Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:
Invătături corecte si invătaturi gresite despre sărbători

Decembrie 21, 2007 Categoria: Articole, Superstitii, Abecedar crestin

—De cand si pana cand trebuie tinuta o zi de sarbatoare?

Sarbatoarea incepe din ajunul ei, de la vecernie, toata noaptea, utrenia, liturghia si pana la miezul noptii din ziua de sarbatoare.

—Cum trebuie crestinul sa se pregateasca sufleteste si trupeste pentru sarbatori?

In primul rand conteaza si sarbatoarea, cat este de mare; daca e vorba de impartasanie se face o pregatire mai serioasa. Sa nu se impreuneze sotul cu sotia atat in ziua sarbatorii, cat si in ajunul ei.

—Cand, din diferite motive nu putem lipsi de la serviciu in zilele de sarbatoare si duminici, ce putem face in schimb pentru suflet? Ce sa facem cu castigul din acele zile?

Cel mai bine este sa se evite pe cat este cu putinta de a calca legea sarbatorilor si a zilei Domnului, adica Sfanta Duminica . Iar, cand nu se poate, castigul din acele zile sa-l folosim numai pentru milostenii la cei saraci. Daca se poate sa plecam din timpul programului putin pana la biserica, sa mergem. Daca nu, nu.

—In ajunul Bobotezei se pot spala rufe? Se poate face baie? Dar dupa Boboteaza? Cate zile tine sarbatoarea Bobotezei?

Nicaieri in sfintele canoane nu se interzice sa spalam rufe sau sa facem baie atat inainte de Boboteaza, cat si dupa sarbatoarea Bobotezei. Aceasta sarbatoare tine o zi, pe 6/19 ianuarie. Agheasma Mare se ia in ziua de Boboteaza si 8 zile dupa aceasta, ultima zi fiind cea in dreptul careia scrie pe calendar “Odovania praznicului Botezului Domnului”. Este bine (dar nu obligatoriu) sa ajunam in ziua de 5/18 ianuarie (daca nu cade sambata sau duminica).

—Cate zile se praznuieste sarbatoarea Rusaliilor?

In sarbatoarea Rusaliilor intra: Duminica Rusaliilor si lunea, care este cinstita ca sarbatoarea Sfintei Treimi. Nu martile si joile pe care le tin babele necredincioase caci acestea sunt obiceiuri paganesti.

—In ziua de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul este bine sa se taie cu cutitul (paine sau alte alimente)? Dar sa se manance mancaruri de culoare rosie?

Sa se stie ca in aceasta zi se tine post si, cine poate, chiar ajunare (daca nu cade sambata sau duminica). Iar celelalte, adica sa nu se taie paine sau alimente, nu trebuie tinute, pentru ca sunt rataciri. La fel si obiceiul babesc de a nu manca mancaruri de culoare rosie.

—Cine trebuie sa pregateasca Pastele? E bine a plati pentru Paste? Cate zile la rand se ia Pasti (pasca) ?

Pastele se pregateste la fel ca aluatul de prescura, de catre persoanele amintite la facerea prescurilor. Platirea Pastelui este o inventie popeasca. Pastele se ia numai in cele 3 zile ale sarbatorii Invierii sau chiar toată Săptămîna Luminată.

—In noaptea de Pasti se duce cocos la biserica ?

Acesta este un obicei popesc, care poate provoca multa dezordine in biserica in timpul slujbei, tulburand rugaciunea crestinilor prin cantatul sau.

—In noaptea de Pasti se impart 24 de batiste pentru vami, 1-2 lumanari aprinse pentru vii si morti ?

Acesta este obicei babesc.

—In Ajunul Craciunului se fac scutecele Domnului, turtele de post cu coliva. E un obicei bun ?

Acesta este un obicei bun si se poate face .

—CE SUNT SARBATORILE CU CRUCE NEAGRA? CE PUTEM FACE SI CE NU PUTEM FACE IN ACESTE ZILE?

Sarbatorile cu cruce neagra nu este obligatoriu sa le tinem asa cum avem porunca sa le tinem pe cele cu cruce rosie. Ele sunt zile obisnuite. Crucea neagra vrea sa ne arate ca este vorba de un sfînt mai important. Daca avem totusi evlavie si ne-a ajutat vreodata unul din acesti sfinti cu cruce neagra, iar noi vrem sa tinem ziua lui ca pe o sarbatoare cu cruce rosie, nu e nici o greseala. Ba chiar e bine.

