Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Invătături corecte si invătaturi gresite despre sărbători

Decembrie 21, 2007 Categoria: Articole, Superstitii, Abecedar crestin

—De cand si pana cand trebuie tinuta o zi de sarbatoare?

Sarbatoarea incepe din ajunul ei, de la vecernie, toata noaptea, utrenia, liturghia si pana la miezul noptii din ziua de sarbatoare.

—Cum trebuie crestinul sa se pregateasca sufleteste si trupeste pentru sarbatori?

In primul rand conteaza si sarbatoarea, cat este de mare; daca e vorba de impartasanie se face o pregatire mai serioasa. Sa nu se impreuneze sotul cu sotia atat in ziua sarbatorii, cat si in ajunul ei.

—Cand, din diferite motive nu putem lipsi de la serviciu in zilele de sarbatoare si duminici, ce putem face in schimb pentru suflet? Ce sa facem cu castigul din acele zile?

Cel mai bine este sa se evite pe cat este cu putinta de a calca legea sarbatorilor si a zilei Domnului, adica Sfanta Duminica . Iar, cand nu se poate, castigul din acele zile sa-l folosim numai pentru milostenii la cei saraci. Daca se poate sa plecam din timpul programului putin pana la biserica, sa mergem. Daca nu, nu.

—In ajunul Bobotezei se pot spala rufe? Se poate face baie? Dar dupa Boboteaza? Cate zile tine sarbatoarea Bobotezei?

Nicaieri in sfintele canoane nu se interzice sa spalam rufe sau sa facem baie atat inainte de Boboteaza, cat si dupa sarbatoarea Bobotezei. Aceasta sarbatoare tine o zi, pe 6/19 ianuarie. Agheasma Mare se ia in ziua de Boboteaza si 8 zile dupa aceasta, ultima zi fiind cea in dreptul careia scrie pe calendar “Odovania praznicului Botezului Domnului”. Este bine (dar nu obligatoriu) sa ajunam in ziua de 5/18 ianuarie (daca nu cade sambata sau duminica).

—Cate zile se praznuieste sarbatoarea Rusaliilor?

In sarbatoarea Rusaliilor intra: Duminica Rusaliilor si lunea, care este cinstita ca sarbatoarea Sfintei Treimi. Nu martile si joile pe care le tin babele necredincioase caci acestea sunt obiceiuri paganesti.

—In ziua de Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul este bine sa se taie cu cutitul (paine sau alte alimente)? Dar sa se manance mancaruri de culoare rosie?

Sa se stie ca in aceasta zi se tine post si, cine poate, chiar ajunare (daca nu cade sambata sau duminica). Iar celelalte, adica sa nu se taie paine sau alimente, nu trebuie tinute, pentru ca sunt rataciri. La fel si obiceiul babesc de a nu manca mancaruri de culoare rosie.

—Cine trebuie sa pregateasca Pastele? E bine a plati pentru Paste? Cate zile la rand se ia Pasti (pasca) ?

Pastele se pregateste la fel ca aluatul de prescura, de catre persoanele amintite la facerea prescurilor. Platirea Pastelui este o inventie popeasca. Pastele se ia numai in cele 3 zile ale sarbatorii Invierii sau chiar toată Săptămîna Luminată.

—In noaptea de Pasti se duce cocos la biserica ?

Acesta este un obicei popesc, care poate provoca multa dezordine in biserica in timpul slujbei, tulburand rugaciunea crestinilor prin cantatul sau.

—In noaptea de Pasti se impart 24 de batiste pentru vami, 1-2 lumanari aprinse pentru vii si morti ?

Acesta este obicei babesc.

—In Ajunul Craciunului se fac scutecele Domnului, turtele de post cu coliva. E un obicei bun ?

Acesta este un obicei bun si se poate face .

—CE SUNT SARBATORILE CU CRUCE NEAGRA? CE PUTEM FACE SI CE NU PUTEM FACE IN ACESTE ZILE?

Sarbatorile cu cruce neagra nu este obligatoriu sa le tinem asa cum avem porunca sa le tinem pe cele cu cruce rosie. Ele sunt zile obisnuite. Crucea neagra vrea sa ne arate ca este vorba de un sfînt mai important. Daca avem totusi evlavie si ne-a ajutat vreodata unul din acesti sfinti cu cruce neagra, iar noi vrem sa tinem ziua lui ca pe o sarbatoare cu cruce rosie, nu e nici o greseala. Ba chiar e bine.

