Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:„Boboteaza” ecumenista (video)

ianuarie 16, 2008 Categoria: Articole, Ecumenism, Stiri

ORADEA – Episcopul ortodox al Oradiei, Sofronie Drincec şi cel greco-catolic Virgil Bercea au sfinţit împreună de Bobotează apele Crişului Repede. Cei doi ierarhi au purces duminică, la ora 13, într-o procesiune solemnă spre podul Ferdinand din Centrul municipiului Oradea şi au oficiat împreună pe malul Crişului Repede slujba de sfinţire a apelor.

Cei doi episcopi, însoţiţi de un sobor numeros de preoţi ale celor două confesiuni religioase s-au rugat în faţa a cîtorva sute de credincioşi adunaţi pe podul de lîngă Primărie şi pe cele două maluri ale Crişului, pentru Sfinţirea Apelor.

Slujba comună de sfinţire a Crişului Repede a avut loc după Sfînta Liturghie, oficiată la Biserica cu Lună, respectiv Sfîntul Nicolae. După slujba de sfinţire a Crişului, cei doi prelaţi au aruncat în apă o cruce împodobită cu tricolorul romînesc, crenguţe de brad, flori şi busuioc.

„Slujba de azi a fost impresionantă. Ne bucurăm foarte mult că am ajuns aceste zile, pe care le aşteptam de mult, şi care eram convinsă că vor veni, dar pe care nu credeam că le voi ajunge. Este bine că s-a organizat o astfel de slujbă şi ar fi bine ca în oraşul ăsta toţi cei care cred în Dumnezeu şi în Fecioara Maria să facă împreună slujbe, indiferent de confesiune. Pentru că viitorul este Biserica Universală. Dumnezeu ne-a lăsat o singură Biserică!”, spune una dintre orădencele care au asistat la slujba oficiată de cei doi episcopi orădeni.

Priviti video de mai jos:

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul

4 Comentarii
  1. radu dan ianuarie 19, 2008 11:40 am

    Il rog pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze mintile la noi toti pentru ca noi sintem prosti , nu cunoastem judecatile lui Dumnezeu si poate ca prin urmare nu cunoastem nici adevarurile credintei, nu trebuie sa judecam pe altii tocmai din pricina necunoasterii noastre pt.ca s-ar putea sa gresim. Sa-l lasam pe bunul Dumnezeu sa hotareasca EL adevarul , El va sti cu siguranta ce sa faca ,noi trebuie doar sa ne rugam ,sa ne aduca la credinta cea adevarata ,sa indreapteze pe cei care au gresit si pe noi sa nu ne lase sa cadem in aceeiasi greseala mai ales ca suntem nestiutori.S-ai iubim pe toti si pe cei drepti si pe cei nestiutori si sa ne rugam pentru ei si sint convins ca prin luminarea mintilor lor ne v-om indrepta si noi. Va rog sa ma iertati Doamne Ajuta.

  2. […] Catedrala din Sibiu, de ceremonia oficierii Cavalerilor de Malta in Catedrala din Timisoara, sau de slujba Bobotezei, savarsita anul acesta de PS Sofronie impreuna cu ierarhul greco-catolic. Fraudarea alegerilor de Mitropolit la Sibiu si […]

  3. […] Catedrala din Sibiu, de ceremonia oficierii Cavalerilor de Malta in Catedrala din Timisoara, sau de slujba Bobotezei, savarsita anul acesta de PS Sofronie impreuna cu ierarhul greco-catolic. Fraudarea alegerilor de Mitropolit la Sibiu si […]

  4. […] Catedrala din Sibiu, de ceremonia oficierii Cavalerilor de Malta in Catedrala din Timisoara, sau de slujba Bobotezei, savarsita anul acesta de PS Sofronie impreuna cu ierarhul greco-catolic. Fraudarea alegerilor de Mitropolit la Sibiu si […]