracol absolut” diferenţa dintre parametrii (indicii) înregistraţi în ziua anterioară coborîrii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă. În plus, conform acestuia, analiza fisurii din coloana aflată la intrarea în Biserică îl face să fie convins că această fisură nu putea apărea cu adevărat decît în urma unei descărcări electrice”.

Potrivit lui Volkov, omologul său, expert în fizica dezintegrării, Evgehnii Morozov, suţine şi el aceleaşi poziţii.

Deşi acesta consideră că „măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific”, Volkov îşi susţine rezultatele cu întreaga responsabilitate şi este gata să le prezinte.

„Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întîmplă ceva (un miracol) sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”, a spus el.

Vice-Preşedintele Comisiei ce se ocupă de evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lîngă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfîntul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a spus lui Volkov „că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întîia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini”.

Lumina Sfîntă de la Ierusalim apare la Mormîntul Domnului, de multe secole, cu puţin înainte de Paştele Ortodox. Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevărul de credinţă ortodoxă, întrucît la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfînta Lumină apare la Mormîntul Domnului. Credincioşii cred în coborîrea acestui foc şi dezaprobă orice opinie ateistă.

/lacasuriortodoxe.com/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

3 Comentarii
 1. Calin aprilie 21, 2009 6:40 am

  Nu exista nici un fizician Volkov 🙂
  Cerceteaza, inainte de a crede

 2. Victor aprilie 21, 2009 9:04 am

  Stii pe toti fizicienii rusi?

  Daca cunosti rusa, citeste mai multa info despre acest savant:

  Андрей Александрович ВОЛКОВ. Кандидат физ.-мат. наук. Окончил Московский инженерно-физический институт. Ð’ 1987 году защитил диссертацию по физике твердого тела. С 1990 года работает в РНЦ „Курчатовский институт”. Сфера интересов – низкотемпературная плазма и ее практическое использование. Одновременно является руководителем ООО „Нано-Асептика”, занимающегося разработкой биомедицинских технологий.
  http://www.interfax-religion.ru/?act=print&div=9695

  Aici mai poti gasi ca A.Volkov a fost membru unei grupe de savanti (de elita) care au participat la o conferinta stiintifica cu tema: Bazele fizice ale tehnologiilor de plazma si de radiatie: http://www.fpl.gpi.ru/Zvenigorod/XXXV/T.html
  etc.

  Un crestin nu are nevoie de demonstratii stiintifice pentru a crede, nici nu are rost sa demonstrezi ceva celui ce nu vrea sa creada, caci cat de clare argumente tu nu-i vei aduce – el nu va vrea sa te asculte.

 3. Veaceslav aprilie 30, 2009 1:52 am

  HRISTOS A INVIAT!
  Daca Dumnezeu nu exista si eu cred, nu am pierdut nimic; iar daca Dumnezeu exista si eu nu cred, am pierdut totul.(Blez Pascal)
  Minunea Focului Haric in prezent e cea mai mare dovada a existentei lui Dumnezeu, in special pentru cei ce nu cred in existenta Lui.