Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:ProTV Chişinău şi alte posturi TV din Moldova mint cu neruşinare

iunie 22, 2010 Categoria: Articole, Atitudini

Ei spun că au chemat mai mulţi preoţi din Mitropolia Moldovei la diferite emisiuni, dar aceştia refuză. Eu însă de cel puţin 4 ori m-am adresat Lorenei să mă invite la emisiune şi nu mi-a dat absolut nici un răspuns. (Dacă e nevoie, pot să fac publice toate email-urile scrise la adresa personală a Lorenei Bogza ca să vă convingeţi de acest lucru.)

La fel stau lucrurile cu Jurnal TV şi Publika TV, unde, ca şi la Pro TV, se tot spune că preoţilor, chipurile, le-a fost interzis să vorbească în public despre subiectul predării „Bazelor Ortodoxiei” în şcoală. Fac un anunţ public (a nu ştiu cîta oară) că sunt gata să vin la orice emisiune, cu orice oponent, pentru a discuta acest subiect, precum şi altele înrudite. Ştiu însă că nu voi fi invitat, pentru că nu corespund „standardului” lor dictat de interese anti-ortodoxe. Iar dacă nu este aşa, să ne demonstreze ei contrariul!

În cel mai bun caz ei cheamă doar preoţi slabi pregătiţi de care să-şi poată bate joc, dar nu acceptă oameni care să-i contrazică în vreun fel. Cunosc mulţi preoţi care ar fi gata să se implice în dezbateri televizate, dar aceştia în mod intenţionat sunt lăsaţi la o parte, pentru a fi denigrată Mitropolia Moldovei.

Apropo, la emisiunea „În Profunzime” din 21.06.2010, am scris şi SMS la numărul 0310, dar mesajul meu nu a fost afişat pe ecran, ci doar mesajele denigratoare la adresa Bisericii şi în special a Mitropoliei Moldovei.

Nu-mi rămîne decît să le spun tuturor creştinilor ortodocşi să nu mai privească Pro TV, pentru că tot timpul au fost împotriva Bisericii. Nu doar că nu sunt imparţiali, ci sunt incorecţi şi mincinoşi.

Ieromonah Petru (Pruteanu)
/blog.teologie.net/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

3 Comentarii
 1. Alexandru iunie 23, 2010 9:26 am

  Asa este – sunt deacord ca toate posturile sunt lipsite de duh ortodox. Ca daca le-om spune adevarul ca Hristos ii imparatul nostru or sa se intunice.
  P.S. Ar fi bine sa avem un imparat ca cum a fost imparatul Constantin si mama sa Elena – dar Pasat nu este.

 2. danutza iunie 23, 2010 6:52 pm

  stim ca mint, pt ca si in romania o fac. mass media e in mainile elitelor, asa ca ne informam din alte surse. sa dea Dumnezeu sa reusiti sa introduceti religia in scoli, desi, la noi, chair daca ar trebui predata, multi profesori nu-si fac datoria.Doamne-ajuta!

 3. Diana iulie 5, 2010 1:05 am

  Da, este foarte adevarat.., unde e echidistanta jurnalistilor?, sau astia „danseaza dupa cum le cinta”
  Am observat din start ca la jurnal tv, si protv se vorbeste de bine doar despre Mitropolia Basarabiei, si inca multe subiecte care nu prea coincid continutului adevarat.., pacat., mi-am schimbat viziunea fata de ei, p-u ca mai faceau ceva interesant.., curind isi v-or pierde notorietatea si credibilitatea, p-u ca audienta nu iubeste sa fie mintita de nenumarate ori…!!!!!!