Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Cuvioasa Maică Domnica

ianuarie 21, 2007 Categoria: Calendar

ianuarie 21, 2020

Pe vremea împărăţiei marelui Teodosie (379-395), Domnica fiind elină, s-a dus din cetatea Cartagina la Constantinopol, cu alte patru fecioare. Apoi s-a făcut despre dînsa o dumnezeiască descoperire preasfinţitului arhiepiscop Nectarie patriarhul (381- 397), care primind-o, a învrednicit-o de Sfîntul Botez.

După aceasta, Sfînta Domnica luînd chipul monahicesc, se nevoia în post cu duhovniceşti osteneli, pentru care a făcut multe minuni.

Căci a mîntuit pe nişte corăbieri care se înviforau, turnînd în mare untdelemn sfinţit şi astfel a schimbat marea în linişte. Domnica avea şi darul de a prooroci, pentru că a văzut înainte moartea împăratului, despre care l-a şi înştiinţat. Apoi a văzut pe sfîntul înger venind şi sfinţind firea apelor; precum şi alte preamărite taine dumnezeieşti i s-au descoperit.

Ajungînd la adînci bătrîneţi, pînă pe vremea împărăţiei lui Leon (457-474) şi a lui Zenon (474-491), cunoscîndu-şi mai înainte ducerea sa către Dumnezeu, s-a odihnit în pace.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

3 Comentarii
  1. Diana Domnica Dumitrescu ianuarie 21, 2009 1:35 pm

    AM bucuria sa ma intilnesc cu o pagina noua ptr mine din istoria crestin ortodoxa.Cred ca nimic nu este intimplator cind,azi preocupata fiind sa aflu viata cuvioasei Domnica,de-al carui nume m-am impartasit in Octombrie,cind am facut o excursie la sft-le manastiri din Rusia,si un parinte Siluan mi-a adaugat acest nume,eu locuiesc in Constanta/Romania,sa constat ca azi e chiar praznuirea acestei Cuvioase,ce incintare si uluire de nedescris!

  2. Victor ianuarie 21, 2009 2:50 pm

    Sa fie Sfanta Domnica rugatoare si mijlocitoare pentru tine in fata Domnului!

  3. Apan Maria Domnica august 21, 2011 3:28 pm

    Multumesc Bunului Dumnezeu si tatalui meu ca, nascandu/ma in zi de Duminica mi/a pus acest frumos nume pe langa numele mamei mele, Maria. Fie ca cele doua Sfinte sa ma ocroteasca pe tot drumul vietii mele.Doamne ajuta!