Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Presa din Moldova va fi vreodată liberă?

mai 12, 2010 Categoria: Articole, Atitudini

E trist! Se pare că presa din Moldova nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată liberă! O spun cu toată sinceritatea! Evenimentele de ultimă oră m-au convins pe deplin de acest lucru! Totuşi, pînă nu demult, credeam că există vreun dirijor care trage din sfoară doar cînd e vorba de politică! Se vede că m-am înşelat! Iată că şi Biserica Ortodoxă stă în gît cuiva!

Spre exemplu, la 8 mai, Scuarul Catedralei din Chişinău a găzduit în jur de 40000 de creştini ortodocşi, ca pînă la urmă mult stimaţii noştri jurnalişti să indice cîteva sute! De fapt, cine ştie, poate aşa matematică au făcut prin şcoli, sărmanii… Şi cînd stai să te gîndeşti că ore de matematică s-au făcut destule şi oricum o duc rău cu calculele, ce să mai cunoască ei despre Dumnezeu, dacă despre Ortodoxie nu au învăţat nimic! Au trecut ceva timp în urmă Sărbătorile de Crăciun! Mult stimata noastră presă liberă şi independentă din Moldova nu a vorbit decît despre faptul că această sărbătoare nu se sărbătoreşte la o dată corectă! S-a început şi Postul Mare! Se pare că pentru Unimedia, această sărbătoare nu a fost un eveniment! La fel ca şi Adunarea din Scuarul Catedralei! Ä‚ştia nu au găsit de cuviinţă decît să preia un aricolaş de la Publica TV, şi acela scris din ajun, presupun verificat de cei de sus, şi atît! Despre Învierea Domnului, Săptămîna Patimilor „“ nici vorbă! Ah da, mă scuzaţi! S-a vorbit, numai că s-au adus nişte contraargumente! Am înţeles destul de bine că pentru presa din Moldova aceste evenimente nu înseamnă nimic! S-au adunat la 8 februarie la Palatul Naţional cîteva mii de oameni, creştini ortodocşi, care au discutat despre toleranţa în societatea de astăzi! Nu s-a scris nici un articolaş, nemaivorbind de materiale video sau foto! La 8 mai – 40000 de oameni! Sunt convins, atîta lume adunată la un loc, într-un duh, Chişinăul nu a văzut de la Marea Adunare Naţională! Presa tace! S-a întîmplat chestiunea cu menora! Apără Doamne şi păzeşte cîte cuvinte s-au scris la adresa „extremismului” din Biserica Ortodoxă! Nimeni însă nu a vorbit despre faptul că în Ierusalim cu o săptămînă în urmă evreii au pîngărit o Biserică Ortodoxă, scriind pe pereţii ei diferite cuvinte injurioase la adresa lui Hristos! Noi, ortodocşii, am fost calificaţi drept extremişti de „presa liberă şi independentă”, iar „bieţii” evrei „“ mucenici! Au ieşit ortodocşi să spună nu homosexualilor! Foarte mult a vorbit presa, cică uite, doi oameni au ieşit şi din pricina lor nu au linişte „sărmanii homosexuali” şi cică din pricina ortodocşilor Moldova nu va putea intra în UE. Ţin să-i întreb pe cei de la Jurnal! Domnilor! Oare două lebede homosexuale, sunt mai importante pentru Dvs. decît Adunarea a atît amar de lume? Domnilor jurnalişti, chiar nu vă mustră conştiinţa? Fraţilor, în mare masă, nu sunteţi şi Domniile Voastre creştini ortodocşi? Or, să fim sinceri pînă la urmă! Dirijorii din spate nu v-au prea permis să vorbiţi la subiect! Se vede că totuşi pe cineva îi deranjează Biserica Ortodoxă, iar Dvs. nu puteţi decît să le jucaţi după cum vă cîntă. Ce ziceţi? Am sau nu dreptate?

E trist! E trist de tot faptul că schimbarea conducerii ţării nu a schimbat situaţia din ţară! Cu nimic! La nici un capitol. De presă nu mai vorbim… Nimic nu s-a schimbat! Ba mai rău! Iertaţi-mi expresia, s-au „curvit” şi cei „independenţi”! Şi cînd te gîndeşti că asta este doar latura ce ţine de sfera spirituală… În fine, am dorit mult să vă transmit un mesaj prin acest articol:

Nu te teme, „presă liberă şi independentă” din Moldova! Atîta timp cît vei pupa papucii celor ce conduc ţara şi ai diferitor masoni, nimeni nu vă va închide siturile, vocile, telefoanele, etc. Atîta timp veţi fi cu adevărat „liberi şi independenţi”!

Preot Iulian Raţă
/ortodoxia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

2 Comentarii
  1. Anatol mai 17, 2010 3:32 pm

    Ä‚ștea nu-s doar „pupă papuci”, ăștea-s PUPCURIÅžTI dea binelea, mulți dintre ei însă au predispoziție libertină și distorsiune în cugete, asta-i „presa” produsă de „prtocoalele blestremaților sionului”, indeferent că e de culoare PURPURIE, ALBASTRÄ‚ sau CUR-CU-BEIE…

  2. Veronica mai 22, 2010 9:28 am

    Bun articolul, mia placut foarte mult! pacat ca foarte putin oameni in ziua de azi mai pot spune lucrurilor pe nume….