Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:În primul semestru al anului 2012 Guvernul va aproba proiectul Legii antidiscriminare

februarie 22, 2012 Categoria: EUtopia, Stiri

În primul semestru al anului 2012 Guvernul va aproba proiectul de lege cu privire la prevenirea şi combaterea discriminării. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de hotărîre cu privire la măsurile adiţionale la Programul Naţional de Implementare a Planului de Acţiuni RM-UE în domeniul liberalizării regimului de vize, aprobat miercuri de Guvern.

După cum relatează INFOTAG, potrivit aceleiaşi hotărîri, tot în primul semestru acesta va fi prezentat Parlamentului spre examinare, iar în semestrul II al anului proiectul legii urmează să fie adoptat şi de Parlament.

De asemenea, autorităţile îşi propun ca începînd cu 30 aprilie 2012 să lanseze campanii de sensibilizare a opiniei publice cu scopul de a spori gradul de conştientizare a populaţiei asupra existenţei fenomenului discriminării în societate.

Printre alte măsuri adiţionale care urmează să fie realizate pe parcursul anului 2012 se numără demararea procesului de perfectare a paşapoartele de serviciu şi cele diplomatice cu date biometrice, sporirea securităţii documentelor primare de stare civilă, dezvoltarea procesului de producere şi personalizare a paşapoartelor biometrice, asigurarea cu echipament tehnic a consulatelor R.Moldova peste hotare în vederea eliberării paşapoartelor biometrice.

De asemenea, măsurile în cauză mai prevăd perfecţionarea controlului şi supravegherii frontierei de stat, stabilirea unui mecanism eficient de eliberare a vizelor de intrare-ieşire din R.Moldova şi a unui mecanism de evidenţă consulară a cetăţenilor RM care se află temporar peste hotare, combaterea eficientă a migraţiei şi şederii ilegale a străinilor în R.Moldova.

INFOTAG precizează: Adoptarea Legii privind prevenirea şi combaterea discriminării este una dintre condiţiile de bază pentru acordarea regimului liberalizat de vize cu UE. La 18 februarie 2011 proiectul legii a fost aprobat de Guvern şi transmis ulterior Parlamentului. Aprobarea proiectului a stîrnit disensiuni în societate, iar la finele lunii martie a fost retras din Parlament pentru a fi îmbunătăţit. Proiectul prevedea asigurarea egalităţii de şanse tuturor persoanelor indiferent de rasă, culoare, etnie, limbă, religie, sex, vîrstă, apartenenţă politică, dizabilităţi, avere origine socială şi orientare sexuală.

/infotag.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul