Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Prezentarea cărÈ›ii „Peter Deunov şi Vanga – profeţi şi înaintemergători ai lui Antihrist”

martie 18, 2011 Categoria: Stiri, Vrajitorie si horoscop

În Sofia, a avut loc prezentarea cărÈ›ii „Peter Deunov şi Vanga – profeţi şi înaintemergători ai lui Antihrist”, care dovedeÈ™te caracterul anti-creştin a binecunoscutei „proorociţe” bulgare Vanga şi a învăţăturilor aÈ™a numitului ei „dascăl” Peter Deunov, informează pagina sedmitza.ru, făcînd referire la pagina web a Patriarhiei Bulgare.

Publicarea cărţii „Peter Deunov şi Vanga – profeţi şi înaintemergători ai lui Antihrist”, în care pentru prima dată se prezintă punctul de vedere ortodox asupra fenomenului „Vanga”, 100 de ani de la naşterea căreia a fost sărbătorită luna trecută, a provocat o dezbatere aprinsă în societatea bulgară.

La prezentarea cărÈ›ii, autorul a declarat că în urma studiului efectuat, s-a convins că, un număr mare de comentarii a celor care au cunoscut-o pe Vanga, cît È™i în urma întîlnirilor şi a dialogului cu Vanga şi cu Deunov Peter, el a găsit o mulţime de dovezi că ambele persoane comunicau des cu forÈ›ele întunericului. Potrivit acestuia, Vanga experima periodic stari de tranÈ™ă foarte dureroase, iar în tratamentul persoanelor utiliza metode magice (de exemplu, pentru a vindeca unele boli a fost necesar să se sacrifice un cocoş negru inima căruia trebuia mîncată). Autorul consideră că aceste momente È™i metode de a vindeca nu sunt compatibile cu TradiÈ›ia Bisericii Ortodoxe. În plus, ambii vindecători nu se considerau slujitori ai Domnului. În pofida faptului că Vanga se numea fiică a Bisericii Ortodoxe, în biserica construită de ea există încălcări intenţionate È™i grave a unui număr mare de canoane bisericeşti (de exemplu, pictura imaginii ce o reprezintă pe proorociţă se află pe locul, unde în mod normal stă chipul Mîntuitorului). În plus, Vanga recunoÈ™tea reîncarnarea sufletelor, şi alte idei anti-creÈ™tine.

Motivul răspîndirii popularităÈ›ii clarvăzătoarei Vanga, autorul o vede în apariÈ›ia a tot mai multe îndemnuri nejustificate, chiar din partea unor preoÈ›i ortodocÈ™i de a o canoniza.

În timpul discuţiilor aprinse, iscate în urma prezentării cărÈ›ii, participanţii şi-a exprimat dorinÈ›a de a da o evaluare ortodoxă vieţii şi învăţăturilor altor figuri oculte, care au apărut dea lungul istoriei. Administratorul ReÈ™edinÈ›ei Bisericii Ortodoxe Ruse din Sofia, È™i parohul Bisericii „Sf. Nicolae”, Părintele Zotik (Gajewski) a propus traducerea cărÈ›ii în limba rusă, luînd în consideraÈ›ie că È™i în Rusia, pînă astăzi persistă un mare interes faÈ›ă de viaţa şi profeţiile lui Vanga.

/ortodoxia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.