Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Calugaria – cel mai sigur remediu impotriva cancerului

decembrie 11, 2007 Categoria: Articole, Stiri

Calugarii ortodocsi ar putea deveni un etalon al modului sanatos de viata pentru cei care vor sa-si garanteze o mai buna profilactica impotriva cancerului, considera profesorul Univeristatii din Salonic Haralambos Aidonopulos.

„Dieta traditionala si modul de viata cotidian al calugarilor sunt factorii care determina un numar foarte mic al bolnavilor de cancer”, a declarat Aidonopulos la una din recentele conferinte medicale „Sanatatea si dieta”.

Conform datelor lui Aidonopulos, in ultimii 13 ani, cat au durat cercetarile medicale permanente, doar la 11 din ei a fost identificat cancer prostatic, ceea ce constitue o cifra de 4,5 mai mica decat media pe tara. Deasemenea, printre calugari nu se intalneste cancer pulmonar si alte forme de cancer.

O astfel de stare de sanatate este caracteristica indeosebi pentru locuitorii republicii calugaresti de pe muntele Athos, care sunt izolati de lumea din afara si traiesc conform vechilor traditii.
„Calugarii consuma ulei de masline in locul grasimii de animale, consumandu-l si pe acesta doar periodic, deoarece in post sunt opriti sa consume ulei. Sursa principala de proteina, pentru calugari, sunt legumele si pestele, spune Aidonopulos”

Potrivit acestuia, calugarii nu consuma hrana care contine conservanti, inclusiv cele daunatoare si nu fumeaza. Deasemenea, pe Athos, unde lipseste orice industrie, aerul este cu mult mai curat, in el lipsind vaporii de benzol si alte produsi ai arderii interne.

Printre altele, cancerul prostatei nu este deloc o urmare ai abstinentei calugarilor. „Nu a fost identificata nici o legatura dintre cancerul prostatei si activitatea sexuala”, spune Aidonopuolus.
Profesorul mai afirma ca unul din factorii care influenteaza pozitiv sanatatea calugarilor este faptul ca ei lucreaza la lumina solara, iar somnul lor respecta succesiune zilei si noptii, ceea ce mentine ritmul firesc al somnului.

Indata dupa hotarele Athosului nivelul imbolnavirilor de cancer si boli pulmonare in randurile populatiei este de cateva ori mai inalt, afirma savantul.

/chisinau.novopress.info/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.