Soros, Obama şi Lady Gaga „“ promotori ai homosexualităţii şi soarta Legii antidiscriminare în RM
iunie 13, 2011 Categoria: Articole, Atitudini, EUtopia, Stiri
Toată lumea ştie că G. Soros şi UE finanţează mai multe organizaţii care „luptă pentru drepturile omului”. Cîteva organizaţii de acest gen din Republica Moldova au mărşăluit sîmbătă, 11 iunie 2011, prin centrul Chişinăului, cerînd adoptarea Legii Anti-discriminare şi respectarea drepturilor homosexualilor. Biserica Ortodoxă din Moldova şi mai multe organizaţii creştine cer conducerii ţării să nu adopte această lege imorală şi anti-familistă.
În aceeaşi zi la Roma, Lady Gaga, cea mai perversă cîntăreaţă pe care a cunoscut-o lumea vreodată, i-a chemat pe homosexuali să-şi unească eforturile pentru a porni o „revoluţie a iubirii”. „Mama diavolului”, cum se autointitulează cîntăreaţa în una din piesele sale, a cîntat în faţa a peste un milion de fani în cadrul Festivalului EuroPride, în dorinţa de a susţine pe homosexualii şi lesbienele din întreaga lume.
Peste ocean lucrurile sunt şi mai sumbre. Barack Obama a declarat luna iunie a anului 2011 drept „luna lesbienilor, homosexualilor, bisexualilor şi transsexualilor”. Decretul preşedintelui american, care a stîrnit reacţii în întreaga lume, este plin de contradicţii, mai ales că aminteşte de pericolul HIV/SIDA, fără să spună însă că acesta îi vizează în primul rînd pe homosexuali. Ce să mai zicem de pretinsa apartenenţă la creştinism a liderului de la Casa Albă?!
Noi însă, victimele naive ale „sistemului”, aşteptăm dezbaterile publice promise pe marginea proiectului de lege anti-discriminare. Mă tem însă că după alegeri, cînd roadele electorale ale evlaviei deghizate vor fi culese, Parlamentul va adopta legea anti-discriminare fără să ne întrebe nimic. Sperăm ca măcar amendamentele APCE la această lege să fie introduse, pentru că fără ele legea va fi un adevărat suicid. Aceste amendamente interzic clar şi direct (nu implicit) căsătoria şi adopţia de copii în cazul „cuplurilor gay”, şi scutesc cultele religioase de respectarea unor prevederi ale legii, întrucît acestea nu pot fi obligate să angajeze la muncă homosexuali sau lesbiene.
/blog.teologie.net/
Ţinînd cont de deciziile CEDO împotriva Guvernului R.Moldova la capitolul libertatea religiei, un refuz arbitrar de înregistrare a cultului islamic ar fi echivalat cu o următoare condamnare la CEDO, susţine ministrul Justiţiei, Oleg Efrim.
Ministrul a menţionat că prin aceasta Moldova ar fi încălcat obligaţiile sale de a asigura drepturile omului.
„Discuţiile iscate pe marginea acestui subiect denotă o gravă problemă pe care o avem în societate şi anume problema toleranţei. În rezultatul verificării actelor acestui cult, Ministerul Justiţiei a emis o decizie de înregistrare, aplicînd prevederile Legii cu privire la culte, adoptată în 2007 şi care stabileşte expres condiţiile în care se înregistrează un cult religios. Altceva este că poate procesul de luare a acestei decizii urma să fie unul mai transparent, pentru a nu fi perceput că a fost făcut pe ascuns”, a spus Efrim, precizînd că Ministerul Justiţiei este un organ tehnic şi nu examinează oportunitatea înregistrării ONG-urilor sau cultelor religioase.
Potrivit lui, dacă „solicitanţii întrunesc condiţiile prevăzute de lege, decizia Ministerului este una de acceptare”.
Întrebat cum va reacţiona Ministerul la solicitarea Mitropolitului de a anula decizia de înregistrare a cultului, el a menţionat că „Ministerul nu poate să revină asupra unei decizii de înregistrare a unui cult sub aspectul anulării ei„.
„În primul rînd, acest lucru este posibil exclusiv în cazul existenţei unui motiv legal şi doar în baza unei hotărîri judecătoreşti. Dacă cineva consideră că Ministerul a admis anumite încălcări, urmează să se adreseze în instanţa de judecată. Or, în acest caz vorbim de un drept constituţional. Noi vom fi într-un proces permanent de dialog cu reprezentanţii cultelor şi vom asculta toate propunerile de modificare a legii. Totodată, vom încerca să modificăm legea, astfel încît aceasta să corespundă tuturor rigorilor ce ţin de drepturile omului, dar în acelaşi timp să împace oamenii”, a spus Efrim.
În opinia lui, „orice violare a drepturilor omului va fi un semnal pentru UE că noi una spunem şi alta facem”.
„Nu putem admite aşa ceva. Evident că respectul pentru drepturile omului şi asigurarea cu mecanisme eficiente pentru protecţia acestora este o condiţie pentru avansarea noastră în relaţiile cu UE”, susţine ministrul.
Referindu-se la soarta Legii antidiscriminare, Efrim a menţionat că proiectul Legii se definitivează în conformitate cu ultimele propuneri care au parvenit pe parcursul acestei perioade.
„Pe 28 iunie, la Chişinău, va fi organizată o conferinţă internaţională cu participarea largă a tuturor reprezentanţilor societăţii, pentru a discuta acest proiect. Din păcate, s-a reuşit a sustrage atenţia de la adevăratul sens al proiectului. Opozanţii lui s-au referit doar la nediscriminarea pe criteriul de „orientare sexuală”, reuşind să canalizeze atenţia opiniei publice exclusiv asupra acestei aspect. Proiectul este unul extrem de necesar, pentru că acoperă orice sferă de nediscriminare, iar aici nu avem tocmai cea mai bună situaţie”, a spus ministrul.
În opinia lui, pentru a găsi o cale de mijloc dintre ceea ce ne cere UE şi ceea ce simt şi doresc o bună parte din cetăţenii acestei ţări, este necesar „de a comunica mai eficient şi a promova valorile toleranţei în societate”.
/infotag.md/
Lasa un comentariu
Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.
Trebuie sa fii logat pentru a comenta.