Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Un grup de creştini acuză actuala guvernare că duce o politică anticreştină

februarie 5, 2010 Categoria: Stiri

Chişinău, 4 februarie. Un grup de creştini din R.Moldova, reprezentanţi ai mai multor pături sociale şi asociaţii de creştini, acuză actuala guvernare de faptul că aceasta duce o politică anticreştină.

Joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la agenţia INFOTAG, Elena Bîtcă, jurist, a dat citire unei declaraţii în care se spune că actuala guvernare continuă şi mai aprig politica vechii guvernări de a împinge creştinii la marginea societăţii, respingînd fără discuţii cerinţele ortodocşilor privind documentarea populaţiei fără atribuirea codului de identificare.

„Guvernarea s-a stabilit pe poziţia de susţinere şi apărare a acţiunilor de ponegrire şi de sfidare a credinţei creştine. Prin acţiunile sale discriminatorii guvernarea face de nesuferit existenţa creştinilor din Moldova. Fără a ţine cont de o reacţie firească a populaţiei ortodoxe, ea a permis instalarea provocatoare în centrul capitalei a unui obiect de cult duşmănos tradiţiilor noastre creştine (Hanuka evreiască „“ „I.”)„, a spus Elena Bîtcă.

Potrivit acesteia, după demontarea obiectului de cult, creştinii sînt ameninţaţi cu dosare penale.

Bîtcă a mai declarat că guvernarea şi-a asumat în mod abuziv împuternicirile pe care le poate avea doar Biserica, stabilind singură „sărbători” bisericeşti.

„Declararea zilei de 25 decembrie ca zi liberă încalcă brutal viaţa lăuntrică a Bisericii prin impunerea unor practici potrivnice tradiţiei poporului credincios. Această hotărîre dezbină şi mai mult societatea şi seamănă discordie între oameni”, a spus Bîtcă.

Ea susţine că în cazul în care creştinii ortodocşi sînt constrînşi de putere să se lase de Hristos, „Biserica este datoare să refuze să se supună stăpînirii statului şi poate să-şi cheme fii la nesupunere cetăţenească paşniсă”.

Participanţii la conferinţa de presă au refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

(INFOTAG)

>> Cititi textul integral al Declaratiei

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.