Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Declaraţia Eparhiei de Cahul şi Comrat pe marginea constatărilor raportorului special al ONU privind libertatea de religie sau convingeri

septembrie 23, 2011 Categoria: Stiri

Vizita în Republica Moldova, în perioada 1-8 septembrie 2011, a raportorului special al ONU, dlui Heiner Bielefeldt, a generat anumite nedumeriri şi chiar proteste în rîndurile creştinilor Eparhiei de Sud. Această reacţie a fost determinată, în special, de unele concluzii trase de H. Bielefeldt, în capitolul doi al declaraţiei Domniei Sale „Statutul privilegiat al Bisericii Ortodoxe”. Opinia noastră este că s-au produs unele implicări nejustificate în anumite chestiuni care depăşesc mandatul unui raportor. Nu ne este clar de ce ar apăre deranjantă „tendinţa de a echivala, pur şi simplu, identitatea naţională cu tradiţia ortodoxă?” Susţinem că o bună parte a societăţii noastre subscrie afirmaţiei poetului naţional Mihai Eminescu că „Biserica Ortodoxă este mama poporului romîn”. Amintim că şi minorităţile entice ale ţării noastre vor recunoaşte în etnogeneza lor importanţa religiei ortodox-creştine. Bunăoara, poporul găgăuz consideră, pe bună dreptate, ortodoxia ca fiind hotărîtoare în autodeterminarea lor etnică.

În continuare ne exprimăm dezacordul privind recomandaţia statuării, prin lege, a practicilor sexuale netradiţionale drept normale şi morale. Poate acesta a fost adevăratul scop al vizitei Domniei Sale H. Bielefeldt în ţara noastră – impunerea legii ruşinoase care a generat atîtea controverse de la un timp încoace?

Amintim o dată în plus că Biserica Ortodoxă are o vastă experienţă, în istoria ei, în acţiunea de consolidare a unui popor şi încercarea de a o minimaliza ar însemna dispariţia treptată a acestuia. Considerăm drept valori supreme ale unui stat pacea şi buna convieţuire dintre cetăţenii lui şi rămînem ferm ancoraţi în valorile morale ale umanităţii.

Semnează soborul de popor şi preoţi al Eparhiei de Cahul şi Comrat

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.