Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Sfanta Matrona din Moscova

mai 2, 2007 Categoria: Calendar

mai 2, 2020

Sfanta Matrona din MoscovaNascuta in anul 1881, in gubernia Tula, intr-o familie de tarani saraci, cu patru copiii, semnele alegerii ei de catre Domnul s-au aratat inca inainte de nastere. Din cauza saraciei in care traiau, mama Matronei se gandea sa o abandoneze in orfelinatul contelui Golitin. Un vis prevestitor i-a zadarnicit acest plan. Viitorul ei copil i s-a aratat in somn sub forma unei pasari albe, cu chip omenesc, avand ochii inchisi. La nastere, apropiatii au constat ca fetita era oarba. Cand a venit vremea botezului, i-au pus numele Matrona, in cinstea Cuvioasei Matrona a Constantinopolului, care a trait in secolul al V-lea si care este pomenita pe data de 9\22 noiembrie. La botez s-a intamplat prima minune: „Cand preotul a cufundat-o in cristelnita, cei prezenti au vazut cum deasupra ei se inalta un stalp de fum bineinmiresmat”. Copilul s-a nascut insemnat: „Pe pieptul fetitei era o mica umflatura in forma de cruce, o cruciulita in relief, nefacuta de nimeni”.

Precocitatea ei duhovniceasca s-a manifestat in mai multe feluri. „Peste ani, o prietena povestea ca, pe cind Matrona era inca sugar, mama ei se plangea: „Ce sa fac? Fata nu primeste san miercurea si vinerea, in aceste zile doarme intruna. Mi-este imposibil s-o trezesc”. Inca din copilarie, in timpul noptii, cand parintii dormeau, ea se furisa la coltul sfant si, intr-un mod de neinteles, lua de pe raft icoanele, le aseza pe masa si, in linistea noptii, se juca cu ele”. Foarte de timpuriu Domnul a inzestrat-o cu darul clarviziunii, al facerii de minuni, al vindecarii bolnavilor, al discernamintului.”Cei apropiati observau ca ea cunostea nu numai pacatele omenesti, crimele, ci si gandurile. Ea simtea apropierea unei nenorociri, a calamitatilor naturale si sociale. Prin rugaciunile ei oamenii primeau vindecare de boli si mangaiere in necazuri. In consecinta, au inceput sa vina in casa Nikonovilor tot felul de oameni, carute cu bolnavi din satele si comunele invecinate, din tot judetul, chiar si din alte judete, precum si din alte gubernii. Erau adusi bolnavi care nu se puteau ridica din pat si pe care fetita ii punea pe picioare”.

La varsta de paisprezece ani ajunge, insotita de o prietena, in catedrala Sf.Andrei, unde slujea Sfantul Ioan de Kronstadt. Dupa incheierea slujbei, Sfantul a rugat lumea adunata sa ii faca loc Matronei adresandu-i acesteia chemarea: „Matronuska, vino-vino la mine! Iata vine schimbul meu – al optulea stalp al Rusiei”.

Sfanta Matrona a prevazut venirea revolutiei bolsevice( „vor jefui, vor distruge bisericile si vor prigoni pe multi”) si intrarea Rusiei in cel de-al doilea razboi mondial. In 1925 se muta la Moscova. Datorita lucrarii ei duvonicesti, pe care o va face aici timp de treizeci de ani, comunistii vor cauta sa o aresteze. Fara success, insa: „Se mai povesteste ca, intrucat prevedea cu duhul neplacerile, Matrona parasea anumite case in graba intotdeauna in ajunul venirii la ea a militiei, deoarece locuia fara viza. Erau timpuri grele si oamenilor le era frica sa o treaca in cartea de imobil. Astfel, ea s-a salvat de la represiuni nu numai pe sine, ci si pe gazdele care o adaposteau”.

„Odata a venit un militar s-o aresteze pe Matrona, dar ea i-a spus: „Du-te, du-te mai repede acasa, ai o nenorocire. Iar oarba nu va pleca nicaieri de aici, eu stau in pat, nu plec nicaieri.” El a ascultat-o. A plecat acasa: sotia lui se arsese la lampa de gaz. A reusit s-o duca la spital. A doua zi, cand s-a dus la serviciu, a fost intrebat: „Ei, ai arestat-o pe oarba?” ” Pe oarba n-o voi aresta niciodata, a raspuns el”.

Cartea abunda in marturii despre darurile Sfintei. Z.V.Jdanova povesteste: „Maicuta era cu desavarsire analfabeta, dar in acelasi timp stia totul. In 1946 trebuia sa-mi sustin proiectul de diploma „Ministerul flotei militare” (pe atunci imi faceam studiile la Institutul de arhitectura din Moscova). Indrumatorul meu, nu inteleg de ce, ma persecuta tot timpul. In decurs de cinci luni nu m-a consultat nici o data, fiind hotarat sa ma „pice”. Cu doua saptamini inainte de examen mi-a spus: „Maine va veni comisia si va confirma netemeinicia lucrarii dumneavoastra!” Am venit acasa plangand: tata era arestat si nimeni nu ma putea ajuta, mama se afla in intretinerea mea, si singura sansa era sa-mi sustin proiectul ca sa pot lucra.

Maica m-a ascultat si mi-a spus: „Nu-i nimic, vei sustine proiectul. Diseara vom bea ceai si atunci vom discuta!”. De-abia am putut sa astept pana seara si iata ca imi spune maicuta: „Sa plecam in Italia, in Florenta, la Roma, sa privim operele marilor maestri”¦”. Si a inceput sa enumere strazile, cladirile! S-a oprit: „Iata Palazzo Pitti, iata un alt palat cu arcuri- sa faci la fel ca si acolo- cele trei etaje de jos ale cladirii cu o zidire masiva si cu doua arcuri la intrare”. Eram uluita de vedenia ei. Dimineata am sosit la institut, am aplicat calc pe proiect si cu tus maro am facut toate corecturile. La ora 10 a sosit comisia. Imi analizeaza proiectul si-mi spune: „Dar proiectul e reusit, arata excelent. Sustineti-l!”.

Sfanta Matrona era si o foarte buna sfatuitoare: „Vindecand bolnavii, maica le cerea credinta in Dumnezeu si indreptarea de la pacat a vietii. Astfel, pe o femeie care venise la ea a intrebat-o daca intr-adevar crede ca Dumnezeu o va vindeca. Alteia, bolnava de epilepsie, ii spunea sa nu lipseasca de la nici o Liturghie si la fiecare sa se spovedeasca si sa se impartaseasca cu Sfintele Taine ale lui Hristos. Pe cei ce duceau viata de concubinaj ii binecuvanta sa se cunune in biserica. Tuturor le cerea sa poarte neaparat cruce la gat”.

„De obicei nu vorbea mult, ci raspundea scurt la intrebari. Au ramas de la ea cateva sfaturi cu caracter general. Maica invata sa nu ne judecam aproapele. Ea raspundea: „De ce sa-i judeci pe altii? Gandeste-te mai des la tine. Fiecare oita va fi spanzurata de propria codita. Ce treaba ai tu cu celelalte codite?” Matrona invata sa ne lasam in voia lui Dumnezeu, sa traim cu rugaciune. Cat mai des sa ne insemnam si obiectele inconjuratoare cu semnul crucii, aparandu-ne astfel de puterile celui rau. Sfatuia sa ne impartasim cat mai des cu Sfintele Taine ale lui Hristos. „Aparati-va cu crucea, rugaciunea, apa sfintita, cu impartasirea cat mai deasa”¦ In fata icoanelor sa arda candele”. De asemenea, invata sa-i iubim si sa-i iertam pe batrani si pe cei neputinciosi. („¦) Matrona nu ingaduia sa dam importanta visurilor. („¦) Avertiza sa nu alergam pe la duhovnici in cautarea „schimnicilor” sau „clarvazatorilor”. Alergand pe la diferiti preoti, spunea ea, poti pierde puterea duhovniceasca si drumul corect al vietii”.

Pe 2 mai 1999, Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Alexie, semneaza hotarirea prin care Fericita Matrona este trecuta in randul sfintilor.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

72 Comentarii
 1. taralunga nina decembrie 8, 2008 3:47 pm

  ÃŽn 2002 am citit căte ceva despre Sf.Matrona,o rudă mi-a dăruit niște iconițe. ÃŽntr-o Duminică ducîndu-mă după obicei la sf. Biserică. Pe măsuța din fața altarului era icoana Sf. Matrona. Cînd m-am apropiat și am sărutat icoana am simțit un fior deosebit în tot trupul și un miros placut de flori.
  De la serviciu eram obligată să fac niște cursuri pentru calculatoare. Credeam că e mare păcat ceia ce trebuia să fac. M-am rugat atît de mult Sf. Matrona să-mi arăte care e adevărul?
  Visez că mă aflu la Moscova și zbor deasupra unei mănăstiri cu ziduri roșii,am întrat într-o cămeruță pe un crivat sta Sf. Matrona care mă îmbie să mă apropii de ea. O simțiam parcă ar fi fost maică-mea, o întreb dacă e păcat să lucrezi la calculatoare ea mi-a spus că nu, dar mi-a mai spus că am să fac un păcat cu internetul.
  Cursurile le-am trecut. ÃŽn 2004 în anumite circumstanții, vin la Moscova, cu o dorință puternică să trec și pe la mănăstire să mă închin la Moaștele Sf. Matrona. Numai Bunul Dumnezeu știe cît de mult mi-a ajutat Maica Matrona să es din greutățile pe care le-am întîlnit pe meleag străin. Dar cea mai mare Minune a fost ci-a care ajungănd la mănăstire am cunoscut zidurile și bisericile pe care le-am vizitat în vis.
  L a internet am fost conectată în 2008, dar cred-că cu știință și neștiință eu nevrednica fac multe păcate. O, Doamne, iartămă pe mine păcătăasa. Mulțumesc Preacuvioasei Sfintei Matrona pentru preacuratele Sale rugăcini pentru noi, că și acum mă ajută cînd am mari greutăți. cu respect Nina

 2. Nicusor ianuarie 15, 2009 2:44 pm

  Intr-adevar o mare Sfanta. Am prins o mare evlavie fata de Sfanta Matrona. S-a intamplat a doua oara de cand am citit viata si acatistul sfintei.
  M-a impresionat enorm.

  Sfanta Cuvioasa Matrona, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii.
  Doamne ajuta.

  Nicusor pacatosul
  Brasov-Romania

 3. nicoleta iulie 20, 2009 1:40 pm

  Sf.Matrona a intrat si-n viata mea…sper sa ma fac buna prietena cu ea si sa ma invredniceasca de ceea c e nu sunt vrednica…

  Iubita maica roaga-te pentru noi!