—Dacă nu ai haine noi nu ai voie să vii la biserică de Paşti.

Într-o parabolă a Mîntuitorului, un oaspete este dat afară de la masă pentru că nu avea veşminte alese. Aici Mîntuitorul voia să arate că în împărăţia cerurilor nu vom intra oricum, dar nu la îmbrăcăminte se referea EI, ci la suflet. Se spune că un oaspete a fost dat afară de la masă şi s-a întors cu haine noi, dar în loc să mănînce, el a început să pună mîncarea pe haine, spunînd că a fost primit la masă nu pentru el, ci pentru haine. Iubiţi credincioşi, spălaţi-vă hainele - chiar cele vechi - spălaţi-vă trupul, DAR MAI ALES SUFLETUL, şi veniţi să-L primiţi pe Hristos cu cîntarea: “HRISTOS A INVIAT !”.

—A doua şi a noua marţi după Paşti este mare sărbătoare.

Ce fel de sărbătoare? Nu este adevărat! Cum este oare posibil să credem aşa ceva? Aşa este şi cu sărbătorile de tipul: lunea ciorilor, marţea viermilor; miercurea strîmbii; joia iepelor. În care calendar aţi văzut dumneavoastră asemenea sărbători?

—Dacă munceşti în sărbători ca: Iuda, Vîrtolomeu, Precupu, Pîrşcovu, dă piatră (grindină) şi trăsneşte.

În calendar nu există asemenea sărbători, nici cu cruce roşie, nici cu cruce neagră, dar oamenii le ţin. Mai bine lucrează duminica şi în schimb ţin aşa zisele sărbători (Iuda, Vîrtolomeu, Precupu, Pîrşcovu). Vorba romînească: “Scump la tărîţe şi ieftin la făină”, adică dăm importanţă zilelor fără valoare, şi nesocotim Duminica. Iar dacă Domnul vrea să ne pedepsească cu piatră sau grindină, o poate face oricînd vrea EI. Iar cînd lucrează în Sfînta zi de Duminica se scuza aşa: Pe lîng”™-o sarbatorea I Cîte o chiotorea (Adică ne iartă Dumnezeu dacă muncim duminica). Nu este adevărat. Porunca a patra nu poate fi călcată cu astfel de scuze: “Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greşi într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat faţă de toate poruncile” (Iacov 2;10).

—La o săptămînă după Sf. Ilie este sora Sf. Ilie.

Sfîntul Ilie nu a avut nici o soră. Aşa ceva nu scrie nicăieri.

—La nouă joi după Paşti să nu se meargă la muncă.

Nici Biserica, nici Sfînta Tradiţie nu îndreptăţesc şi nici nu amintesc acest lucru. Acest lucru nu s-a pomenit nici în credinţa iudaică, nici în cea creştină. Şi atunci se naşte clar o întrebare la care să răspundeţi dumneavoastră: cei care au inventat aceasta sărbătoare sunt cei leneşi sau cei gospodari?

—De Înălţarea Sfintei Cruci nu trebuie să mănînci ceva în formă de cruce (colac, prescură), nici nuci (pentru că au formă de cruce în miez) şi nici usturoi pentru că are inimă în el.

În orice zi ar cădea, data de 14/27 septembrie este zi de post si tinerea postului este cea care contează în ziua aceasta, dacă ne referim la mîncare. Mai contează si credinţa cu care întîmpini aceasta sărbătoare şi ce fapte bune faci în ziua aceea. De fapt această scorneală cu ce nu trebuie mîncat vine sigur de la persoane care nici nu merg la biserică în acea zi de sărbătoare.

Există sărbătoarea numită Ilie Palie?

Ilie Palie nu a existat ca persoană şi deci nu există această sărbătoare. Este o născocire. Daca ar fi existat această sărbătoare ar fi fost scrisă cu cruce roşie pe calendarul ortodox. Pare a fi chiar o batjocorire a numelui Sf. Ilie prin adăugarea unui cuvînt care rimează.

Există sărbătoarea numită Foca?