—Dacă nu ai haine noi nu ai voie să vii la biserică de Paşti.

Într-o parabolă a Mîntuitorului, un oaspete este dat afară de la masă pentru că nu avea veşminte alese. Aici Mîntuitorul voia să arate că în împărăţia cerurilor nu vom intra oricum, dar nu la îmbrăcăminte se referea EI, ci la suflet. Se spune că un oaspete a fost dat afară de la masă şi s-a întors cu haine noi, dar în loc să mănînce, el a început să pună mîncarea pe haine, spunînd că a fost primit la masă nu pentru el, ci pentru haine. Iubiţi credincioşi, spălaţi-vă hainele - chiar cele vechi - spălaţi-vă trupul, DAR MAI ALES SUFLETUL, şi veniţi să-L primiţi pe Hristos cu cîntarea: “HRISTOS A INVIAT !”.

—A doua şi a noua marţi după Paşti este mare sărbătoare.

Ce fel de sărbătoare? Nu este adevărat! Cum este oare posibil să credem aşa ceva? Aşa este şi cu sărbătorile de tipul: lunea ciorilor, marţea viermilor; miercurea strîmbii; joia iepelor. În care calendar aţi văzut dumneavoastră asemenea sărbători?

—Dacă munceşti în sărbători ca: Iuda, Vîrtolomeu, Precupu, Pîrşcovu, dă piatră (grindină) şi trăsneşte.

În calendar nu există asemenea sărbători, nici cu cruce roşie, nici cu cruce neagră, dar oamenii le ţin. Mai bine lucrează duminica şi în schimb ţin aşa zisele sărbători (Iuda, Vîrtolomeu, Precupu, Pîrşcovu). Vorba romînească: “Scump la tărîţe şi ieftin la făină”, adică dăm importanţă zilelor fără valoare, şi nesocotim Duminica. Iar dacă Domnul vrea să ne pedepsească cu piatră sau grindină, o poate face oricînd vrea EI. Iar cînd lucrează în Sfînta zi de Duminica se scuza aşa: Pe lîng”™-o sarbatorea I Cîte o chiotorea (Adică ne iartă Dumnezeu dacă muncim duminica). Nu este adevărat. Porunca a patra nu poate fi călcată cu astfel de scuze: “Pentru că cine va păzi toată legea, dar va greşi într-o singură poruncă, s-a făcut vinovat faţă de toate poruncile” (Iacov 2;10).

—La o săptămînă după Sf. Ilie este sora Sf. Ilie.

Sfîntul Ilie nu a avut nici o soră. Aşa ceva nu scrie nicăieri.

—La nouă joi după Paşti să nu se meargă la muncă.

Nici Biserica, nici Sfînta Tradiţie nu îndreptăţesc şi nici nu amintesc acest lucru. Acest lucru nu s-a pomenit nici în credinţa iudaică, nici în cea creştină. Şi atunci se naşte clar o întrebare la care să răspundeţi dumneavoastră: cei care au inventat aceasta sărbătoare sunt cei leneşi sau cei gospodari?

—De Înălţarea Sfintei Cruci nu trebuie să mănînci ceva în formă de cruce (colac, prescură), nici nuci (pentru că au formă de cruce în miez) şi nici usturoi pentru că are inimă în el.

În orice zi ar cădea, data de 14/27 septembrie este zi de post si tinerea postului este cea care contează în ziua aceasta, dacă ne referim la mîncare. Mai contează si credinţa cu care întîmpini aceasta sărbătoare şi ce fapte bune faci în ziua aceea. De fapt această scorneală cu ce nu trebuie mîncat vine sigur de la persoane care nici nu merg la biserică în acea zi de sărbătoare.

Există sărbătoarea numită Ilie Palie?

Ilie Palie nu a existat ca persoană şi deci nu există această sărbătoare. Este o născocire. Daca ar fi existat această sărbătoare ar fi fost scrisă cu cruce roşie pe calendarul ortodox. Pare a fi chiar o batjocorire a numelui Sf. Ilie prin adăugarea unui cuvînt care rimează.

