Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Ministerul pentru Situatii de urgenta din Rusia amplaseaza cruci si icoane in satele amenintate de incendii

iunie 29, 2011 Categoria: Stiri

Pentru a combate incendiile de vară, care încă o dată ameninţă să devasteze teritoriul Rusiei, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a decis să încerce să folosească şi „armele” religioase, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

Departamentul ministerial din Krasnoiarsk a decis astfel să instaleze în parohiile din Siberia, 25 de cruci gigantice, donate de Biserica Ortodoxă Rusă locală.

Crucile au fost trimise în data de 24 iunie 2011 şi plasate în zonele cele mai afectate de flăcări: districtele Boguceanskii şi Kezemskii. De cînd a început sezonul uscat, Siberia este regiunea cea mai devastată de incendii.

Fiecare cruce poartă o reproducere a icoanei ruse Neopalimaia Kupino (Icoana Maicii Domnului „Rugul Aprins”), despre care se spune că este apărătoare împotriva incendiilor. 4 icoane vor fi amplasate în cele 4 puncte cardinale, iar o a cincea va fi aşezată în centrul acestora, în fiecare oraş.

După cum a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, iniţiativa a fost lansată de către Biserică, aceasta contactînd autorităţile şi semnînd un acord încă din 2010, cînd Rusia a fost lovită de cele mai grave incendii din istoria sa recentă: 62 de morţi în doar două luni, şi mii de oameni strămutaţi în întreaga ţară.

„Orice propunere a cetăţenilor noştri, chiar şi cele care nu sunt dovedite ştiinţific, vor fi binevenite”, a declarat Elena Smirnic, un purtător de cuvînt al Ministerului moscovit.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, zona afectată de incendii în acest an s-a triplat. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat cu privire la posibilitatea unei veri mai fierbinţi decît în 2010, cu incendii în toată ţara.

„De la începutul perioadei de risc pentru incendii, în Rusia, în 2011, 13.440 de incendii s-au declanşat în mod natural”, a anunţat Moscova.
În plus faţă de regiunea Krasnoiarsk, incendiile cele mai grave au fost raportate în Zabaikalski, Irkuţk şi în republicile din Komi şi Buriatia, informeaza serviciul dezvoltat de presa LONews.

/stiri.lacasuriortodoxe.ro/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.