Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



Portalul „LOGOS” marchează azi 10 ani de activitate

februarie 23, 2017 Categoria: Stiri


Acum 10 ani şi-a început activitatea Portalul Tineretului Ortodox din Moldova – LOGOS.MD.

La început, la data de 23 februarie 2007, a fost lansat primul forum creştin-ortodox pentru tinerii din Moldova (www.logos.md/forum/). În cadrul acestuia se discutau numeroase subiecte la diferite rubrici, precum Sf. Scriptura şi Sf. Tradiţie, Slujbele şi Tainele Bisericii, Istorie şi societate, Familie, Întrebări către preot (unde tinerii puteau adresa întrebări ce ţin de viaţa duhovnicească direct preoţilor care răspundeau pe forum) ş.a. Pe lângă discuţiile în spaţiul virtual, membrii forumului organizau şi întâlniri regulate (numite „offline-uri”), pelerinaje, campanii de binefacere.

De asemenea, în anul 2007, a fost lansat primul portal creştin-ortodox din Moldova (www.logos.md). Pe parcursul acestor ani au fost publicate aici o mulţime de articole duhovniceşti, ştiri, vieţile sfinţilor, acatiste, scrieri ale Sfinţilor Părinţi ş.a. Vizitatorii portalului au posibilitate să acceseze Mediateca Ortodoxă – o bogată bibliotecă şi colecţie de materiale audio şi video creştin-ortodoxe, ce pot fi descărcate.

În anul 2011, a fost fondată Asociaţia Obştească „LOGOS”, care are drept scop educarea şi promovarea în rândul tinerilor a valorilor morale creştine, civice sănătoase, de apreciere şi respectare a familiei în calitate de celulă fundamentală a societăţii; dezvoltarea relaţiilor social-interumane în vederea sprijinirii şi susţinerii prin activităţi de caritate a persoanelor social-vulnerabile.

La 24 mai 2012, Asociaţia Obştească „LOGOS”, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului VLADIMIR, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, a iniţiat proiectul primului post de radio creştin-ortodox din Republica Moldova – Radio „LOGOS” (www.radio.logos.md). Acesta urmăreşte să promoveze prin emisiunile sale spiritualitatea și cultura ortodoxă, să transmită societăţii Cuvântul lui Dumnezeu şi mesajul Bisericii Ortodoxe.

Le mulţumim din suflet tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul acestor zece ani, celor care ne-au ajutat, ne-au îndrumat şi celor care s-au implicat în activitatea portalului, radioului sau a asociaţiei noastre.

Bunul Dumnezeu să ne ajute şi în continuare!

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.