Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Cum se realizeaza avortul?

mai 29, 2009 Categoria: Articole, Avort

Avortul prin chiuretaj

Este metoda cea mai des utilizata la noi in tara. Procedura incepe prin dilatarea colului uterin pentru ca medicul sa poata patrunde cu insrumentele necesare in cavitatea uterina. Cu ajutorul chiuretei, un instrument care seamana cu un cleste, se extrage copilul, care este, astfel, rupt in bucati. Se „reconstituie”, apoi, copilul cu ajutorul fragmentelor extrase pentru a vedea daca a fost extras in totalitate. Dupa ce se extrag toate fragmentele copilului, se scoate placenta.
Prin aceasta metoda pacienta pierde mult sange si se ajunge frecvent la infectii, perforari uterine, soldate uneori cu extragerea uterului sau chiar cu moartea femeii.

Metoda avortului prin aspiratie

Este o metoda mai moderna care a inceput sa fie practicata si la noi in tara. Aceasta consta in introducerea unui tub flexibil din plastic prin colul uterin dilatat. Sub presiune, copilul este rupt in bucati si aspirat cu o forta de 10-30 de ori mai mare decat cea al unui aspirator. La inceput sunt rupte picioarele si mainile, iar apoi coloana vertebrala, capul ramanand pe loc. Acesta fiind prea mare pentru a fi aspirat, medicul il va sfarama cu ajutorul unui instrument, dupa care va fi aspirat.

Metoda avortului cu hormonul prostaglandine

Aceasta metoda nu este inca folosita la noi in tara dar este folosita in tarile occidentale in cazul copiilor nedoriti. Acest medicament (prostaglandine) este injectat direct in musculatura uterului provocand contractii mai puternice decat cele naturale. In acest fel, copilul este sfaramat si expulzat din uter, insa uneori se intampla sa mai supravietuiasca dupa aceasta manevra, cateva ore.

Avort prin histerotomie (operatie cezariana)

Aceasta metoda reprezinta o interventie chirugicala prin intermediul careia este deschis uterul femeii si se extrage copilul care apoi este „aruncat”. Copiii supravietuiesc acestei operatii in procent foarte mare, motiv pentru care ei sunt omorati prin injectii letale sau sunt pur si simplu lasati sa moara. Ei mor astfel dupa cateva ore, dupa un chin prelungit.

Avortul cu medicamentul RU 486 (Mifepristone)

Aceasta substanta chimica este un antihormon care blocheaza Progesteronul, un hormon necesar sarcinii. Acest hormon este administrat in primele 7 saptamani de sarcina, de patru ori intr-un interval de 12 zile. Cu alte cuvinte, placenta este distrusa incet si sigur, iar copilul se va sufoca. Prin aceasta metoda poate fi omorat un copil in varsta de pana la 49 de zile! Sangerarile care urmeaza sunt semnificative, ele sunt cu atat mai mari cu cat copilul este mai in varsta si pot dura o saptamana. In situatia in care copilul continua sa traiasca, acesta va fi omorat cu o injectie letala.

Avorturi. Imagini cutremuratoare filmate in clinici (18+):
(daca esti o fire sensibila este indicat sa nu vizionezi acest film)

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.