Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



Privire asupra scurtimii vieţii

februarie 9, 2016 Categoria: Articole, Cuvinte duhovnicesti, Ioan Gura de Aur

Ar trebui să hărăzim lucrurilor duhovniceşti, rugăciunii, întreaga noastră viaţa – iar noi o risipim în fapte nedemne, în tălăzuiri, în vorbiri ruşinoase, în convorbiri şi plăceri ticăloase, în vinovate arătări mândre, fără folos şi spre pierzania noastră.

Şi dupa toate, ne mai şi întrebăm ce rău este rău întru acestea – fără să înţelegem că nimic nu trebuie mai bine studiat ca vremea.

De vei cheltui bani, e cu putinţă să-i întorci; vremea risipită se rascumpără cu anevoie şi cu trudă. Puţină ni s-a dat pentru aceasta viaţă – iar de nu o vom folosi cum trebuie, ce vom zice când vom trece în cealaltă viaţă?

Dumnezeu ne va zice: „Ţi-am dat un răstimp ca să înveţi îndeletnicirea milei, de ce l-ai prăpădit cu treburi zadarnice şi uşuratice?” Dar veţi zice: De ce Dumnezeu ne-a dat un răstimp atât de scurt?

O, prostie, o nerecunoştinţă… Tocmai pentru aceasta ar trebui să-i fim recunoscători, de a ne fi scurtat truda, de a fi pus liman necazurilor – şi de a ne fi făcut, dimpotriva, lungă şi fără sfârşit vremea liniştirii noastre în viaţa cealaltă… Pentru aceasta Îl ţineţi de rău – şi de aceasta vă plângeţi?!…

Sf. Ioan Gură de Aur
/ioanguradeaur.ro/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.