Există sărbătoarea numită Foca?

În calendarul ortodox pe data de 23 iulie / 4 august este sărbătoarea aducerii moaştelor Sf. Mare Mucenic Foca. Probabil la acest sfînt se referă sărbătoarea aceasta. Acest sfînt însă nu este trecut cu cruce roşie în calendarul ortodox, deci e o sărbătoare pe care nu avem datoria să o ţinem. Este un obicei specific zonei Moldovei.

Este păcat să spălăm rufe în Săptămîna Luminată?

Nu este nici un păcat dacă spălăm rufe în Săptămîna Luminată în zilele de miercuri, joi şi sîmbătă. În celelalte zile din această săptămînă, adică luni, marţi şi vineri, este păcat să speli rufe deoarece luni şi marţi încă este sărbătoarea Sfintei Învieri a Domnului nostru Iisus Hristos, iar vineri este sărbătoarea Izvorului Tămăduirii. Deci în Săptămîna Luminată putem spăla rufe doar în 3 dintre zilele acestei săptămîni.

Este păcat să facem baie sau să ne spălăm la cap în duminici şi sărbători, adică în toate zilele însemnate cu cruce roşie pe calendarul bisericesc?

Nu este specificat clar nicaieri in invatatura de credinta a Bisericii daca e pacat sau nu. Cel putin eu nu am gasit pana acum. Daca insa legam lucrurile, duminica si sarbatoarea sunt zile in care trebuie sa ne ingrijim mai mult de suflet, iar de trup doar cu strictul necesar. Asa se face ca trebuie sa evitam orice grija lumeasca deosebita cum este si baia. Facand asa nu avem indoiala ca o fi sau n-o fi pacat ce am facut noi. La fel se pune problema si pentru spalatul la cap.

Vinerea este păcat să facem baie sau să ne spălăm la cap?

Vinerea desigur că avem voie si sa facem baie, si sa ne spalam, si sa coasem, deoarece nu e sarbatoare. Doar in sarbatorile cu cruce rosie si in duminici nu e bine sa facem din acestea si nici un fel de treburi deoarece zilele acestea sunt pentru grijile sufletesti si nu pentru cele ale trupului.

/parohiamacin4.org/

Facebook Twitter

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (necesar)

Email (necesar)

Comentariul

5 Comentarii
 1. Olesea Decembrie 21, 2007 8:09 pm

  Am mai spus-o si in alta zi,dar repet: sint foarte multumita si recunoscatoare pentru ceea ce faceti in aceasta pagina.Atitea lucruri utile invatam…Sper sa gasim, cit mai des informatii de acest gen.Dar cum putem sti,cine scrie aceste lucruri?

 2. Victor Decembrie 24, 2007 10:35 am

  Aceste materiale sunt preluate de pe acest site: http://parohiamacin4.org/contact.htm

 3. ana maria Iunie 17, 2008 5:26 pm

  Este laudabil faptul ca incercati sa demontati niste supersitii si sa ne indreptati catre adevarata invatatura crestina. Nu vreau sa fiu carcotasa, dar interdictia de a ne spala corpul, inclusiv parul nu mi se mai pare de actualitate, intrucat astazi nu necesita o alocare deosebita de timp si resurse. Mi se pare insa o lipsa crasa de respect si decenta sa mergem la serviciu, in colectivitate nespalati pentru ca e o sarbatoare. Inteleg sa nu spalam rufe,sa nu ne concentram asupra muncilor casnice, dar spalatul corpului, consider eu este precum apa si hrana-adica indispensabil ori de cate ori este nevoie. Nu vreau sa fiu considerata lipsita de respect si as aprecia o argumentare pertinenta pro sau contra a ceea ce am sustinut mai sus.
  PS: Ma intereseaza in mod special daca din punct de vedere crestinesc este justificata interdictia de a ma spala din momentul vederii defunctului si pana dupa inmormantarea lui.
  Multumesc anticipat!

 4. mariana Noiembrie 14, 2008 1:00 am

  va multumesc foarte mult pentru informatiile pe care ni le oferiti,mai ales, eu,ca sunt departe de tara si nu am nicio bisericuta romaneasca prin imprejurimi.eu as ori sa ma lamuriti intro problema, tatalmeu a murit de curand, acum 5 saptamani,in 9 octombrie.vas ruga daca imi puteti raspunde la o intrebare:cat timp se tine doliul(haine negre),caci in suflet ilvoi tine mereu,si cat timp nu pot spala in zilele de joi.va sunt foarte recunoscatoare daca mi-ati putea raspunde.

