Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Papa vrea Guvern Mondial

iulie 8, 2009 Categoria: Globalizare si control, Stiri

Enciclica „Caritas in Veritate” a Suveranului Pontif, data ca raspuns la criza economica, invoca o autoritate politica pentru asanarea economiilor prabusite

In prima sa enciclica sociala, publicata ieri, cu doar cateva zile inainte de summitul G8, Papa Benedict al XVI-lea a cerut ca economia mondiala sa fie restructurata si a facut apel la infiintarea unei „autoritati politice mondiale”. Aceasta entitate, a apreciat Suveranul Pontif, ar trebui sa se ocupe de asanarea economiilor lovite de criza si sa previna dezechilibre inca si mai mari.

„Caritas in Veritate”, asa cum este numita enciclica papala, recomanda, in principal reformarea Natunilor Unite, dar se concentreaza si asupra situatiei economice din lume. „Pentru gestionarea economiei mondiale, pentru asanarea economiilor lovite de criza, pentru prevenirea agravarii crizei si a adancirii dezechilibrelor, este urgenta infiintarea unei reale Autoritati politice mondiale”, se spune in textul de 150 de pagini. In opinia Suveranului Pontif, aceasta entitate, care ar constitui „un grad superior de organizatie la scara internationala, pentru gestionarea globalizarii”, ar trebui „sa procedeze la o dezirabila dezarmare integrala, la asigurarea securitatii alimentare, la protejarea mediului si la reglarea fluxurilor migratorii”. Totodata, enciclica papala, devenita o traditie in Biserica Catolica de peste un secol, solicita construirea unei ordini sociale care sa se conformeze ordinii morale, „interconectarii dintre sferele morale si sociale, legaturii dintre sferele civile, economice si politice, asa cum se prevede in Carta Natiunilor Unite”. Autoritatea „trebuie sa fie subordonata realizarii binelui comun”, „sa fie recunoscuta de toata lumea si sa se bucure de putere efectiva pentru a fi in masura sa ofere fiecaruia securitate, respect, justitie si drepturi”, se mai spune in text.

/ziua.net/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.