Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:A trecut la cele veșnice Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii Vărzărești

mai 17, 2017 Categoria: Stiri

În după amiaza zilei de miercuri, 17 mai 2017, când este sărbătorită Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Vărzăreşti, a trecut la cele veșnice Preacuvioasa Schiegumena GHEORGHIA (Plăcintă), Stareța mănăstirii „Nașterea Maicii Domnului” din satul Vărzărești, raionul Nisporeni.

Preacuvioasa maica stareță Schiegumena GHEORGHIA, care în curând avea să împlinească vârsta de 54 de ani, vine dintr-o familie foarte credincioasă, care și-a închinat viața slujirii lui Hristos prin monahism. Astfel, mama cuvioasei maicii starețe, monahia ELEONORA, a fost viețuitoare a sfintei Mănăstiri Vărzărești, fiind pildă de trăire duhovnicească. Iar tatăl său, cunoscutul duhovnic și povățuitor de suflete spre mântuire, Arhimandritul SERAFIM, a fost cel cu care cuvioasa maică stareță a ostenit cot la cot pentru revigorarea vieții monahale, după redeschiderea în anul 1994 a Sfintei Mănăstiri Vărzărești. Spre sfârșitul vieții, părintele SERAFIM a îmbrăcat și el haina monahală a Schimei celei Mari, primind numele în cinstea cuviosului Iov de la Poceaev, devenind Schiarhimandritul IOV.

Deși suferea de o boală incurabilă, vestea trecerii la cele veșnice ne-a întristat amarnic pe toți. Suntem convinși că Dumnezeu o va primi în Împărăția Cerurilor. A trăit o viață bineplăcută lui Dumnezeu, iar pregătirea pe care a avut-o nou-adormita la ieșirea din viața aceasta a fost demnă de un monah adevărat. La cerința sa și cu binecuvîntarea Preasfințitului Episcop PETRU, maica a fost mărturisită și împărtășită și i s-a oficiat Taina Sfântului Maslu.

Procesiunea de înmormântare a maicii starețe Schiegumena GHEORGHIA va avea loc sâmbătă, 20 mai, după Sfânta Liturghie.

Veșnică ei pomenire!


Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.