 5. Ioana Decembrie 12, 2013 1:39 pm

  Cine a raspuns la aceste intrebari? nu de alta, dar azi e cruce neagra si trebuie sa fac curat…si chiar sunt incurcata si nu stiu daca e bine sau nu


lasix nombre generico buy levitra 100mg erythromycin suspension 125mg 20mg generic cialis nexium 40 mg bijwerkingen hydrochlorothiazide 125 mg online medicines cialis levitra 5mg bestellen synthroid 15 mg levitra 10mg erfahrungsberichte doxycycline 1000mg overdose cialis 5mgsouth africawholesale mg of wellbutrin prednisone 5 mg dosage bactrim f 500 mg cialis 25mg image valtrex 500mg posologia nexium 10 mgs lexapro generic images cheap propecia reviews propranolol sa 80 mg diflucan 400 mg pret doxycycline 50mg 30 tablets generic viagra status clomid 50 mg dose buying viagra cheap nexium 40mg vien buying viagra chemist levitra generic 20 mg generic lisinopril cough 250 mg cipro uti generic viagra fuck cheapest 150mg viagra clomid 100mg cd29 nolvadex 40mg buy cialis 40 mg difference cialis 5mg holland levitra buy online canada cialis order viagra 50mg 1 comprimido buy tetracycline 500 mg doxycycline 50mg buy brand propecia generic online cialis tadalafil 5mg lexapro tablets generic cytotec abortion cheapest 1 mg propecia propranolol dak 10 mg lisinopril 5 mg manufacturer buying zithromax 1 gram zovirax tablets buy cialis 100 mg 30 tablet clomid 25 mg dosage clomid 50mg miscarriage viagra too buy buy lasix solution prednisone steroids 10mg review cialis 10mg cialis 5mg dosierung lisinopril hctz 5 12.5 mg 50mg zoloft comprar levitra generico cialis 200 mg online wellbutrin generic pill 141 fgr 100 viagra mg viagra 25mg cost kamagra 100mg alcohol generic propecia cost cialis lilly 20mg nexium 20 mg bula nebenwirkungen kamagra 100mg clomid pcos 50mg 200 mg zoloft ocd prednisone 20 mg 5 days 1000 mg metformin pregnancy 3 5mg cialis celebrex tabletas 100 mg propecia generic australia 125 mg of clomid wellbutrin generic equivalent cialis 100mg wholesale viagra cheap store 20 mg levitra reviews generic priligy dapoxetine buying viagra china nexium 10 mg 15 mg lexapro equivalent clomid 50mg provera cialis 10mg buy propranolol 40 mg uses nexium granule generic lexapro depersonalization disorder levitra ftbl 10mg hydrochlorothiazide 200 mg xenical comprar generico viagra 25mg uk nolvadex 20mg buy propranolol hydrochloride 40mg cialis 20 mg wikipedia nexium 40mg efeitos lexapro 20mg night cialis online madrid generic levitra good bactrim forte 800 mg cialis 5mg spain generic telmisartan hydrochlorothiazide buspar 15 mg tablet viagra online aust cheap viagra reliable buy chinese clomid cheap nexium 20mg buy real priligy malaysia generic viagra cialis 5 vs 20 mg viagra condoms online lasix 100 mg online buy viagra penang k9 10 mg prednisone buying viagra holland generic viagra testimonial propecia generic propecia viagra going generic 2012 buy cialis 40online lisinopril 20 mg pret buy clomid cheap comprimes cialis 5mg propecia 1mg buy generic levitra review cialis 20 mg 4x fast cialis online 200 mg cytotec doxycycline online kopen bactrim order online fake clomid online prednisone cost 20mg buying azithromycin zithromax doxycycline 100mg women viagra 200 mg medicament levitra 20mg order viagra cheap cialis 20 mg india cialis online stores lisinopril 20 mg used bactrim f 400 mg generic bactrim suspension buying cialis craigslist lisinopril 10 mg wirkung prednisone online sale generic metformin 500 mg online lisinopril forum cheapest cialis diflucan 150 mg capsule cheap levitra buy viagra paypal generic prescription order propecia generic wellbutrin cost buy prednisone pet purchase cialis 40mg clomid 50mg 5 9 twins clomid challenge 50mg ordinare cialis generico generic zovirax ointment buy nolvadex london buy boots viagra 2011 cialis 20 mg cortado there generic lexapro buy lexapro ireland levitra 5 mg prezzo clomid 100 mg twins lisinopril 10mg dosage cialis besy buy branded viagra 100mg foro viagra online drugs lasix generic diflucan 150 mg 2 cps cialis 20 mg pret prednisone teva 5 mg khasiat metformin 500mg generic viagra rx levitra 5 mg posologie starting clomid 100mg buy xenical aus walgreen cialis 5 mg 5mg cialis equivalent ordering wellbutrin online prednisone 10mgfordogs kamagra online schweiz bactrim f 400mg 20 mg of propranolol wellbutrin xr generic diflucan dosage 300 mg viagra online pareri cvs 5 mg cialis metformin 1000 mg beipackzettel chennai viagra buy cialis 200 mg dosage 800 mg zovirax tablets taking 25 mg zoloft cialis india online strattera drug online doxycycline 20 mg reviews zithromax 250 mg beipackzettel phenergan 25 mg tabs xenical 120mg reviews cialis fc 10 mg doxycycline 100 mg acne cialis 5 mg online prednisone arrow 20mg para metformin 500 mg lexapro ocd disorder purchase Levitra 10 mg propecia cheap walmart cialis generica net lasix 20 generico order viagra generic generic 40 mg cialis generic lexapro uk levitra schmelztabletten 10 mg cheap levitra a generic valtrex alcohol metformin mylan 500 mg metformin 1000 mg n3 cialis 20mg siparis generic cialis 5 mg. cialis 20mg. strattera 15mg glucophage buy cheap order diflucan pill zithromax buy cheap nolvadex 60 mg 10mg nolvadex cialis online china nexium goi 10mg viagra generic singapore viagra 100mg vaikutus viagra sydney buy zovirax 200 mg harga augmentin 875 mg posologia order brand viagra viagra kup online generic lexapro mexico metformin mylan 850 mg clomid 5mg generic viagra sverige there generic zoloft thuoc zithromax 250mg amoxil 500mg wiki acquista levitra 5 mg viagra 50 mg administrare prednisone withdrawal 40 mg cheapest viagra paypal buy lisinopril 2.5 mg buy nolvadex astrazeneca levitra 20mg 4 st generic levitra article 50mg clomid pct prednisone buying online hawaii generic viagra cipro generic drug 100mg clomid bfp 150 mg de viagra medicamento levitra generico wellbutrin generic canada celebrex generico lasix tab 40 mg buy cialis cheapest zoloft dissociative disorder delhi buy viagra propranolol 10 mg migraine cialis soft 20 mg nexium 40 mg inyectable cialis generico riesgos diuretico lasix 25 mg nolvadex 10 mg prezzo celebrex 20 mg discount order viagra viagra plus 100 mg. diflucan 150 mg ringworm clomid ile mg levitra 10mg women zovirax 200 mg posologia buy doxycycline online levitra 5mmg prednisone 5mg acne valtrex stomach disorder clomid dosage 150mg online viagra source propranolol anxiety 10 mg diflucan 100 mg prezzo viagra generic opinie cialis professional ordering zithromax dogs buy buy priligy uk cheapest kamagra now metformin generic form buy viagra tablets cialis 5 10 20 mg generic equivalent clomid order cialis online cialis generic purchase viagra online sample lexapro and 40 mg generic viagra nz kamagra 160 mg gold topills generic levitra generic lisinopril erections zoloft 12.5mg buy prednisone 1mg cialis 5mg opinie valtrex authorized generic brand levitra 10 mg 7 mg prednisone taper bactrim 400 80 mg tablet lexapro 5mg tabs valtrex generic reviews ordering lexapro online cialis soft 100mg kesan clomid 50 mg levitra 20mg fta 12 buy viagra cebu clomid 100mg 2011 clomid 150 mg zwanger online cialis kaufen zithromax australia order propranolol 20 mg dose cialis 10 mg tr bactrim mg kg kamagra de 100mg buy 40 mg cialis alternative viagra online get nolvadex online cialis 10 or . 