Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Şedinţa Sinodului la sediul mitropolitan

mai 26, 2011 Categoria: Stiri

Înalt Prea Sfinţitul Mitropolit Vladimir a convocat arhiereii din cuprinsul Mitropoliei Moldovei la şedinţa sinodului. În cadrul şedinţei s-a discutat pe marginea Statutului de funcţionare al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

S-a decis constituirea Comisiei mitropolitane pentru canonizarea sfinÈ›ilor care au proslăvit pămîntul moldav, fiind ales preşedinte PS Episcop Petru de Ungheni şi Nisporeni. Totodată, comisia urmează să includă reprezentanţi din toate eparhiile.

A fost definitivat programul vizitei în Republica Moldova a SanctităÈ›ii Sale Patriarhul Kiril, preconizată în luna octombrie anul curent.

Au fost invitaţi reprezentanţi ai Academiei Teologice, discutîndu-se despre revizuirea statutului È™i perspectivele de reorganizare a Seminarelor Teologice. Prea Sfinţitul Sava a solicitat completarea rîndurilor învăţăceilor vorbitori de limbă rusă la Şcoala Duhovnicească din Tighina.

Prea SfinÈ›itul Episcop Marchel de BălÈ›i È™i FăleÈ™ti a venit cu propunerea de a exclude cererea pentru „stăpînire” din cadrul slujbelor în urma recentei înregistrări a Ligii musulmanilor. Membrii sinodului nu au susÈ›inut propunerea ierarhului, menÈ›ionînd că aceasta contravine statutului bisericesc.

/mitropolia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.