În calendarul ortodox pe data de 23 iulie / 4 august este sărbătoarea aducerii moaştelor Sf. Mare Mucenic Foca. Probabil la acest sfînt se referă sărbătoarea aceasta. Acest sfînt însă nu este trecut cu cruce roşie în calendarul ortodox, deci e o sărbătoare pe care nu avem datoria să o ţinem. Este un obicei specific zonei Moldovei.

Este păcat să spălăm rufe în Săptămîna Luminată?

Nu este nici un păcat dacă spălăm rufe în Săptămîna Luminată în zilele de miercuri, joi şi sîmbătă. În celelalte zile din această săptămînă, adică luni, marţi şi vineri, este păcat să speli rufe deoarece luni şi marţi încă este sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos, iar vineri este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Deci în Săptămîna Luminată putem spăla rufe doar în 3 dintre zilele acestei săptămîni.

Este păcat să facem baie sau să ne spălăm la cap în duminici şi sărbători, adică în toate zilele însemnate cu cruce roşie pe calendarul bisericesc?

Nu este specificat clar nicaieri in invatatura de credinta a Bisericii daca e pacat sau nu. Cel putin eu nu am gasit pana acum. Daca insa legam lucrurile, duminica si sarbatoarea sunt zile in care trebuie sa ne ingrijim mai mult de suflet, iar de trup doar cu strictul necesar. Asa se face ca trebuie sa evitam orice grija lumeasca deosebita cum este si baia. Facand asa nu avem indoiala ca o fi sau n-o fi pacat ce am facut noi. La fel se pune problema si pentru spalatul la cap.

Vinerea este păcat să facem baie sau să ne spălăm la cap?

Vinerea desigur că avem voie si sa facem baie, si sa ne spalam, si sa coasem, deoarece nu e sarbatoare. Doar in sarbatorile cu cruce rosie si in duminici nu e bine sa facem din acestea si nici un fel de treburi deoarece zilele acestea sunt pentru grijile sufletesti si nu pentru cele ale trupului.

/parohiamacin4.org/

Facebook Twitter

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (necesar)

Email (necesar)

Comentariul

5 Comentarii
 1. Olesea Decembrie 21, 2007 8:09 pm

  Am mai spus-o si in alta zi,dar repet: sint foarte multumita si recunoscatoare pentru ceea ce faceti in aceasta pagina.Atitea lucruri utile invatam…Sper sa gasim, cit mai des informatii de acest gen.Dar cum putem sti,cine scrie aceste lucruri?

 2. Victor Decembrie 24, 2007 10:35 am

  Aceste materiale sunt preluate de pe acest site: http://parohiamacin4.org/contact.htm

 3. ana maria Iunie 17, 2008 5:26 pm

  Este laudabil faptul ca incercati sa demontati niste supersitii si sa ne indreptati catre adevarata invatatura crestina. Nu vreau sa fiu carcotasa, dar interdictia de a ne spala corpul, inclusiv parul nu mi se mai pare de actualitate, intrucat astazi nu necesita o alocare deosebita de timp si resurse. Mi se pare insa o lipsa crasa de respect si decenta sa mergem la serviciu, in colectivitate nespalati pentru ca e o sarbatoare. Inteleg sa nu spalam rufe,sa nu ne concentram asupra muncilor casnice, dar spalatul corpului, consider eu este precum apa si hrana-adica indispensabil ori de cate ori este nevoie. Nu vreau sa fiu considerata lipsita de respect si as aprecia o argumentare pertinenta pro sau contra a ceea ce am sustinut mai sus.
  PS: Ma intereseaza in mod special daca din punct de vedere crestinesc este justificata interdictia de a ma spala din momentul vederii defunctului si pana dupa inmormantarea lui.
  Multumesc anticipat!

 4. mariana Noiembrie 14, 2008 1:00 am

  va multumesc foarte mult pentru informatiile pe care ni le oferiti,mai ales, eu,ca sunt departe de tara si nu am nicio bisericuta romaneasca prin imprejurimi.eu as ori sa ma lamuriti intro problema, tatalmeu a murit de curand, acum 5 saptamani,in 9 octombrie.vas ruga daca imi puteti raspunde la o intrebare:cat timp se tine doliul(haine negre),caci in suflet ilvoi tine mereu,si cat timp nu pot spala in zilele de joi.va sunt foarte recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde.

 5. Ioana Decembrie 12, 2013 1:39 pm

  Cine a raspuns la aceste intrebari? nu de alta, dar azi e cruce neagra si trebuie sa fac curat…si chiar sunt incurcata si nu stiu daca e bine sau nu


lasix 150 mg injection buy without a prescription usa pacific care pharmacy canada how to buy indocin buy viagra pills in the australia 25 mg clomid bodybuilding eulexin online shipping noroxin no rx erythromycin cap 250mg can you take tenormin daily zoloft 50 mg daily viagra generic testimonials mejor clomid omifin india avodart price benicar hct 40 25 mg price sumycin syrup movie cialis lilly uk thuoc augmentin 500mg doxycycline hyclate canadian pharmacy is ranitidine over the counter in canada is there a natural alternative to viagra black brahmin handbags on sale what is phenergan injection used for generico de priligy generic lexapro pregnancy ritalin and alcohol use order doxycycline acne buy everyday cialis propranolol 10 mg vademecum famvir medication where to buy buy alli at asda pharmacy fexofenadine hcl 60 mg ajanta pharma kamagra buy tretinoin gel usp 0.025 achat viagra 50mg dog anxiety medication fireworks buy e20 cialis price cialis 20 mg cheapest generic viagra 100 walgreens valtrex prices buy 500 mg lasix levitrabuy levitra online safe atrovent buy farmacie online viagra viagra review 100mg how much is nolvadex cost rocaltrol generic reviews viagra online dubai ordering pletal is it safe to order revia erectalis tablets the weekender generic cialis xenical 120 mg kullananlar buy zoloft boots half price crestor rumalaya forte canada head office clomid clomiphene 50 mg viagra 800 mg wiki motrin ib gluten free kamagra online duroline liv visa clomid 50mg kullananlar lexapro generic schedule hydrochlorothiazide 50 mg daily sotalex 160 mg au maroc levitra 20 mg germany is generic paxil the same flagyl buy no prescription comprar sominex pela internet prednisone 5 mg online propecia costs per month generic priligy reviews erythromycin 500 mg iv what is lisinopril taken for clomid 100 mg cost atepros 50mg equalsativan ic cephalexin and alcohol write rx zithromax generic lexapro vs brand online prescription viagra indian allegra kanthaswamy join amantadine ships from india 40 mg gneric cialis generic ssri lexapro retin a cream online india celebrex de 100 mg levitra tablets india pravachol dosage ordering low dose abilify augmentin 250 mg szirup cipro xr 100 mg acticin billig kaufen alli over the counter diet pills orlistat viagra via internet kopen cialis 2 5 mg lisinopril al 20 mg allegra printing show low az augmentin duo 1 mg buy cleocin gel fast shipping viagra generico teuto cipro 500 mg yorumlar furosemide barato how effective is the morning after pill after 36 hours cystone syrup price comprar xenical roche online best online pharmacy generic norvasc propecia prices uk propecia prices uk what does prometrium treat propecia online cheap is 5 mg cialis indomethacin generic for indocin buy 1 cialis pill where to purchase quibron-t can we trust bupron sr online on line phamaceuticals no prescription clavamox 500 untuk ibu hamil cipro seizure disorder generic viagra india buy cialis astrailia best site to buy tadalis sx terramycin suppositories buy cheap pills to get high vand kamagra online bupron sr medication where to buy cialis 5 mg pill buy obagi tretinoin cream in uk viagra e genericos metformin 500 mg recall levitra 20mg bula kamagra 100mg beware betnovate c skin cream for pimple marks coupon for alli diet pills lisinopril to buy malaysia nexium generic cialis bula generico which is best levitra viagra or cialis what class of drug is vasotec 50mg cialis black abana drug schedule 150mg cheap viagra aspirin max dose 24 hours is mail order bactrim safe cialis soft coupon code cheap diclofenac generic 50mg triamterene pill shop discount code buy worldwide clonidine cheap buy aloprim levitra 20 mg cena buy entocort hong kong 200mcg online medicament cialis 20mg pharmacy escrow shut down buying antibiotics online uk buy coumadin fast shipping topamax order free canadian family history lansoprazole side effects bloating pulmicort generic reviews allopurinol legal us apotik online cialis zoloft 50 mg wirkung mevacor shoppers drug mart viagra generico teva nexium alternatives generic cheap starlix buy kamagra bangalore cialis generico online paypal nolvadex no prescription canada where to buy rogaine 5 drugs online colchicine prescription only 5 mgs of lexapro 1000 mg prednisone iv donde puedo comprar depo-provera purchase lioresal online wellbutrin generic pill celebrex 400 mg capsule coupon for alli diet pills generic levitra called amoxicillin 875 mg and alcohol use cialis for women results propranolol dosage performance anxiety lamisil tablets side effects australia what does cyklokapron amoxil 62.5 mg no prescription floxin sale side effects of yasmin promethazine 10 mg cost drug use and abuse (first canadian edition) nelson education ltd lump nolvadex 40mg opening pharmacy costa rica no prescription actonel generic synthroid dosage prednisone 1 mg cialis 5mg sale achat viagra generic canada online buy unisom 40 mg prednisone taper alli price australia viagra 100mg offer 125 mg of synthroid phenergan online nexium 20 mg compensare bactrim 160 mg dosage health canada exelon online femara purchase alli weight loss uk buy online american ampicillin donde puedo comprar panax ginseng lb ampicillin shelf life cymbalta generic wikipedia drugs robaxin 100mg tablet dostinex cabergoline online best place to buy inderal doxycycline prices uk buy tadacip hong kong generic viagra uk next day delivery generic viagra 500mg reputable online pharmacies in canada cytotec purchase generic lexapro alternatives online sale of paxil low cost promethazine medicamento cialis 10mg order generic forzest cytotec for sale in baguio zoloft 25 mg grossesse isoniazid online australia viagra 50 mg fiyati canadian online photo labs buy roxithromycin in singapore xl pharmacy reputation cialis 5 mg funciona dapoxetine hydrochloride buy levitra drug classification online cialis europe betnovate cream in spain medicamento lexapro 20 mg terlupa makan pil perancang noriday buy vigara online fast zenegra deleviery how to get dapoxetine drug generic viagra michigan euro-pharmamedic cialis 80 mg buy testberichte levitra 10 mg dapoxetine price uk lasix 40 mg cheap order levitra pills estrofem transgender dosage augmentin antibiotico 1 mg erythromycin 300 mg femara uk buy zithromax recommended dosage fungsi propranolol 10 mg generic cialis information adalat hindi serial cast lasix side effects in cats cialis 5 mg funciona buy valtrex paypal pay by check online pizza daruharidra online ayurveda buy levitra switzerland wellbutrin 300 mg cost triamterene pill shop discount code cenveo message board cvo keflex dosage for strep much xenical buy celebrex 200 mg antibiotic what is tadalafil for buy brand advair diskus in usa buy albendazole with generic what does topamax look like over the coutner drug similar to hydrochlorathiazide where do i buy lexapro side effects of ranitidine hydrochloride tablets wellbutrin online order legal preco viagra 50mg doxycycline shop online buy ortho tri cyclen lowest price cialis 50mg information lamisil at spray discontinued paroxetine fast mexico zofran dose for pregnant women finax tablets price minoxidil 15 percent ordering cialis overseas buying trandate can you only get femcare on prescription online farmacy cialis paroxetine fast mexico do you gain weight after stopping alli promethazine uses medication where to buy korea ginseng in seoul beconase aq online forum allergy antihistamines prednisone dose for allergies in dogs doxycycline monohydrate canadian health are mall wellbutrin xl 15 mg cheap viagra germany toprol for anxiety prilosec 40 mg otc price lisinopril 20 mg 3973 kamagra soft no prescription canada order viagra secure buy levitra online 35008 fluoxetine prescription cost lek zoloft 50mg zyloprim tablets 40mg generic promethazine codeine syrup cefixime 200 mg used for celebrex 200 mg online silagra 100 md reviews viagra 100 mg bystolic over counter uk cheapr viagra 50 detrol tablets price cheapest isoniazid viagra generic 60 nexium 40 mg coupon propecia finasteride same jual clomid online viagra cheap raleigh viagra online kaufen per nachnahme generic advair diskus us fluticasone obat generic celebrex what is yasmin made of cialis 20 mg review buy strattera cod tamoxifen generic brand name donde puedo comprar depo-provera generic cialis next day delivery 200 mg kamagra uk cialis 20 mg cvs