 4. natalia august 18, 2009 12:20 pm

  Da,Sfinta Matrionusca v-a fi mereu iubita de toti si cu timpul multa lume se v-a ruga la moastenile ei.! Pe noi perosnal ne-a ajutat foarte mult in famile.!
  Iubita maica ,roagate pt noi.!

 5. Evelina septembrie 29, 2009 9:58 pm

  Sfinta Matrionusca mia indeplinit multe dorinte si ma ajutat foarte mult!am avut ocazia sa fiu pe la Moscova pe la manastire unde in fiecare zi sunt foarte multi oameni.Trebuia sa te trezesti pe la orele 5 ka pe la 7-8 sa fii in rind mai aproape!e foarte frumos akolo chiar imi place foarte mult!miam scris dorinta pe foita sa ma casatoresc anul acesta si peste 3 saptamini mam dus mireasa!cred in minuni,credeti si voi .EXISTA!

 6. iurcuoxana octombrie 3, 2009 9:30 pm

  Am nevoie de Dumnezeu-Tatal si de Duhul Sfant in fiecare clipa a vietii.Te iubesc Tata.Multumesc pentru ca Sf.Matroana ne ajuta sa ne incredem in Voia Domnului si mai mult.

 7. nataly noiembrie 13, 2009 3:08 pm

  Cele auzite despre Sf.Matrona m-au impresionat si pe mine foarte mult. Cred in minuni, iar cea mai mare minune ar fi sa vad o lume mai buna in jur.
  As dori mult ca Sf. Matroana sa o ajute pe sora mea sa-si gaseasca adevarata fericire. Ma rog mult pentru ea pentru ca este un om bun care, ca nimeni altul, merita sa fie fericita.
  Sa dea Dumnezeu sa se implineasca dorinta mea si a tuturor celor de buna credinta.
  Doamne ajuta!

 8. Galina noiembrie 16, 2009 8:17 pm

  Am ramas impresionata de viata Sf.MATRONA,as vrea sa ajung cindva la manastirea sa ca sa pot atinge sfintele ei moaste.Vreau oschimbare in viata mea si cred ca Sf.MATRONA are grija de toti cei care sunt cu gindul la ea.

 9. Ilona februarie 15, 2010 7:54 pm

  Cred si eu in puterile Sfintei,am auzit si eu despre minunatiile ce le face si dupa moarte sa ,shi as vrea si eu foarte mult sa ajung la manastire,sper ca Dumnezeu sa ma ajute.
  Sf.Matrona roagate pentru noi pacatosii,si ajutama si pe mine sa-mi gasesc rostul vetii.Amin

 10. Elena Iuliana mai 24, 2010 8:20 pm

  Multumesc Sfintei Matrona pentru mijlocirea, ajutorul si ocrotirea ei.Datorita rugaciunilor ei ma pot casatori acum , desi acum cateva luni parea imposibil.

  Bucura-te Sf.Matrona,roaga-te lui Dumnezeu pentru noi pacatosii!

 11. Elena iunie 14, 2010 2:44 pm

  Preasfinta Maica Matrona, ajuta-ma te rog din tot sufletul la examenul de miine, si la celalalt de luni. Am atitea emotii, am mare nevoie de ajutorul tau, si iarta-ma Doamne te rog p-u toate pacatele ce le facem zi de zi… Iarta-ne Doamne si pazeste te rog familia mea de toate relele! Stiu, preabuna sfinta Matronusca ca ai puterea sa ma ajuti, te rog din toata-toata inima mea, sa scriu bine, si lumineaza-mi te rog mintea si calea!

 12. Elena iulie 3, 2010 11:40 am

  As vrea sa-i multumesc Preabunei Maicii Matronuska ca m-a ajutat la examene, am sustinut pe nota 9 ambele, aceasta fiind nota maxima 🙂 Ii indemn pe toti sa se roage, deoarece rugaciunea ajuta foarte mult!! Multumesc inca o data din tot sufletul Maicii, si Domnului Nostru Iisus Hristos!!

 13. Roman iulie 10, 2010 10:03 pm

  Rugativa catre Sf.Matrona,si veti iesi din greutatile vieti,,spun din propia experienta..

 14. iulianna octombrie 1, 2010 1:28 pm

  O prietena de a mea suferea din dragoste, ai citit citeva luni Acatistul Maicii Matrona si totul s-a rezolvat.

 15. fala liudmila februarie 6, 2011 10:57 pm

  Sf. Cuviosa Matroana mea intrat in suflet, in inima si in gind,mereu sint cu gindul la ea si cred,nu sunt vrednica sa multumesc,Doamne ajutane ,pazestemi copilasii, familiea si pe mine pacatoasa si ne vrednica.Iti multumim Preacuvioasa Sf.Matrona pentru Preacuratele Sale rugacuni pentru noi fam. Fala Ion,Liudmila si doi copilasi Vasile si Ana-Maria(Maria)Doamne ma rog daruestene sanatate si ajutane la greu.Ajutane Doamne. liudmila

 16. Mihaela februarie 26, 2011 4:55 am

  Ajuta-mi Sfanta Matrona sa ma casatoresc. Sa gasesc si eu un barbat bun care sa ma iubeasca si pe care sa-l iubesc.

 17. galina martie 4, 2011 8:31 pm

  Sfanta Cuvioasa Matrona fa o minune cu viata mea si trimite-mi un copilas sanatos. Binecuvinteaza pancele mele ca sa aduc pe aceasta lume un prunc sanatos. Indurate de mine pacatoasa Galina si scapa-me de la pierzanie.
  Roaga-te pentru mine Sfanta Maica Matrona.

 18. Natalia martie 12, 2011 11:52 am

  Scumpa si Fericita Maica Matronusca vreau din suflaet sa-ti multumesc pentru tot ce faci tu pentru mine si familia mea. Te rog mult sa ai grija de scumpul meu sot si sa te rogi Bunului nostru Dumnezeu pentru ca sa avem copilasi sanatosi si plini de credinta. Te rog mult ajuta-ma sa fiu credincioasa si sa pot naste copii sanatosi, te rog mult sa ai grija de asta. Sa ne ierti Scumpa si Fericita Maica pentru pacataele noastre. Vreau sa-ti multumesc pentru mirul pe care mi l-ai dat. In Numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor AMIN.

 19. Elena martie 30, 2011 1:33 pm

  Sf.Matrona ajutama sa-mi gasesc de lucru si in afaceri ce le-am pornit.Si pe sora mea tot ajuta ca ea isi cauta de lucru.Suntemm ambele in cautarea unui post de munca.

 20. valeriapercic@mail.ru aprilie 3, 2011 3:34 pm

  imi place foarte mult de sfinta matrona!

 21. Elena Iuliana aprilie 26, 2011 5:16 pm

  Multumesc sf.Matrona pentru ajutorul pe care mi l-ai dat in calatoria lunga pe care am facut-o si pentru faptul ca m-ai invrednicit sa ajung in manastirea ta cea sfanta.
  Ajuta-ma la examen si da-mi mintea cea buna sa pot pune capat pacatului. Nu trece cu vederea rugaciunile mele pentru cei dragi.

 22. ludmila mai 20, 2011 7:30 pm

  verau sa stiu daca ezista aluat de la sfinat matrioana,pentru pregatire

 23. Victor mai 21, 2011 4:41 pm
 24. Elena I mai 26, 2011 6:05 pm

  Iti multumesc din suflet Sfanta Matrona pentru ajutorul pe care mi l-ai dat la examen.Fara ajutorul tau si al Maicii Domnului nu as fi reusit!
  Te rog, ajut-o si pe sora mea si pe sotul ei sa isi gaseasca de lucru, iar pe sotul meu sa se intorca la dreapta credinta.

 25. sergiu iunie 27, 2011 3:13 pm

  ajutama Maica Matrionusca din tot sufletul,sa ma impac cu fosta mea iubita,am facut mare pacat ca am ridicat mîna la ia si am lovito,iam spus cuvinte murdare la care ia nu vrea sa ma mai vada in ochi,am facuto din gelozie ca o pierd!!!intoarcio Maica Matrionusca inapoi la mine k nu pot fara ia!!!promit k nu o sa mai ridic mina la ia!!!iarta-ma doamne!!!

 26. sergiu iunie 27, 2011 3:17 pm

  ajutane sa ne casatorim si sa avem copii sanatosi si o famielie buna…roagate pentru mine Maica Sfinta si iartami pacatele!

 27. iraida iunie 29, 2011 12:01 am

  Slava tie mica Matrona Slava tie! Maiculita draga te rog mult uitate la mine Iraida ca am mare nevoie de ajutorul tau. Te rog roagate la DUMNEZEU pentru mine sami deie si noua un bebelus sa ne bucure si pe noi cu un pruncusor. Tare am pacatuit mintind si jurinduma sa nu am copii ca cei din jur sa ma creada de ceea ce spun. Te rog Maiculita draga dezleagami blestemul meu si roagal pe Domnul pentru mine ca tu iesti mai aproape de el. tare ne dorim un copil ajutama sa fiu fericita cu Nicolae nu permite la nimeni sa ne desparta, indeparteazal pe Nicolae de Tatiana si de toti cei care vor sa ne desparta, lumineazai mintea si inima lui Nicolae catre mine Iraida nui permite sa ma schimbe cu alta fal sa se intoarca acasa si sa fim fericiti impreuna. Maiculita nadajduiesc intru tine. Multumesc mult. SLAVA TIE MAICA DRAGA, SLAVA TIE

 28. Natalia iulie 4, 2011 10:07 am

  Scumpa si Fericita Maica Matronusca din suflet vreau sa-ti multumesc pentru darul ce ni l-a trimis bunul DUMNEZEU si ne-a binecuvantat cu prunc, ma inchin in fata ta pentru ca te-ai rugat mult pentru familia mea si pentru copilasul ce se dezvolta in burtica mea. Te rog mult auzi rugaciunea mea ai grija de acest copilas, si binecuvanteza-l cu dragostea ta,cu credinta si pace in suflet, roaga-te pentru sufletelul lui si te rog mult ai grija sa se nasca sanatos. Iarta-ne pentru multimea pacatelor noastre si roagate pentru noi.In Numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh acum si pururea si in vecii vecilor AMIN.

 29. Nataly iulie 25, 2011 6:20 pm

  In zilele noastre cu atita neliniste,rautare,invidie e foarte greu de trait.Multa ispita spre pacate..Oamenii cauta un sfat,un ajutor de undeva.Consider ca Matrona e o salvatoare.E Sfinta care ne ajuta.Multumim.

 30. valentina iulie 30, 2011 7:17 pm

  ma aflu moscova si nu prea imi mergea la lucru si am fost la sf.matrona.si peste doua zile neam gasit de lucruu si am de acuma trei ani de cint tot acolo lucrezi.si mai am o rugaminte ajutama doamne sami gasesc parechea mea sal iubesca si sa fiu iubita.doamne a jutama doamne.

 31. valentina 29ANI iulie 31, 2011 11:13 am

  SF.MARONA DAMI DOAMNE JUMATATEA MEA SA FAC FAMILIE SI SA AM COPII.DOAMNE AJUTAMA DOAMNE.

 32. elena august 3, 2011 9:59 pm

  Sf.Matrona, fii alaturi de familia mea, lumineaza-ne calea in viata si ajuta-ama sa-mi gasesc si eu un post de munca, sa pot sa-mi ajut si eu parintii si rudele. In numele Tatalui si al Fiului si al Sfintului Duh, AMIN.

 33. Diana august 23, 2011 11:01 am

  Sf. Matrona este patroana casniciei mele. Ei m-am rugat cu tot sufletul si a doua zi mi-am gasit sotul. Mi-a daruit o casatorie binecuvantata si sunt fericita! Iti multumesc Sf. Matrona, si sufletul meu te iubeste!

 34. olesea august 26, 2011 10:03 am

  Maicutza MATRONA ajutama te rog Rugindu-te Lui DUMNEZEU sa imbin viatza personala cu cariera ca aici unde ma aflu acum nu pot sami gasesc de lucru dar acolo unde este posibilitate de a lucra e nevoie sa ma indepartez de persoana draga, persoana care cu ajutorul Tau shi a Lui Domnu ISUS HRISTOS vrem cit mai incurind sa intemeem o familie, SF. shi PRECURATA MATRIONUSHKA Roagate Bunului Dumnezeu pentru mine shi viitorului meu sot. Amin

 35. MARIA august 27, 2011 6:42 am

  IN PRIMUL RIND VREAU SA-MI IMPARTAS GINDURILE DESPRE ACEASTA FACATOARE DE MINUNI SFINTA MATRONA…PORT NISIPUL SFINT DE LA MANASTIREA DIN MOSCOVA SI VREAU SA VA SPUN CA E OADEVARATA BINECUVINTARE…FOARTE MULTE SCHIMBARI PSRE BINE SAU ITIMPLAT DE CIN PORT ACEST NISIP SFINT..aM PRIMIT VISA PE ARE SE PAREA CA E IMPOSIBIL SO PRIMESC…MIAM GASIT PERECHEA SI M-AM CASATORIT..AM PRIMIT LEGALIZARE IN STATE SI ALTE MULTE LUCRUURI PE CARE MI LE-AM DORIT DIN TOT SUFLETUL..PREA SFINTA MATRONA ROADATE LUI DUMNEZEU PENTRU MINE SI FAMILIA MEA CREDINTA IN DUMNEZEU SI SA NE IERTE PACATELE..DA-NE SANATATE,PACE SI PROSPERARE..AJU-MI SURORILE SI FAMILIILE LOR…DA-LE PIINE PE MASA…ACOPERIS DEASUPRA CAPULUI PACE SI PROSPERARE…IARTA SUFLETE-LE PARINTILOR MEI SI ODIHNESTEI IN PACE…AI IN PAZA FRATIORUL MEU CA NU ARE PE NIMENI SI DA-MI POSIBILITATEA SA-L POT AJUTA,,,SFINTA MATRONA AJUTAMA TE ROG DIN TOT SUFLETUL SA MI SE INDEPLINEACA DORINTA CEA MARE PE CARE O AM IN ULTIMUL TIM..NUMAI ASA O SA POT SA-MI AJUT RUDELE SA SCAPE DE SARACIE…AMIN

 36. olga septembrie 3, 2011 9:26 am

  Cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns shi eu la lacasul Sfint unde se afla moashtele Sf. Matronusca, din acea zi am ramas impresionata de frumusetzea, lumina shi caldura Manastirii,dupa acea zi minunata am fost cointeresata sa citesc cit mai mult despre Viatza si Minunile Sf. Matronusca, citind in fiecare zi mesajele de rugaciune shi multzumire, mi-am acumulat o incredere foarte mare in minunile Sf. Matronusca, shi cred ca o sa ma ajute shi pe mine sa-mi gasesc un serviciu ca tare am nevoie, Maica Matronushca ajuta-l shi pe fratele meu sa se casatoreasca sa formeze o familie shi sa fie fericit ca el este unicul meu fratzior shi il iubesc enorm de mult, roagate Bunului Dumnezeu sa-l pazeasca de toate cele rele pe el shi pw intreaga familia mea, Multumesc mult pentru tot binele oferit noua pacatoshilor. Amin

 37. irina septembrie 30, 2011 12:23 pm

  SF.MATRONA roagate pentru fratele meu ajutal in famile dai putere si sanatate ce sa pus in gind sa se indeplineaca amin

 38. culcitchi lilia octombrie 13, 2011 2:40 pm

  O SFINTA MATRONA, FACATOARE DE MINUNI,CARE CUNOSTI GINDURILE NOASTRE,ROAGATE PENTRU NOI PACATOSI, CA SA SCAPAM DE SAJETARILE DIAVOLILOR,DARUIDUNE SANATATE TRUPEASCA SI SUFLETEASCA TUTUROR OAMENILOR,AMIN,AMIN,AMIN

 39. Elena octombrie 17, 2011 10:32 am

  Presfinta Matrona,roagate si pentru noi pacatosii Elena si Ghenadii,poartane de griji si pazastene sanatosi,si te mai rugam mult Preasfinta Maica daruieste-ne un copilas,pe care foarte tare m-il dorim.
  Roagate lui Dumnezeu pentru noi pacatosii Preasfinta Matrona.

 40. irina octombrie 24, 2011 12:23 pm

  SF.MATRONA roagate pentru noi sa ne gasim de lucru. Da-mi Doamne sanatate familei mele .amin

 41. Violeta noiembrie 9, 2011 12:37 pm

  Blajina MATRONUSCA,iti multumesc din suflet ca mi-ai ascultat rugaciunile acum 4 ani cand din recomandarea matusii mele Eliza,(ai mila Maicuta de ea)m-am rugat la ICOANA TA,cerandu-ti sa-mi luminezi mintea si sa ma ajuti sa fac alegerea potrivita in privinta iubitului meu ,care astazi imi este sot. Un sot foarte bun,iubitor,cu frica de D-zeu si un tata la fel de bun. Multumesc din suflet!!Datorita TIE,MAICUTA, astazi suntem o familie fericita,implinita.Nu mi-ar ajunge cuvinte o viata sa-ti multumesc pentru MINUNEA TA!Maicuta,te rog sa ma ierti ,ca a durat atat de mult pana sa-ti multumesc..Iarta-ma te rog si te rog nu ne parasi pe noi pacatosii.Roaga-te lui DUMNEZEU pentru noi,care este minunat intru Sfintii sai.Amin.

 42. Tatiana noiembrie 14, 2011 4:16 pm

  Multumesc Sfinta Matona ca existi in viata mea,m-ai ferit de un baiat mai putin bun si miai dat unu aproape perfect,acum suntem bine,avem un copilas minunat,multumim lui Dzeu ca nea dat o mijlocitoare atit de buna,multumesc Doamne ca ne iubesti asa de rai cum sintem.Amin

 43. Eugenia mai 25, 2012 1:51 pm

  Sfinta Maica Matrona ajutama in greutatile vietii,dea trece cu bine examenele si a sustine teza cu succes,roagate lui Dumnezeu pentru familia mea si inzestreazane cu voiebuna si sanatate In numele Tatalui si Fiului si Sfintului Duh Amin.

 44. Maria iunie 28, 2012 8:49 pm

  SFINTA MAICA MATRONUSCA , ajuta-ma pe mine pacatoasa sa-mi gasesc jumatatea , sa am un sot iubitor, intelept intelegator fidel blind harnic destept descurcaret cel mai minunat , pentru a forma o familie bineplacuta Domnului , pentru a naste copilasi sanatosi , frumosi si crescuti cu credinta.

 45. SIMION MORARU iulie 11, 2012 12:25 am

  II MULTUMESC SFINTEI MATRONA CA EA MA AJUTAT SA-MI IA-U CASA. MINUNAT ESTE DUMNEZEU INTRE SFINTII LUI !!!

 46. svetlana iulie 25, 2012 4:08 pm

  Sf.Matronusca am nevoie de tine,stiu ca prin puterea lui DUMNEZEU si cu binecuvintarea Lui tu poti alina sufletului nostru,stiu ca sintem pacatosi si ne rugam numai cind avem nevoie sa cind se intimpla o nenorocire ne aducem aminte de DUMNEZEU.fa-ne sa fim mai cerdinciosi.sotul meu a ramas fara serviciu in Moscova Te-rog ai grija de el, sa poata gasi un serviciu acaolo.Vom fi recunoscatori.AMIN

 47. Lidia august 21, 2012 10:14 am

  Eu cred in minunile Sfintei Matrona.Ea m-a ajutat sa-mi scot copilul ratacit.Dupa un an de zile de chinuri necazuri ea m-a scos si me-a dat putere silinistea sufleteasca . Eu sint foarte recunoscatoare .Am un vis.Sa ajung la manastirea ei si sa-i multumesc personal .Pina astazi la manastire se duce sora mea si se roaga p-u binele familiei mele si p-u copilul meu care iera ratacit.

 48. Diana august 22, 2012 6:39 pm

  sf.Matrona roagate Domnului pt noi pacatosii sa ne ierte noua gresalele cele de voie si cele fara de voie,te rog sf,Matrona ajuta-ma sa ma cunun,traiesc in pacat deeja de multi ani,ajuta-ma sa ma cunun te rog!!!Doamne ajutama!!

 49. Irina octombrie 24, 2012 5:35 pm

  Sfinta Matroana, scumpa maicuta roagate pentru noi Domnului, ajuta-ne te rog, fa minunea mare sa avem si noi copilasi sanatosi cu sotul, cea mai mare bucurie cred ca pe acest pamint e sa devii parinte, nu ne lipsi te rog mult de aceasta fericire, ne dorim di suflet sa avem copilasii nostri sanatosi, mergem la medici facem tratamente, te rog mult Sfinta maicuta Matroana fa ca tratamentul sotului care il primeste sa il ajute, si sa ne aduca copilasi, roagate Domnului sa ne ierte pentru toate ce le-am facut pe acest pamint. In numele Tatalui si a Fiului si a Sfintului Duh AMIN.

