Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



A fost descoperit Mormantul Sfantului Arhidiacon Stefan, intaiul mucenic al lui Hristos

noiembrie 24, 2014 Categoria: Stiri

În timpul săpăturilor efectuate in apropierea oraşului palestinian Ramallah, arheologii au descoperit una dintre cele mai mari relicve crestine – locul de înmormântare a Sfantului Arhidiacon Ştefan, primul martir al lui Hristos, conform unui raport al publicatiei Linga.

Săpăturile intreprinse in zona ruinelor satului Taiar, situat la doi kilometri vest de Ramallah, au avut rezultate neaşteptate.

Ca parte a unui proiect al Universitatii din Ierusalim, destinat descoperirii şi restaurarii de antichitati, un grup de arheologi, condus de Dr. Salah Al Hudeliyya, a descoperit ruinele unui întreg complex bisericesc, care include un lacas al epocii bizantine şi o mănăstire bizantină.

Potrivit unei declaraţii a Dl. Al Hudeliyya, această descoperire este de mare valoare pentru creştinii din întreaga lume. Sapaturile sunt efectuate de cercetători palestinieni şi israelieni.


„În interiorul acestor biserici, am dat peste o inscripţie care indică faptul că biserica descoperita a fost construită în cinstea sfantului si întâiului mucenic Arhidiacon Ştefan, îngropat aici, în anul Domnului nostru 35”, a mai raportat istoricul.

Cercetătorul a asigurat autorităţile locale şi Biserica, ai căror reprezentanţi au vizitat recent ruinele descoperite, ca a pus la dispozitie toate resursele şi energiile, pentru punerea în aplicare a proiectului.

„Cercetarile vor mai dura inca cinci ani, şi cand vor fi gata, aceasta biserica va deveni cu siguranță un loc de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga lume. Turistii se vor bucura de ocazie, intrucat acest sit este un exemplu viu de continuitate culturala in Orientul Mijlociu: aici, pe sit, putem vedea moştenirea începutului şi sfârşitului Evului Mediu, culturile elenistice, bizantine şi islamice”, a spus arheologul in încheiere.

Un sfert din satul ruinat Taiar aparţine Bisericii din Ierusalim, a precizat expertul, si va face din acest loc un loc potrivit pentru pelerini.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe
/lonews.ro/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.