20 mg cialis generico dosis propranolol 15mg glucophage tablet 500mg viagra generic legit propranolol hcl 10mg propranolol 120 mg viagra generic durban cialis 40 mg 20 forums viagra online online viagra ordering generico de cipro cialis tadalafil 30mg beli cialis 20 mg cialis 40 mg dosage prednisone 20 mg good prednisone 20 mg pak 1000 mg propranolol levitra 2 5 mg viagra orders online compuesto generico viagra lasix 40 mg daily generic viagra listings teva prednisone 150 mg hydrochlorothiazide 25 mg high synthroid 0.05mg severity cheap viagra lavitra doxycycline 100mg sperm lexapro escitalopram 10mg cialis 5 mg foro zithromax generic 500mg diflucan one 150 mg viagra legitimate online cialis tadalafil 5mg nexium mail order watson generic viagra medicamento cialis 20 mg discount cialis 20mg canada viagra 50 mg augmentin 400mg lisinopril 20mg purchase generic celebrex same 500mg glucophage prednisone 14 yo 75mg medicamento lisinopril 20 mg cialis 10 mg erfahrungsberichte nexium 20 mg omeprazole cialis non generico cheap 100mg cialis lisinopril 5 mg vademecum order propecia propecia cialis brand 40 mg harga celebrex 100 mg buy dapoxetine paypal online drugs viagra buy doxycycline 150 mg zovirax tablets generic levitra dosage 30 mg describe lisinopril 10 mg bactrim compresse 160 mg 5 mg cialis price cialis overseas buying doxycycline acne online tabletas lexapro 10 mg guaranteed cialis online finax generic propecia augmentin pediatrico 200 mg viagra 100mg ejaculation kegunaan doxycycline 100 mg cialis everyday generic posologie clomid 25mg viagra generic meltabs augmentin bid 100 mg buy zithromax 1000mg viagra mg difference buy viagra 2.5mg generic zoloft images doxycycline 500 mg dosage cheapest kamagra fast buy lasix 100 mg 50 mg prednisone taper cheapest propecia buy mail order celebrex 40mg nolvadex australia buy strattera line 2.5 mg viagra online viagra generic buying viagra ireland teva generic zoloft cialis 20mg fta 12 bootsonline propecia buy 150mg viagra priligy 30 mg tablets viagra 100 mg 8 tablet 10 mg prednisone tablets cialis 40 mg 10 pack zoloft at 150 mg zovirax 400mg dose 20 mg prednisone dosage levitra buy sydney synthroid mail order harga cialis 800 mg generic cialis welfil 20 viagra cheapest prescriptions doxycycline online mastercard cheap 200 mg cialis reliable online cialis levitra 10 generico generic synthroid cost lexapro overdose 60 mg levitra go generic online black cialis cheapest female cialis buy augmentin duo nolvadex buy usa buy viagra dallas online viagra test buy viagra 200mg generic viagra 150mg levitra generico acquisto metformin pcos mg metformin 850 mg n3 degra viagra 100mg diflucan dosage 150 mg generic lexapro ingredients celebrex 200 mg uk buy clomid clomiphene fungsi cialis 20mg buy propecia .25mg viagra generic cost 20mg lexapro effexor buy viagra blackpool generic valtrex 1 gram buy kamagra singapore many mg valtrex strattera 10 mg fiyat metformin er 750 mg cialis tablet 5mg walgreens wellbutrin generic viagra 150 mg online 25mg viagra fiyati viagra over border doxycycline injections buy 40 mg. of cialis augmentin 1000 mg duo diflucan pret 150 mg bactrim ds online online philippines viagra aust generic viagra buy generic lisinopril clomid 50mg metformin mastercard buy cialis nolvadex illegal buy amoxil bd 400 mg about zoloft 50mg precio viagra 50 mg lexapro 20 mg female buy amoxil 875 cheapest buy kamagra ireland propecia 1mg 84 hydrochlorothiazide 12.5 mg qualitest zithromax tablet 250 mg metformin 500 mg cost augmentin 156 mg syrup obat valtrex 500 mg lexapro buy cheap propecia 1mg tab phenergan 25mg tabs viagra 6800 mg