Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Mitropolia Moldovei cere preşedintelui ţării să nu promulge legea cultelor religioase

mai 23, 2007 Categoria: Stiri

Peste 350 de enoriaşi ai Mitropoliei Moldovei cer Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, să nu promulge Legea cu privire la cultele religioase şi părţile lor componente, adoptată de Parlament, în şedinta din 11 mai.

Potrivit Agenţiei INFOTAG, în dimineaţa zilei de 15 mai, enoriaşii au mers la Preşedinţie, unde au înmînat o petiţie şefului statului. „Cerem să nu fie promulgată această lege, care are un singur scop – de a distruge ortodoxia din Moldova. Dacă în alte ţări se reglementează strict activitatea mai multor secte religioase, la noi, potrivit acestei legi, se dă „undă verde” tuturor”, se spune în petiţie.

Semnatarii afirmă că, deşi Mitropolia Moldovei a înaintat mai multe modificări la legea în cauză, ele au fost ignorate; că „glasul bisericii din Moldova, din care fac parte 93% din populaţia ţării, nu a fost auzit”, iar „adoptarea tacită, fără transparenţă a legilor confirmă faptul că politica autohtonă este vicleană şi antinaţională”. Autorii petiţiei cer Preşedintelui să nu promulge legea şi să examineze proiectul de lege propus de către Mitropolia Moldovei.

Solicitată de Agenţia INFOTAG, Natalia Vişanu, sefa serviciului de presă al Preşedintiei, a declarat că Preşedinţia nu a înregistrat nici o petiţie de acest gen. „În cazul în care o petiţie se înregistrează la Presedinţie, ea se examinează în termen de 5-30 de zile, în dependenţă de caracterul ei. Dacă ţine de competenţa Preşedinţiei – atunci în cinci zile”, a precizat Vişanu.

Să sperăm că Preşedintele Vladimir Voronin, spre deosebire de majoritatea parlamentară (care a votat recent această lege anticreştină şi antinaţională), va lua o altă atitudine vis-à-vis de problema în cauză. Ne face să credem aşa tocmai faptul că chiar în acea zi, la 15 mai, dînsul a efectuat o vizită de documentare la Mănăstirea Curchi din raionul Orhei, în cadrul căreia s-a familiarizat cu mersul lucrărilor de reconstrucţie a Complexului Monastic. Preşedintele a fost însoţit chiar de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Şeful statului, examinînd starea actuală a procesului de restabilire a Mănăstirii, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu nerespectarea termenelor de realizare şi calitatea nesatisfăcătoare a lucrărilor de reconstrucţie. În această ordine de idei Vladimir Voronin a propus elaborarea unui plan mai detaliat de măsuri în vederea asigurării unei executări stricte şi în termenele stabilite a lucrărilor de restaurare a Mănăstirii Curchi. Totodată, Preşedintele a îndemnat părţile implicate în realizarea acestui proiect să manifeste o mai mare responsabilitate şi să depună toate eforturile pentru asigurarea durabilităţii şi funcţionalităţii edificiilor din cadrul Complexului Monastic.

De ce, totuşi, Parlamentul Moldovei a votat o lege antimoldovenească?

INFOTAG precizează: oficiali europeni au criticat de multe ori legislaţia moldovenească in domeniul cultelor. Ca să pară mai „european”, probabil, Parlamentul, după ce a adoptat proiectul legii respective în prima lectură, în decembrie 2005, l-a trimis la expertiză Consiliului Europei. Se vede că acum, la adoptarea în lectura a doua a proiectului acestei legi, Parlamentul Moldovei a şi luat în calcul obiecţiile venite de la Strasbourg.

Exact cum se proceda pe timpurile sovietice, cînd Comitetul Central de la Chişinău vota „unanim” tot ce îi dicta Comitetul „de mai sus”. Anume în aşa mod, în lipsa unor factori de decizie autohtoni cu spirit patriotic, curajoşi şi principiali, pe plaiul nostru, destinat cultivării strugurilor, legumelor şi fructelor, au şi fost construite, să zicem, „monstrul” metalurgic de la Rîbniţa, fabrica de ciment de la Rezina, „macheta” (nefinisată) a uzinei de calculatoare din preajma capitalei. Sute de hectare de cel mai fertil sol din lume au dispărut pe veci, înghiţite de nişte giganţi industriali de o necesitate dubioasă. Deja cîteva generaţii continuă să fie otrăvite de reziduurile acestor întreprindceri, locul cărora deloc nu trebuia să fie aici, dar hăt departe „“ acolo unde nu se cultivă hrană pentru oameni.

Să credem oare că istoria se repetă? Doar că locul CC de la Moscova pretinde să-l ocupe CE de la Strasbourg? În cazul sus-numitei Legi cu privire la cultele religioase şi părţile lor componente – aşa pare a fi! Căci ea prevede modalităţile de înregistrare a organizaţiilor religioase, dreptul cultelor de a ataca în instanţă hotărîrile Ministerului Justiţiei, dacă acesta refuză înregistrarea vreunei organizaţii. Şi prin aceasta oferă posibilităţi nelimitate tuturor celora, care au de gînd să îngrădească modestele noastre locaşuri sfinte – cu diferite clădiri ciudate, din sticlă şi beton, în care să se oploşescă elemente ostile nouă, creştinilor. Prin împărţirea de „daruri” (de obicei – medicamente sau produse alimentare cu termen expirat) aceste „grupuri de intervenţie” ale cultelor străine nouă seamănă zîzanie între creştini, încearcă să-i deruteze, să-i debusoleze. Cine nu crede „“ să vină la Poşta-Veche, unde sectarilor le sînt create condiţii de activitate incomparabil superioare celor ale majorităţii creştine. Vă închipuiţi triumful şi extazul acestor sectari, în caz că Legea dată va intra în vigoare!? Şi atunci nu ne vom mira, dacă la anul vor izbîndi să-şi organizeze şi homosexualii carnavalul lor dezgustător. Căci, se ştie, şi ei au „pile” (fund)amentale la Strasbourg.

Mai este, totuşi, o speranţă: că şeful statului, care acum a întreprins încă o vizită de documentare la Mănăstirea Curchi, care a făcut pentru biserica moldovenească mai mult decît toţi precedenţii săi luaţi împreună, nu va fi de acord cu votul majorităţii parlamentare.

Sursa: http://mdn.md/ortodoxal.php

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.