Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:In biserica anglicana vor fi acceptati si preoti necrestini

aprilie 3, 2008 Categoria: Religii si secte, Stiri

Intr-un sir de biserici ai comunitatii anglicane va avea loc o reformare radicala a hirotoniei.

Reforma va avea drept scop simplificarea procedurei de hirotonie a preotilor, orice persoana avand posibilitatea sa devina „preot”, indiferent de sex, orientare sexuala, si … apartenenta confesionala (!), cat de paradoxal nu ar suna acest lucru.

Realitatile vietii contemporane cer reviziurea unui sir de canoane si reguli. Am acceptat detinerea functiei de preot de catre femei si homosexuali, insa nu trebuie sa ne oprim doar la aceste realizari”, a declarat intr-un interviu publicat in ziarul „Monday Telegraph” episcopul al Herefordului Antony Priddis.

Acesta estecunoscut prin pledoarea sa in favoarea unei „preotese”, care la timpul sau si-a facut o operatie de schimbare de sex.

Potrivit lui A. Priddis, incepand cu anul viitor preoti anglicani vor putea deveni si reprezentantii altor religii.
„La angajare, indeosebi in institutiile religioase din Marea Britanie este nepermisa disciminarea persoanelor pe criterii religioase. Biserica anglicana, prin propriul exemplu trebuie sa lupte activ impotriva atavismele xenofobiei din societatea noastra multiculturala si toleranta, acordand tuturor persoanelor sanse egale indiferent daca acesta cred in Dumnezeu, in zei, sau in oricare alta forta supranaturala”, a declarat episcopul, care se pozitioneaza drept crestin.

In afara de aceasta, A. Priddis nu exclude ca in viitorul apropiat biserica anglicana va accepta si hirotonirea preotilor atei, comunica publicatia.

/chisinau.novopress.info/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.