Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Patriarhul Alexei nedumerit ca Europa nu-si recunoaste radacinile crestine in istorie

octombrie 22, 2008 Categoria: EUtopia, Stiri

Alexei al II-lea, consideră ca fiind nerezonabilă planificarea Constituţiei Europene fără a lua în discuţie rolul creştinismului în istorie.

Patriarhul Alexei al II-lea al Intregii Rusii şi al Moscovei crede că am contrazice adevărul istoric dacă refuzăm să mai vorbim despre rolul creştinismului în istoria civilizatiei europene.

„Sunt convins că această decizie a excluderii oricărei menţionări a bazei creştine din Constituţia Europei Unite a fost nerezonabilă”, a spus Alexei al II-lea, în cadrul sesiunii consiliului Centrului stiintifico-religios „Enciclopedia Ortodoxă” din Catedrala Mîntuitorului Hristos din Moscova.

Conform lui Alexei al II-lea, o astfel de decizie adoptată de către membrii parlamentului European, cu mai mulţi ani în urmă „contrazice adevărul istoric”.

El a subliniat că împlinirea a 1700 ani de la edictul de la Milan – un decret semnat de Imparatul Constantin cel Mare pentru legalizarea creştinismului în Imperiul Roman – că va fi marcată în 2013, va deveni o sărbătoare egală pentru toate confesiunile – ortodocşi, catolici, protestanţi.

/lacasuriortodoxe.com/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.