Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Despre nasterea de prunci – Parintele Paisie Aghioritul

ianuarie 12, 2009 Categoria: Articole, Familia, Paisie Aghioritul

„De multe ori, destule perechi de soţi îmi destăinuiesc neliniştea lor cu privire la naşterea de prunci şi îmi cer părerea. Unele perechi se gîndesc să facă doi-trei copii, iar altele doresc să dobîndească mai mulţi. Însă ceea ce îi va ajuta cel mai mult este să lase lui Dumnezeu acest subiect al naşterii de prunci. Să-şi încredinţeze viaţa lor Proniei dumnezeieşti şi să nu-şi facă programele lor. Trebuie să creadă că Dumnezeu, Care se îngrijeşte de păsările cerului, cu atît mai mult se va îngriji de proprii lor copii. Era un marinar care s-a căsătorit la vîrsta de douăzeci şi opt de ani. Sărac şi el, săracă şi fata pe care a luat-o, au închiriat un subsol în care să locuiască. Tînăra a găsit ceva de lucru şi trăiau foarte cumpătat. închipuiţi-vă, drept masă aveau o ladă de fructe, pe care le-au cumpărat o singură dată. După aceea au dobîndit şi copii şi făceau mari economii ca să-i crească. Şi cu toate acestea, încet-încet s-au căpătuit.

Unii încearcă mai întîi să le aranjeze pe toate celelalte şi după aceea se gîndesc la copii. Nu-L pun la socoteală deloc pe Dumnezeu. Alţii spun: „Astăzi viaţa este grea. Ajunge un copil, cu toate că şi pe acesta îl creşti cu destulă greutate”, şi nu mai fac alţi copii. Aceştia nu-şi dau seama cît de mult păcătuiesc cu această concepţie a lor, pentru că nu-şi pun nădejdea în Dumnezeu. Dumnezeu este milostiv şi de îndată ce va vedea că nu mai pot face faţă, nu le va mai dărui alţi copii. Mulţi se căsătoresc, dar nu se gîndesc că scopul căsătoriei este să facă copii şi să-i educe creştineşte. Nu vor copii mulţi, ca să nu aibă necazuri, dar au în apartamentele lor cîini, pisici”¦

Mi-au spus unii că acum în America, unii oameni ţin în casele lor în loc de cîini, un fel de purceluşi, care sunt foarte scumpi şi nu cresc repede. Au fost făcuţi în aşa fel, încît să-i poată ţine în apartamentele lor. Nu vor să aibă copii, pentru că le vine greu să-i spele, etc, dar să spele porci nu. Cîinele cel puţin este şi paznic. Dar ca să ţii porci în cas㔦 Înfricoşător! în Australia am văzut azile pentru cîini, pisici”¦, chiar şi cimitir pentru animale. Oamenii, aşa cum progresează, vor creşte şoareci şi vor face conserve din ei pentru a hrăni pisicile, şi vor creşte iepuri pentru a hrăni cîinii, în timp ce atîţia oameni mor de foame. Şi ca să vezi, dacă omoară cineva un cîine, se poate să plătească mai mult decît dacă ar omorî un om. Depinde, fireşte, şi al cui este cîinele”¦ Unde am ajuns?! în vremea noastră omul valorează mai puţin decît un cîine.”

Parintele Paisie Aghioritul

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.