Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Comunitatea LGBT este muţumită de politica guvernării liberale, iar juristul britanic Alex Spack recomandă autorităţilor să nu se lase influenţate de cerinţele homosexualilor

aprilie 27, 2010 Categoria: Stiri

„Noua guvernare a dat de înţeles că este capabilă nu doar să respecte drepturile comunităţii gaylor şi lesbianelor din Moldova, dar şi să le apere”, consideră directorul Centrului de informare „GenderDoc-M”, Alexei Marcicov.

Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia INFOTAG, Marcicov a spus că anul 2010 a devenit un hotar între mentalitatea veche şi cea nouă în privinţa LGBT (Lesbiane, gay, bisexuali şi transsexuali).

Drept argument el a amintit că la 1 aprilie, în scrisoarea CEDO, Guvernul recunoaşte că interdicţia manifestării paşnice a comunităţii LGBT din 2005 este o încălcare a articolului 11 al Convenţiei Europene pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

În opinia sa, „comunitatea LGBT încă niciodată nu a fost susţinută atît de activ în intenţia sa de a desfăşura un pride de data de 2 mai”.

„Convingerea noastră în necesitatea manifestaţiei publice a crescut şi mai mult după ce la întrevederea de la Bruxelles, în cadrul primului Dialog în domeniul drepturilor omului dintre UE şi RM, delegaţia guvernamentală a Moldovei a promis UE să nu împiedice desfăşurarea acţiunilor publice ale LGBT şi s-a angajat să asigure securitatea participanţilor săi”, a spus el.

Comentînd adresarea către primărie a mai multor organizaţii obşteşti şi religioase cu solicitarea de a nu permite desfăşurarea festivalului gaylor şi lesbianelor, care la moment este examinată de Curtea de Apel, Marcicov a spus că organizaţia sa va sesiza şi ea instanţa pe marginea intenţiei de a organiza manifestarea şi va cere să fie asigurată securitatea participanţilor.

El a spus că nu trebuie de confundat festivalul cu parada. „Despre paradă nu se va vorbi încă cel puţin 5-10 ani, pînă cînd va veni o nouă generaţie”, a menţionat el.

În anul curent festivalul „Curcubeul peste Nistru” se va desfăşura în perioada 29 aprilie „“ 2 mai cu genericul „Legea este una pentru toţi” şi este consacrat soluţionării problemelor persoanelor transgender.

Autorităţile R.Moldova nu trebuie să se lase influenţate de cerinţele comunităţii homosexualilor, pentru că cerinţele acestora nu se opresc niciodată. De această părere este juristul britanic Alex Spack, care se află în R.Moldova la invitaţia Asociaţiei „Pro Familia” pentru a susţine un ciclu de seminare despre politicile europene de „diversitate şi egalitate”.

Marţi, cadrul unei conferinţe de presă susţinută la agenţia INFOTAG, Spack a declarat că practica Marii Britanii în acest sens este una foarte păguboasă pentru societate, unde, din cauza faptului că li s-a permis prea multe lucruri de la început, s-a ajuns ca în legislativul britanic să fie propus spre adoptare un proiect de lege care presupune introducerea în sistemul educaţional a manualelor cu caracter homosexual.

„Actualul Guvern, aflîndu-se în ajunul alegerilor, nu a adoptat această lege pentru a nu crea disensiuni în societate. Autorităţile însă le-au promis homosexualilor că în cazul în care cîştigă alegerile vor vota legea, iar aceste cărţi vor ajunge în şcoli şi grădiniţe. În aceste condiţii, cred că moralitatea pentru legiuitorii britanici demult nu mai este o valoare”, este de părere Spack.

El spune că în Marea Britanie comunitatea homosexualilor este foarte agresivă, avînd o strategie foarte bine definită, pe care o realizează pas cu pas. Mai mult decît atît, legislaţia europeană este de aşa natură încît interzice cetăţenilor să se pronunţe împotriva homosexualilor, făcînd trimitere la politica europeană de „diversitate şi egalitate”.

„Comunitatea homosexuală este o realitate. Nu ar fi corect ca autoriotăţile să recurgă la violenţă şi persecuţie la adresa lor. Pe de altă parte, autorităţile nu au nici un drept să folosească mecanismele statului pentru a susţine practicile homosexualilor”, a spus juristul.

Solicitat de INFOTAG să-şi expună opinia cum ar trebui să procedeze primarul capitalei faţă de cerinţa homosexualilor de a organiza un miting pe data 2 mai, Spack a declarat că în acest caz edilul ar trebui să meargă pe calea democratică, şi nu pe calea legală.

„În condiţiile în care primarul a fost ales pe cale democratică, acesta ar trebui să se supună voinţei majorităţii populaţiei, care, la rîndul lor, se propunţă împotriva practicilor homosexuale. Este nevoie de a folosi puterea democratică pentru a organiza campanii, care să demonstreze că aceste practici sînt amorale şi trebuie respinse de societate”, spune juristul britanic, care este de părere că „Dumnezeu îl poate schimba pe oricine”.

Lika Roman, Miss-Ucraina 2007, a declarat că depune toate eforturile pentru a promova valorile familiale în societate.

„Nu vreau să trăim într-o societate care îşi pierde integritatea. Cred că atît în Ucraina, cît şi Moldova sau Belarus lucrurile mai pot fi schimbate la acest capitol, cît nu a este prea tîrziu. Trebuie să spunem azi un „Nu” ferm acestor practici, în caz contrar mîine va fi prea tîrziu”, a spus Lika Roman.

/infotag.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

1 Comentariu
  1. Pariuri Sportive iulie 9, 2010 1:13 pm

    Cred ca nici in aceste tari nu e mai mare dictatura ca la noi.