Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Lansarea Portalului misionar antisectar Moldova Creştină

decembrie 9, 2009 Categoria: Religii si secte, Stiri

Fraţii creştini,
Ţinem să vă aducem la cunoştinţă că recent în reţeua internet a apărut un nou portal creştin cu caracter misionar, care poartă denumirea de Moldova Creştină: www.moldovacrestina.info.
Portalul misionar antisectar Moldova Creştină a apărut dintr-o necesitate stringentă a vremurilor în care trăim.
Astăzi, cînd prozelitismul sectar a invadat de-a binelea întreg spaţiul virtual, noi, o mînă de creştini ortodocşi, venim în întîmpinarea oamenilor însetaţi de Dreptate şi Adevăr, cu această pagină, al cărei scop este de a aduce la cunoştinţa tuturor mulţimea de ramificaţii sectare, care de peste o sută de ani sapă necontenit la temelia Bisericii Creştine Apostolice.

Tot mai multă lume vorbeşte astăzi despre secte, dar puţini ştiu ce anume sunt ele, de cînd au apărut în ţara noastră, cine le-a întemeiat, care este scopul lor, dacă sunt sau nu plăcute lui Dumnezeu.
Sectele sunt grupări religioase mai mici sau mai mari, care s-au rupt de Biserica Apostolică întemeiată de Domnul Iisus Hristos, schimbînd dogmele credinţei şi interpretînd după mintea lor Sfînta Scriptură. Ele au luat fiinţă chiar în timpul Apostolilor, prin Simon vrăjitorul şi prin creştinii iudei care amestecau religia creştină cu cea iudaică a Vechiului Testament. Secte creştine şi, mai ales, eresuri mari ca arianismul, nestorianismul, monofizitismul, monotelismul şi iconoclasmul, adică luptători împotriva Sfintelor Icoane, au fost secole de-a rîndul, tulburînd şi dezbinînd Biserica creştină în primul mileniu. Dintre aceştia se pot aminti astăzi armenii, copţii, iacobiţii şi alţii.
După Marea Schizmă, adică ruptura dintre Biserica Ortodoxă de Răsărit şi Biserica Romano-Catolică de Apus din anul 1054, au început să ia naştere în centrul şi vestul Europei unele grupări creştine sectare raţionaliste, datorită explicarii libere a Sfintei Scripturi şi răzvrătirii unor creştini împotriva Bisericii Apostolice, împotriva slujitorilor Bisericii şi a vieţii duhovniceşti prea aspre.
Cea mai veche sectă neoprotestantă a luat fiinţă în America la începutul secolului alXVIII-lea, anume secta baptistă. În prima jumătate a secolului al XIX-lea a luat naştere, tot în America, secta adventistă, de unde apoi s-a răspîndit şi în Europa sub numele de „Adventişti de ziua a şaptea” şi „Adventişti reformişti”.
Tot în secolul trecut apar şi alte secte ca Studenţii Bibliei, numiţi şi milenişti; Penticostalii, numiţi şi „Tremurătorii”, iar în Elveţia apare secta Evangheliştilor, numiţi şi „Creştini după Evanghelie”. Alte secte mai puţin creştine iau naştere tot pe la sfîrşitul secolului trecut, cum sunt Pocăiţii sau Nazarinenii, Teosofii, care combină religia cu filozofia şi ştiinţa; Spiritiştii, care spun că vorbesc cu duhurile morţilor, Martorii lui Iehova, o secta iudaică, şi multe altele.
Majoritatea sectelor au fost întemeiate de oameni bolnavi la suflet şi la minte, oameni neascultători, certaţi cu Biserica lui Hristos şi cu slujitorii ei, stăpîniţi de demonul mîndriei, al lăcomiei după averi şi dornici de mîntuire fără osteneală, fără jertfă şi smerenie. Scopul urmărit de toate sectele nu este mîntuirea sufletului, ci distrugerea Bisericii lui Hristos, dezbinarea creştinilor, împărţirea lor în sute de „bisericuţe”, adunarea de averi, mîndria şi pierderea sufletelor omeneşti pentru care Fiul lui Dumnezeu S-a jertfit pe Sfînta Cruce.

Toate sectele creştine sunt cel dintîi şi cel mai puternic semn văzut al apropierii sfîrşitului lumii, căci aşa ne spune Mîntuitorul: „Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicînd: Eu sunt Hristos (adica la noi este Hristos!) şi pe mulţi vor amăgi”¦ Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor face semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi „(Matei 24,4-5,24).

Domnul Dumnezeul nostru Iisus Hristos şi cu Prea Sfînta Doamnă Fecioară Născătoare de Dumnezeu şi cu toţi Sfinţii şi Mucenicii Bisericii Creştine Apostolice să ne întărească şi să ne păzească de toţi vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi. Slavă Ţie Dumnezeul nostru! Slavă Ţie Dumnezeul nostru! Slavă Ţie Dumnezeul nostru!

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

3 Comentarii
  1. Dumitru martie 4, 2010 8:20 pm

    As vrea sa zic ca in ziua de azi in Molodva lipsete anume o miscare otodoxa misionara consolidata. Eu, personal vreau sa cercetez care structuri arhieresti sunt raspunzatoare de aceasta si ar putea da start. Entusiasm este, sunt sigur ca se vor gasi si misionari pregatiti care sa organizeze semianre si diferite organizari de propagare a ortodoxiei in societate. Noi nu trebuie doar sa afisam lista sectelor si informatie, caci o vad deja cei ce cauta, cai ce au rabdare si inteleciune. Asta nu e destul. Noi tebuie sa prezentam informatia populatiei intr-un mod simplu si accesibil, ca sa inteleaga unde se afla Adevarul, si de ce trebuie sa-L urmeze. Cine e de acord cu mine, va rog, faceti legatura cu mine ca sa consolidam si sa pornim oadta miscarea asta sfinta. Domnul sa ne ajute. E nevoie in primul rind dupa parerea mea de gasit organizatiie le aceasta orientare, arhiereii care ar putea sa ne permita acesta si in fine creara unui Fond Misinar, publicitatea lui si formarea administrativa dupa care in fine si lansarea insasi a miscarii misionare. Daca cineva cunoaste ceva mai mult va rog faceti cunoscut. Email meu este dmma@mail.ru Doamne ajuta!

  2. valentin iulie 13, 2010 11:01 pm

    Eu sunt de acord cu cuvintele de mai sus. Dumnezeu sa ne apere de cel viclean. In numele Tatalui si a Fiului si a Sfintului Duh Amin.

  3. Daniel octombrie 23, 2010 10:36 am

    Bine ca mai sant oameni ca si voi,care mai informeaza lumea despre adevarata credinta ortodoxa.Doamne ajuta.