Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:În Irak pe locul mormîntului Sf. Prooroc Iezechiel musulmanii vor să construiască o moschee

ianuarie 26, 2010 Categoria: Stiri

Ierusalim. Informaţia apărută la începutul acestui an în privinţa începerii lucrărilor de restaurare a grobniţei Sfîntului Prooroc Iezechiel iniţiate de Ministerul Turismului şi al Antichităţilor s-a constatat a fi falsă, – ne informează Agenţia Germană de Ştiri din Lumea Catolică cu trimitere la Jerusalem Post.

Jerusalem Post, potrivit surselor din Bagdad, scrie că autorităţile Irakului planifică să transforme locul înmormîntării Sf. Pr. Iezechiel într-o moschee şi să distrugă toate inscripţiile antice şi izvoarele din limba ebraică care amintesc despre acest lucru.

Grobniţa Sf. Pr. Iezechiel este cinstită de musulmani pentru faptul că în acest loc a fost îngropat Zul-Kifl „“ unul din profeţii religiei islamice amintit în Coran.

Pe teritoriul Irakului se află de asemenea şi mormintele altor prooroci ai Vechiului Testament „“ Daniel, Ezdra, Naum, Iona. Aceste locuri au fost cinstite cîndva de o comunitate iudaică şi de creştini care se aflau aici. În prezent în Irak n-au rămas decît cîteva zeci de evrei.

/sedmitza.ru/
Tradus de Dorin Ursu

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.