Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:„400 de biserici siriene au fost distruse, creştinismul din Orientul Mijlociu se apropie de «extincţie»” – Patriarhul Bisericii Ruse

aprilie 21, 2015 Categoria: Stiri

La mijlocul lunii aprilie, Patriarhul Chiril al Moscovei şi întregii Rusii – care, odată, scrisese lui Barack Obama cerându-i să reexamineze politica sa externă care facilitează persecutarea creştinilor din Siria – a vorbit din nou, în întâlnirea cu Ministrul grec al Apărării Panagiotis Kammenos, de această dată despre extincţia creştinilor din Orientul Mijlociu.

El a declarat că: „Primesc în mod frecvent rapoarte despre îngrozitoarele fărădelegi care au loc împotriva creştinilor, în special în nordul Irakului. Am vizitat acele locuri şi îmi amintesc că acolo există numeroase biserici şi mănăstiri. Numai oraşul Mosul avea 45 de biserici. Acum mai există doar una singură. În Siria, au fost distruse 400 de biserici până acum… Prezenţa minorităţii creştine a reprezentat un factor care, într-un sens pozitiv, a adus toleranţă şi relaţii paşnice între creştini şi musulmani… Acum, creştinismul este cea mai persecutată religie. Acelaşi lucru se petrece şi în Nigeria, Pakistan şi nordul Africii. Şi în unele ţări din Europa, oamenilor li se interzice să poarte cruci la serviciu, iar făcând apel la toleranţă, nu folosesc cuvântul «Crăciun», nu numesc Paştile – Paşti, vorbind doar despre vacanţa de iarnă sau cea de primăvară.


Patriarhul a afirmat că, dacă situaţia continuă în acest ritm, nu va mai exista niciun creştin în Orientul Mijlociu, ceea ce va duce la radicalizarea societăţii islamice.

/doxologia.ro/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Name (required)

Email (required)

Comentariul