Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Să nu rămânem repetenţi, iar apoi exmatriculaţi…

martie 31, 2014 Categoria: Articole, Atitudini

Îmi amintesc anii de şcoală când se întâmpla să nu-mi pregătesc regulat temele pentru acasă mai multe zile la rând şi profesoara îmi spunea: „Data viitoare, dacă vii nepregătit pentru lecţie, o să rămâi repetent…”. Aceste cuvinte permanent mă ruşinau în faţa colegilor de clasă, dar totodată îmi dădeau şi un imbold ca să-mi pregătesc temele regulat, ceea ce, desigur, nu dura mult, dar totuşi aveau influenţă şi eu avansam încetul cu încetul…

Dacă a rămâne repetent la şcoală îţi aduce o durere în suflet şi o nelinişte, ce va fi cu noi dacă vom rămâne repetenţi de Împărăţia lui Dumnezeu? Dacă părinţii se zbat ca fiii lor aibă studii superioare, masterate, doctorate etc., pentru sufletul lor cine se zbate, ca ei să aibă viaţă curată întru Hristos, trăire evanghelică etc.?

Bine-cunoscutul preot misionar rus Oleg Steniaev spunea următoarea pildă (referindu-se la procentul ortodocşilor din Rusia care încearcă să ducă o viaţă întru Hristos): „Păstorul cel bun, având o sută de oi, dacă una se rătăceşte, lasă pe cele nouăzeci şi nouă şi se duce să o caute pe cea rătăcită, … acuma, însă, situaţia este mai complicată: s-au rătăcit nouăzeci şi nouă de oi, şi doar un procent din populaţie se descurcă cât de cât în Ortodoxie” .

Eu sper că la noi în Moldova situaţia este mai bună, dar aceasta e părerea mea.

Oricum, rămâne să ne cercetăm la ce nivel duhovnicesc ne aflăm şi la ce nivel duhovnicesc trebuie să fim, adică să analizăm relaţia noastră cu Dumnezeu şi să nu fim indiferenţi faţă de avansarea noastră spre Împărăţia lui Dumnezeu, la care suntem chemaţi de Domnul nostru Iisus Hristos.

Să ne rugăm regulat lui Dumnezeu.
Să citim Sfânta Scriptură regulat.
Să postim regulat.
Să facem milostenie regulat.
Să trăim viaţa după Evanghelie, regulat.

Ca să nu rămânem repetenţi, iar apoi exmatriculaţi din Împărăţia lui Dumnezeu.

Diacon Veaceslav Bodarev

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul