Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Locţiitor al catedrei mitropolitane din Kiev a fost ales mitropolitul Onufire de Cernăuţi şi Bucovina

februarie 25, 2014 Categoria: Stiri

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, şi-a schimbat astăzi Întîistătătorul. În cadrul unei ședinţe ad-hoc, prezidate de către decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul Agafanghel al Odessei şi Ismailului, la catedra Kievului urcă mitropolitul de Cernăuţi şi Bucovina, Onufrie. Din sursele oficiale, aflăm că mitropolitul Vladimir (Sabodan), cel care a condus Biserica ucraineană timp de mai bine de două decenii, este internat la spital și nu este în stare să-şi exercite funcţia.

Membrii Sinodului ar fi mers să se convingă personal de gravitatea stării sănătății lui Vladimir, după care, prin vot secret, i-au numit succesorul. Pe scaunul Mitropoliei din Kiev a fost numit mitropolitul Onufrie al Cernăuţiului şi Bucovinei. Născut în Cernăuţi, ierarhul este vorbitor de limbă română. Patriarhul Kirill deja a întreținut o convorbire telefonică cu nou-alesul întîistătător ucrainean, în care l-a asigurat de rugăciunile şi susţinerea sa, informează Serviciul de presă al Patriarhiei BORu. Biserica Ortodoxă Ucraineană are statut de autonomie în cadrul Patriarhiei Moscovei, avînd putere de a-şi hirotoni proprii episcopi.

/ortodox.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.