Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Tabără de vară la Mănăstirea Vărzăreşti pentru tinerii din Protopopiatul Nisporeni

iulie 21, 2015 Categoria: Stiri

Cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în cuprinsul Protopopiatului NISPORENI, s-a mai organizat în perioada 15-18 iulie o tabără pentru copiii din cadrul Protopopiatului. La această întrunire au participat un număr de 25 de copii cu vârste cuprinse 13-15 ani.

Prima ediţie din acest an s-a desfăşurat sub genericul: Sânt tânăr şi doresc să mă manifest intelectual. Dezbaterile şi activităţile pe această temă au fost coordonate de preotul LEONID Ţugulea, membru al Departementului Activitate Pastorală pentru Tineret. Deoarece tabăra a avut un caracter creştin, în fiecare dimineaţă şi seară, precum şi înainte şi la finalul mesei, participanţii s-au rugat împreună, iar într-una din zile, au vizitat biserica Mănăstirii Vărzăreşti, care este o perlă a ortodoxiei basarabene, fiind primiţi cu căldură de Stareţa mănăstirii Egumena GHEORGHIA. Au participat la Sfânta Liturghie în fiecare zi şi s-au împărtăşit cu Sfintele Taine. În mijlocul acestor tineti au venit Protoiereul VADIM Corostinschi, Secretar eparhial, care a ţinut o conferinţă video având ca generic: Prietenul adevărat, Dezvoltarea atenţiei la tineri, şi diaconul Octavian Solomon care a ţinut tinerilor un cuvânt despre: Fenomenul sectar o provocare a societăţii contemporane.

Programul taberei de la Vărzăreşti a fost divers, punând accent pe educaţia nonformală şi cea religioasă. Întregul program a avut menirea să facă din tabără o manifestare duhovnicească şi să-i aducă pe tineri mai aproape de Biserică. Tinerii au avut parte de activităţi recreative, ateliere de discuţii pe diverse teme, jocuri de comunicare, de dezvoltare personală, activităţi de autocunoaştere. Aceste activităţi au inclus şi jocuri în aer liber.

Vizita făcută în aceste locuri sfinte a fost un moment în care tinerii participanţi au putut observa frumuseţea naturii creată de Dumnezeu.

După aceste experienţe trăite la mănăstirea Vărzăreşti tinerii se întorc în familii cu amintiri deosebite, cu mai multe cunoştinţe şi îndeletniciri, dar şi cu mai mulţi prieteni.

/episcopia-ungheni.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul