Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:În Rusia, Ucraina È™i Moldova se răspîndeÈ™te aÈ™a zisul „aluat” de la „MatronuÈ™ca”

aprilie 4, 2011 Categoria: Stiri

La Moscova, Novosibirsk, Ucraina sau Moldova se distribuie reÈ›eta aluatului care adicătelea ar fi din Mănăstirea Pokrovskii de la Moscova, de la „MatronuÈ™ca”! ReÈ›eta spune: „Împarţi pîinea în patru părţi, una o mănînci iar trei le dai la prieteni”. În această reÈ›ea au fost induÈ™i în eroare mii de oameni care au scris ziarului Ortodox „Крестовский мост”.

„Ne arde telefonul de atîtea apeluri telefonice. Ne întreabă dacă să ia pîine È™i dacă facem noi acest ferment. Le răspundem la toÈ›i: Mănăstirea nu coace astfel de pîine! Nu facem nici un fel de aluat! Anul trecut, au mai existat astfel de zvonuri neîntemeiate” – a declarat Nadejda, angajată a Cancelariei Mănăstirii Pokrovskii, unde se află moaÈ™tele Cuvioasei Matroana.

Ea a explicat că reţeta de fiecare dată este una È™i aceaşi, doar se schimbă numele locurilor sfinte, care servesc drept momeala pentru neÈ™tiutori. Din punct de vedere juridic, dovezi de fraudă nu sunt: pîinea este distribuită gratuit. Astfel, participanţii probabil nu sunt motivaţi de lăcomie, ci de superstiţii. După afirmaÈ›iile Nadejdei, unele persoane s-au plîns că s-au înbolnăvit, după ce au mîncat din aluat.

Republica Moldova mai cunoaÈ™te experienÈ›a tristă a aÈ™a zisului aluat! Cu cîÈ›iva ani în urmă, pretutindeni se răspîndea aÈ™a-zisul aluat de la Pociaev.

/ortodoxia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.