Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



DeclaraÈ›ia Mitropoliei ChiÈ™inăului È™i a Întregii Moldove pe marginea noului proiect de Lege anti-discriminară

martie 3, 2011 Categoria: Biserica si societate, Morala, Stiri

Cu regret şi profundă nedumerire am luat act de noul proiect al „Legii privind prevenirea şi combaterea discriminării” care deja a trecut ratificarea Guvernului şi urmează a fi înaintat spre adoptare Parlamentului Republicii Moldova. Deşi Biserica a îndemnat dintotdeauna oamenii la bună înţelegere indiferent de diferenţele rasiale, etnice, culturale, politice, religioase, ş.a, ce ar exista între ei; nu poate accepta sub nici o formă sintagma de „orientare sexuală” ce apare în acest proiect de lege, din simplu motiv, că acest detaliu ar putea duce la schimbări catastrofale în societatea ţării noastre, prin acordarea unui set de drepturi reprezentanţilor minorităţilor sexuale ce le-ar permite să-şi manifeste public modul de viaţă care nu se în scrie sub nici o formă în limitele unui elementar bun simţ.

Cu atît mai absurdă ni se pare situaţia, cu cît acest proiect de lege este înaintat spre adoptare într-o ţară cu populaţie Creştin-Ortodoxă în proporţie de peste 90%, a cărei concepţii ce ţin de atitudinea civică şi viaţa de familie combat cu vehemenţă orice formă de deviere sexuală şi cu atît mai mult manifestări publice din această categorie. Astfel reiese că acest proiect de lege este unul anti-naţional a cărui scop direct este să lovească în valorile general-umane ale societăţii Republicii Moldova şi să provoace zdruncinarea acesteia prin promovarea unor concepte de viaţă nesănătoase ce urmează a fi impuse cu insistenţă, astfel devenind incapabilă să mai facă orice distincţie între bine şi rău. Situaţia devine cu atît mai gravă şi de-a dreptul alarmantă, cu cît legea, odată adoptată, ar permite promovarea homosexualităţii în şcoli, în rîndurile copiilor, lucru ce ar duce la o ulterioară catastrofă socială, deoarece astfel, cei care sunt viitorul ţării, ar creşte cu nişte concepţii de viaţă total opuse concepţiilor sănătoase, tînăra generaÈ›ie lipsindu-se de ultimele repere care i-ar permite să se orienteze într-o lume care tot mai mult şi mai sigur se distanţează de adevăratele valori.

Pericolul adoptării legii anti-discriminare ia proporţii tot mai mari şi din cauza faptului că această lege ar permite cuplurilor de homosexuali să adopte copii, batjocorindu-se concepţia de familie care dintr-o celulă creatoare a societăţii, s-ar transforma în distrugătoarea acesteia.

În situaţia creată, nu înţelegem atitudinea unor actori politici cu putere decizională care au făcut o primă ratificare a acestui odios proiect de lege, sfidînd astfel opinia publică şi majoritatea populaţiei Republicii Moldova, interesele căreia în mod normal ar trebui să le reprezinte. Oricare nu ar fi avantajele pe plan extern ale adoptării acestei legi, sacrificarea poporului nostru este un preţ prea mare şi de aceea îndemnăm politicienii să cîntărească foarte bine lucrurile şi să conştientizeze că printr-o decizie grăbită, mînaţi fiind de mirajul unor promisiuni mari, ar putea declanşa un adevărat genocid împotriva propriului popor.

Vrem să credem că cei care stau la cîrma statului vor da dovadă de suficientă maturitate şi hotărîre pentru a se opune adoptării unei legi pe cît de periculoasă, pe atît de ofensatoare pentru majoritatea covîrşitoare a cetăţenilor Republicii Moldova. Nu vrem să ajungem în situaţia în care, o greşeală politică ar provoca valuri de nemulţumiri şi astfel să asistăm la noi tensiuni sociale ce ar deveni un impediment serios în calea propăşirii şi dezvoltării paşnice a ţării noastre.

La final vrem să reamintim că Biserica dintotdeauna a respectat spaţiul privat al fiecărui om şi condamnă orice imixtitudine în intimitatea cetăţeanului, însă nu poate rămîne indiferentă atunci cînd anumite tendinţe devin o ameninţare la adresa valorilor universal valabile ce au stat la baza constituirii poporului nostru şi care îi asigură existenţa şi integritatea morală de veacuri.

ÎPS VLADIMIR, MITROPOLITUL CHIȘINÄ‚ULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.