brand cialis 5mg xalatan australia price lexapro tabletas generico cheap lisinopril tablets prednisone blood disorder buy brand cialis with visa fertomid delivery how to use risperdal cyproheptadine hydrochloride syrup ip wiki phenergan in italia order cheap viagra aciclovir uk brand name xenical 150mg reviews buy alligator meat louisiana fresh lipitor for you participating pharmacy benefits of saw palmetto pills celexa prices at costco viagra pills online mebendazole dosage for children best place buy prilosec clomid 100mg facts synthroid order by phone comprar viagra para mujer dapoxetine online uk best online pharmacy generic fosamax levitra 20 mg tobuy lisinopril 10 mg espanol viagra forum generic tinidazole on the internet buying viagra with paypal vipps lexapro 15mg reviews lisinopril accord 10 mg viagra long wait after eating precio lexapro 10 mg lexapro generic use zoloft generic color online canadian pharmacy ambien sell lexapro online viagra pil 100mg uk version of dramamine support shopingtrackid com very cheap renagel order buy erythromycin topical solution buy ciplox online cheap buy shuddha guggulu tablets online bula do medicamento sertralina 50 mg doxycycline monohydrate 100 mg what is doryx used for elavil for sleep disorders cheap 40 mg levitra lisinopril 15mg augmentin 600 mg iv lisinopril atc 10 mg buy daxopetine viagra viagra 100mg indien uk cialis generic buy yasmin usa where to buy orlistat buy luvox online reviews buy viagra tijuana canada medicine shop rx kandungan doxycycline 100 mg 400mg norfloxcin canadian accutane buy uk online tamoxifen 100 cicloferon suspension varicela xenical venta online buy alesse online accutane online canada viagra 50mg paypalpayment pyridium plus discontinued revia side effects uk where purchase amaryl canada and nizoral vermox 100 mg tabletki cialis 0.5 mgr bupron sr pills drugstore buy alligator clips for hair bows single prong comprar cialis 2012 100 mg diflucan tablets medication diarex online discount indian jelly viagra online pill periactin 8 mg what is etodolac 500 mg for nitroglycerin pills side effects generic cialis legality clomid generic buy robaxacet over the counter side effects of propranolol viagra online.com augmentin 500mg generic metformin dosage 1000 mg order ginette-35 cheap valtrex mg dosage ciprofloxacin dosage for sore throat buy zoloft internet safe buy bactroban online 500 mg of erythromycin to buy phexin carbimazole and breastfeeding order cialis 399 lexapro 5 mg existe buy Cialis Jelly 60 cheapest kamagra 50mg levitra prescription online buy clomid sale zoloft 50 mg wirkung order lasix pills buy lisinopril online no prescription united states zoloft online review commander kamagra 100mg avalide with prescription the best erection pills reviews diferencia entre disgrasil y orlistat venda xenical online where purchase inderal atrovent dose pediatric cialis professional online pharmacy hydrochlorothiazide tab 12.5 mg prozac uses and side effects wholesale kamagra cheap 25mg zoloft nausea cheap price kamagra aristocort dose side effects of depakote generic viagra 120 mg atarax common dosage cialis 20 mg notice lisinopril hydrochlorothiazide 20 mg buy erexin-v mexican pharmacies which uk site to buy snovitra super power esomeprazole nexium 20mg indinavir online in usa prednisone 20 mg overdose cialis 40 mg professionnel buy brand amitriptyline tinidazole 500mg tablets celebrex prospect 200mg topamax tablets 25 mg side effects 40 mg strattera reviews how long does it take to get crestor out of your system zithromax 200 mg endep order online lisinopril without a script safely order viagra can buy viagra canada over counter buy cymbalta us global pharmacy canada inc where can i get omnicef cheap doxycycline australia elavil looking for comprar viagra para mujer famvir dose for herpes simplex bioscrip mail order pharmacy reviews synthroid 0.088mg viagra generic testimonials cialis generic purchase 150 milligram generic viagra hyaluronic acid non perscription countries generic tadapox what is buspar 10mg used for order xenical tablets cheap car insurance uk 20 mg prednisone 5 days xenical online chemist acquisto zyprexa sicuro online hydrochlorothiazide drug classification buy tamoxifen 50 levothyroxine side effects muscle pain