Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:



În incinta Casei de Cultură a USM a avut loc conferinţa „De ce nu vin tinerii la Biserică”

februarie 9, 2010 Categoria: Stiri

În incinta Casei de Cultură a Universităţii de Stat din Moldova a avut loc un important eveniment de suflet – conferinţa susţinută de către teologul şi publicistul romîn Danion Vasile. Astfel de întîlniri cu publicul creştin de la Chişinău, în special cu tinerii, au devenit deja tradiţionale pentru oaspetele din Romînia. Şi de data aceasta sala Casei de Cultură s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulţimea de tineri veniţi să asculte cuvînt de îndrumare şi întărire. Tema conferinţei de astăzi a fost una pe cît de sensibilă pe atît de stringentă – „De ce nu vin tinerii la Biserică”. Astfel Danion Vasile a încercat să elucideze motivele pentru care tinerii sunt înstrăinaţi de viaţa bisericească, încercînd să propună publicului şi soluţii pentru rezolvarea acestei problemei. Eficienţa discursului teologului romîn s-a datorat în primul rînd abordării directe a subiectului propus şi exemplificînd cu propriile experienţe pe care le-a trăit în drumul său spre Ortodoxie.

Conferinţa de astăzi a continuat cu un cuvînt către tineri al cunoscutul apărător al drepturilor copiilor nenăscuţi Pr. Nicolae Tănase şi el din Romînia. Părintele Nicolae a vorbit adunării despre păcatul avortului şi despre consecinţele acestuia pentru trup şu suflet. Pr. Tănase a îndemnat pe cei prezenţi să se ferească de săvîrşirea acestui păcat şi să nu se teamă de naşterea de prunci, îndemnîndu-i în acelaşi timp pe tineri să dea dovadă de viaţă curată, feciorelnică pînă la căsătorie. Părintele Nicolae a atenţionat şi asupra amoralităţii care tinde să devină normă în societatea contemporană şi a chemat pe fiecare creştin să dea dovadă de verticalitate şi hotărîre în lupta cu păcatul şi trăirea conform învăţăturii Bisericii Ortodoxe.

Caracterul interactiv al conferinţei dar, documentarea excelentă a vorbitorilor şi actualitatea subiectelor abordate i-a făcut pe spectatori să stea în sală cu sufletul la gură pînă la încheierea conferinţei noaptea tîrziu. La sfîrşit a fost rezervat timp pentru întrebări şi răspunsuri, Pr. Nicolae Tănase şi Danion Vasile răspunzînd la cele mai apăsătoare întrebări ale tinerilor ce ţin de viaţa duhovnicească.

Oaspeţii din Romînia s-au declarat plăcut surprinşi de receptivitatea publicului creştin de la Chişinău şi s-au arătat dispuşi ca în cel mai scurt timp posibil să revină aici pentru discuţii de suflet.

/mitropolia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.