 50. Oxana noiembrie 1, 2012 4:30 pm

  S.Matrona ma inchin in fata ta cu tot sufletul.Simt o putere mare ,o lumina sufletiasca,stiu ca ai grija de toti ….si am o dorinta sa ma faci fericita……Multumesc.Doamne Ajuta.

 51. Dinu decembrie 4, 2012 9:19 pm

  Sf.Matriona rugate pentru noi bolnavii si pentru noi pacatosii sa ne erte Domnul cel de sus sa ne vindice si sa ne paziasca de tuate celia rele care sunt pe fata pamintului.pazestema Sf.Matriona pemine pacatosu si indriaptama pe drumul cel drep …..

 52. Cristina ianuarie 30, 2013 3:52 pm

  Sf Mea Matronushka, preabuna Maica, iti multumesc petru ca esti alaturi de mine mereu. eu am fost de citeva ori la manastirea din Moscova unde se afla moastele preasfintei maicute, si ea m-aajutat de nenumarate ori, sa-mi gasesc un lucru ca prin minune anume asa cum am visat, acum Te rog Matronushka roaga-te Domnului sa fie tot bine cu actele si sa pot incepe lucrul acolo unde m-ai ajutat sa-l gasesc. Ai grija de parintii de fratele si de baietelul meu. Acum alerg la tine in genunki si te rog despietreste inima baiatului pe care il iubesc si ajuta-ma sa ne impacam si el sa tina la mine din inima si cu tot sufletul. Te rog cu toata puterea credintei mele nu ma lasa fara raspuns ca inima mea e plina de suferinta acum! Roaga-te Domnului sa ma ierte, roaba Domnului Cristina. Si vreau sa va mai spun ca ma rog si la Sf. Apostol Iuda Tadeu numit ruda lui Isus sa stiti ca si el ma juta enorm de mult. Dumnezeu sa va ajute pe toti!

 53. Irina februarie 7, 2013 4:59 pm

  Sf.Matrona vreau sa ma rog tie sa ajuti copiii maltratati in familii,tare mii mila de ei ca nu se pot apara,lumineaza mintea mamelor care isi bat micutii, te rog nu uita de acesti copilasi. Doamne ajuta!

 54. Irina februarie 7, 2013 5:05 pm

  te rog sfinta Matronuska nu permite la nimeni sami desparta familia, roagate Domnului sa fim mereu impreuna oriunde,da-mi posibilitate sa-mi cumpar un apartament cit mai curind si indrumama sa iau decizia si calea corecta,slava Domnului ca mi te-a adus in viata mea,slava tie Sf .Matrona ca ma ajuti mereu

 55. Rodica februarie 20, 2013 7:53 pm

  Sf. Matrona, ai ajutat atata lume, ajuta-ma si pe mine, Rodica, ca ma aflu intr-o situatie foarte grea pentru mine si nu am liniste sufleteasca. Vin la tine in genunki si te rog despietreste inima sotului meu Vasile pe care il iubesc si ajuta-ma sa ne impacam si el sa tina la mine din inima si cu tot sufletul. Te rog cu toata puterea credintei mele nu ma lasa fara raspuns ca inima mea e plina de suferinta acum! Roaga-te Domnului sa ma ierte, roaba Domnului Rodica. Vreau neaparat sa ajung la Moscova la manastrire. In numele Tatalui, si a Fiului si a Sf. Duh. Amin

 56. ANA februarie 27, 2013 5:30 pm

  BUNA ZIUA LA TOTI,DATIMI VA ROG UN SFAT,CUM SA AJUNG LA MANASTIREA SFINTEI MATRONA. SINT PESTE HOTARE,REVIN IN TARA 21 MARTIE SI VREAU TARE MULTA MA DUC LA MANASTIRE,CACI AJUTA INTRADEVAR.SE POATE DE ORGANIZAT O RUTA.RASPINDITI ACEST MESAJ VA ROG.ASTEPT UN RASPUNS.MACAR ADRESA MOASHELOR.VA MULTUMESC DIN SUFLET.ANA (adresa mea di email anna.verijac@gmail.com)

 57. doina si andrian aprilie 6, 2013 3:06 pm

  Sfinta Matronusca ma rog la tine cu ochii in lacrimi te rog ajuta-ne sa avem copii. Nu ne poate ajuta nimeni. Te rog ajuta-ne vrem 2 copii de gemeni sau macar unu. Ne dorim foarte mult sa fie sanatosi si sa duc sarcina usoara. Amin

 58. doina si andrian aprilie 6, 2013 3:10 pm

  ai ajutat multa lume ajutane te rog si pe noi.sa avem copii. ai grija si de parintii mei sa aiba putere sa fie tari sa le meraga in viata sa fie sanatosi.si toate gindurile bune sa devina realitate. Sf,Duh amin.

 59. Eugenia aprilie 22, 2013 4:49 pm

  Buna mea Sfinta Matrona mare facatoare de minuni,te rog si eu din tot sufletul,fieti mila si de mine pacatoasa.Lumineazami mintea sa fac alegerea corecta,caci imi doresc si eu din tot sufletul sa am o casnicie stabila si fericita,ajutama terog buna mea Sf.Matrona

 60. Igor aprilie 23, 2013 2:39 pm

  Spunetimi va rog unde din bisericile noastre este icoana cu Sf Matrona. vreu sa merg si sa ma rog la ia

 61. Victor aprilie 24, 2013 10:06 am

  Icoane cu Sf.Matrona sunt in multe biserici de la noi. Chiar si in Catedrala (daca nu ma gresesc in partea stanga de altarul principal), biserica Sf.Parascheva si multe alte biserici.

