Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Pomenirea Sfintei Marei Muceniţe Marina

iulie 30, 2007 Categoria: Articole, Vietile Sfintilor

 Sf.Marina
Aceasta sfîntă era din Antiohia Pisidiei, fiind fiica una născută a unui Edisie, popa idolesc. Şi după ce a murit mama ei, a dat-o tatal său pe seama unei femei; făcîndu-se ea de 12 ani, se ruga să înveţe credinţa creştinilor, şi a învăţat-o de la creştinii ce erau din acel sat.

Iar cînd a fost ca de 15 ani, a poftit să săvîrşească lupta muceniciei. Dacă a aflat de aceasta, ighemonul Olimvirie a trimis de a prins-o şi a băgat-o în temniţa. Peste puţine zile, scotînd-o, a adus-o la judecata sa şi, văzînd-o, s-a spăimîntat cu totul de frumuseţile ei. Şi, întrebînd-o de unde este şi cum îi este numele, ea zise: „Marina mă cheamă, născută şi crescută în Pisidia; şi cred în numele Domnului meu”. De aceea, nevrînd ea a se lepada de Hristos, a poruncit si a fost bătută cu toiege fără milă, pîna s-a rosit pamîntul de sîngele ei; apoi au băgat-o în temniţa.

Şi s-a făcut cutremur mare, încît se cutremura temniţa, şi iată a ieşit dintr-o parte a temniţei un balaur şuierînd tare, şi tîrîndu-se, părea că varsă foc împrejurul sfintei. De aceea, speriindu-se ea foarte si îngrozindu-se, ruga pe Dumnezeu. Atunci acel groaznic balaur s-a prefăcut arătîndu-se în chip de cîine negru; iar sfînta, luîndu-l de păr şi găsind un ciocan, l-a bătut pe cap şi peste spinare pîna l-a slăbit. După aceasta, fiind adusă sfînta la a doua cercetare si ramînînd tare în credinţa lui Hristos, a fost supusă la multe chinuri pe care răbdîndu-le, ighemonul cu mînie i-a tăiat capul.

>> Acatistul Sfintei Mari Mucenite Marina

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.