Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Mitropolia Moldovei confirmă vizita Patriarhului Kiril în Moldova

martie 26, 2011 Categoria: Stiri

Mitropolia Moldovei a confirmat informaţia autorităţilor transnistrene, potrivit cărora în a doua jumătate a anului în republică va sosi în vizită Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

Solicitat de reporterul INFOTAG, secretarul Mitropoliei, Vadim Cheibaş, a spus că Patriarhul Kiril va vizita Moldova la începutul lunii octombrie.

„Agenda Patriarhului privind vizita în Moldova încă nu a fost stabilită în detalii, însă pot spune că şeful Bisericii Ortodoxe ruse va vizita eparhiile din ţară care se supun Patriarhiei de la Moscova”, a spus Cheibaş.

Potrivit lui, Patriarhul intenţionează să viziteze Episcopia de Edineţ şi Briceni, Episcopia de Cahul şi Comrat şi Episcopia de Bălţi şi Făleşti.

„Patriarhul urmează să viziteze mai multe mănăstiri din ţară şi să oficieze o slujbă religioasă împreună cu Mitropolitul Vladimir. Presupun că va avea întîlniri şi cu conducerea ţării”, a subliniat Cheibaş.

Secretarul Mitropoliei spune că Patriarhul Kiril a vizitat Moldova pe cînd deţinea funcţia de preşedinte al Departamentului relaţii externe din cadrul Patriarhiei ruse, însă la doi ani de cînd a fost numit Patriarh, aceasta este prima sa vizită la Chişinău.

„Sîntem bucuroşi că Patriarhul ne va vizita ţara, aşa precum sîntem bucuroşi cînd ne vizitează oficiali de rang înalt din alte ţări. Acest lucru demonstrează că sîntem respectaţi şi importanţi pentru alte ţări. Este normal ca Patriarhul căruia ne supunem să vină în ţara noastră. De exemplu, el a fost deja de două ori în Ucraina şi în Belarus”, a încheiat secretarul Mitropoliei.

Moldova a fost vizitată de Patriarhul Alexei al II-lea în anul 2005. Vizita Patriarhului Kiril la Tiraspol a fost discutată de către liderul administraţiei transnistrene, Igor Smirnov, cu episcopul de Tiraspol şi Dubasari, Sava.

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.