 62. doina si andrian aprilie 28, 2013 4:46 pm

  Sfinta Matrinusca te rog cu lacrimi in ochi. te rog ajuta familia noastra sa avem copii.sanatosi. dami un indiciu ce trebuie sa facem. ne dorim tare copii dar nu putem. ai grija de Andrian si Doina de parintii nostri si de dusmanii nostri. ajutane Matronusca. in numele Tatalui si Fiului si Sf. Duh amin

 63. Marina iunie 24, 2013 11:49 am

  Sfinta Matrionushka voi fii mereu cu tine ca sa ne aperii si sa ne pazeshti de dushmanii care ne incojoara …… va fi mereu iubita de toti si cu timpul multa lume se va ruga la moastele ei.

 64. Anastasia iulie 1, 2013 10:32 am

  Sf. Matronusca, iarta-ne si ajuta-ne pe noi pacatosii, pe mine si pe sotul meu, ajuta-ne sa ducem la bun sfirsit toate cele incepute, sa fim sanatosi in primul rind, apoi nunta, sa ne cununam, caci tu ne vei fi pazitoarea casei si familie noastre, sa inapoiem banii imprumitati si sa plecam acolo unde ne dorim mult, pentru un viitor mai frumos ai copiilor nostri. Da-ne sfinta maicuta copii sanatosi, cuminti si cu frica de Dumnezeu. Ai grija de noi! Te rog pina la lacrimi nu ne la lasa in momente grele, asa precum nu ne-ai lasat atunci cind am alergat la tine. Astept cu mare nerabdare nasii nostri sa ne aduca icoana TA sfinta din Moscova ca sa te simtim mai aproape! Ajuta pe toata lumea buna si pe familia mea! Iti multumesc!

 65. lia iulie 8, 2013 8:44 pm

  Sfinta Matrona ajuta-mi sa-mi gasesc perechea mea si sa-mi creez o familie in timpul apropiat

 66. Natalia iulie 10, 2013 1:20 pm

  Sf. Matronusca ajuta-ma te rog sa ma casatoresc , sa formez o familie trainica, fericita si sa avem impreuna copii sanatosi si destepti.Cred in minunile ce le faci si stiu ca cu ajutorul credintei ma vei ajuta si pe mine!

 67. Alexei august 11, 2013 11:45 am

  Multumesc sf.Matrona pentru ajutorul pe care mi l-ai dat si m-il dai.
  Rog in continuarie sa m-a ajuti ca familia si apropiatii sa fie sanatosi, sa m-a aperi de dusmani, sa fie intelegere si prosperare in familie, conlucrare cu colegii de srviciu. Ajuta-ma sa-mi pot procura un apartament.
  Iubita Maica roaga-te si in continuare pentru noi.

 68. Iulia august 20, 2013 2:58 pm

  Da, e corect. Maicuta Matronusca face minuni. Eu nu aveam de munca si m-am rugat de vreo doua ori la iconita. Si mi-am gasit foarte repede de munca. Multumesc la toti Sfintii si care sint de dreapta Domnului. Sa ne aiba pe toti Domnul in paza.

 69. Nicoleta octombrie 11, 2013 3:42 pm

  Sfinta Matrona, iti multumesc ca m-ai ajutat azi pe mine la examen, eu chiar am simtit prezenta ta linga mine, prin calmul pe care il aveam. Iti multumesc Tie ca, nu ma lasi in clipe grele, ca esti alaturi de mine! Fie Doamne, sa pot continua sa studiez mai departe usor si placut( ceea ce am inceput a studia), si sa traiesc o viata buna si corecta, cu legile crestine . Multumesc Tie!!!

 70. cosita ianuarie 31, 2014 1:30 pm

  da e forte bine cind matronusca e linga tine

 71. vio septembrie 26, 2014 10:27 pm

  Sfinta Matrona, roagate pentru noi lui Dumnezeu.
  Ajutama in familie, in lucru, si in societate. Ai grija de copiii mei, sot si mama , dale cumintenie sanatate si noroc. Dale perechi bune, ajutai si indrumeazai in toate. Sfinta , buna Matrona, lumineazami calea si mintea ca sa trec toate ispitele cu bine. Linistestele mintile la dusmanii mei. Ai grija de prietenii mei buni. Doamne iti multumesc , iartama pe mine pacatoasa si lumineazane cale . Amin

 72. Druta Ion aprilie 6, 2015 10:11 pm

  Preasfinta Maica Matrona, ajuta-ma te rog din tot sufletul sa ma ierte toti la care am gresit si sa ma stimeze si sa se bucure de familea MEA sa nu aiba ura pe noi si sa ne astepte cu bratele deschise. si sa-mi gasesc de munca si sa scap di datorii. AJUTA-MA TE ROG SI SA MA IERTE PACATELE MELE si ce meam pus in plan so scot la un capat si sa sami vind ce meam pus in plan si DOMNU DUMNEZEU SA SE UITE SI LA NOI SAMI DESCHIDA OCHII SA NE DAIE SANATATE LA FAMILEA MEA SI SA MERG PE DRUMU CEL DREPT TE ROG.TE ROG DIN TOT SUFLETU MAICA MATRIOANA PARCA MERGEM INAPOI DAMI AJUTAM SA MERG INAINTE PARCA SUN TULBURATE MINTELE