Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Comisia Europeană recomandă RM să revizuiască Proiectul Legii antidiscriminare

februarie 14, 2012 Categoria: EUtopia, Stiri


Comisia Europeană recomandă Guvernului să revizuiască proiectul Legii antidiscriminare. Această sugestie a fost publicată la finele săptămînii trecute în cel de-al doilea Raport de Progres privind implementarea Planului de Acţiuni RM-UE în liberalizarea regimului de vize.

Comisia Europeană sugerează autorităţilor moldovene să perfecţioneze legislaţia, astfel încît aceasta să nu lase loc de interpretări, precum şi să indice clar ce fel de sancţiuni sînt prevăzute pentru anumite acte de discriminare.

Comisia atenţionează că proiectul de lege contravine Convenţiei Europene a Drepturilor Omului la anumite capitole. Spre exemplu, legea RM permite celibatarilor să adopte copii, însă nu celor cu orientare sexuală netradiţională.

În acelaşi timp, Comisia Europeană a atestat un progres semnificativ în domeniul adoptării normelor necesare privind securitatea documentelor, gestionarea frontierelor şi migraţiei, asigurarea ordinii publice, prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, corupţiei, spălării banilor şi finanţării acţiunilor de terorism. Ea a lăudat şi progresul obţinut în consolidarea cadrului legislativ privind protecţia datelor cu caracter personal.

Acesta este al doilea raport de progres, elaborat de UE şi el prezintă situaţia de pînă în noiembrie 2011. Decizia de a trece la următoarea etapă a dialogului RM-UE privind liberalizarea regimului de vize va fi luată în baza Raportului complementar al Comisiei Europene şi a Studiului de impact asupra posibilelor efecte migraţionale şi de securitate în rezultatul liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

/infotag.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul