Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Papa Benedict al XVI-lea se retrage

februarie 12, 2013 Categoria: Stiri

Papa Benedict al XVI-lea îşi anunţă demisia începând cu 28 februarie, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului. Papa Benedict al XVI-lea susţine că nu mai are „forţele“ necesare pentru a conduce Biserica din cauza vârstei sale. „În lumea de astăzi, supusă unor schimbări rapide şi agitată de probleme de mare importanţă pentru viaţa credinţei, pentru a conduce barca Sfântului Petru şi a propovădui Evanghelia, forţa corpului şi a spiritului sunt la fel de necesare“, a spus Papa în cursul unui consistoriu la Vatican pentru canonizarea martirilor din Otranto, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, a anunţat un „nou Papă pentru Paşti“, adăugând că un conclav ar urma să fie organizat în următoarele 15-20 de zile după demisie.

Papa Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani şi nu va participa la conclav, urmează să se retragă într-o mănăstire din incinta Vaticanului, după un sejur iniţial în reşedinţa papală de vară din Castel Gandolfo, în apropiere de Roma.

Singurul precedent în istoria Bisericii, Celestin al V-lea, a abdicat din funcţie imediat după ce a fost întronizat, în 1924. El a trăit izolat până la desemnarea sa ca papă şi nu se simţea pregătit să îşi asume acest rol în Biserică.

Născut la 16 aprilie 1927, într-o familie modestă din landul Bavaria, la Marktl-am-Inn, Joseph Ratzinger i-a succedat charismaticului papă Ioan Paul al II-lea, la 19 aprilie 2005, la vârsta de 78 de ani, după ce a condus timp de aproape un sfert de secol Congregaţia pentru Doctrina Credinţei.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul