Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Biserica Ortodoxă din Moldova preîntîmpină: Educaţia sexuală înseamnă dispariţie!

decembrie 16, 2010 Categoria: EUtopia, Familia, Morala, Stiri

Reamintim că la insistenţa părinţilor, pedagogilor şi a educatorilor, Mitropolia Moldovei a cerut confirmarea caracterului imoral, indecent şi incompatibil cu dezvoltarea complexă a copilului şi retragerea şi distrugerea Ghidului pentru părinţi, pedagogi şi educatori „Sexul povestit celor mici” .

În urma unei analize minuţioase, complexe şi multiaspectuale Mitropolia Moldovei a adresat o cerere privind constatarea caracterului imoral, retragerea şi distrugerea cărţii către Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor de Interne, Agenţiei pentru Protecţia Moralităţii, alte autorităţie specializate.

Organele de resort menţionate au confirmat „impactul grav” asupra dezvoltării complexe a copilului.

Astfel, Ministerul Culturii din 26.10.2010 nr. 02-09/3253 în a menţionat:

„Urmările „educaţiei sexuale”, înregistrate în Danemarca, ţara care e, de mai mulţi ani, campioana „educaţia sexuală” în şcolile europene:

„¢ Violurile au crescut cu 300 %

„¢ Bolile sexuale au crescut (la tineri sub 20 de ani !) cu 250 %

„¢ Cazurile de graviditate, de sarcină în afara căsătoriei s-au dublat

„¢ Divorţurile sa-u dublat

„¢ Avorturile au crescut cu 500 %

În acest sens Ministerul Culturii este tranşant contra unor experienţe preluate în mod mecanic, negîndite bine, neraportate la realitatea noastră şi la tradiţiile creştin-ortodoxe pe care le îmbrăţişează majoritatea populaţiei din ţară”.

Ministerul Sănătăţii în răspunsul său din 08.11.2010 nr. 018/2186 a menţionat:

„Ţinem să menţionăm, că subiectele abordate în acest ghid, precum şi modul de expunere a acestora, depăşesc capacităţile fiziologice de asimilare ale unui copil de vîrsta preşcolară şi pun în pericol formarea psiho-emoţională şi socială a acestuia”.

Spitalul Clinic de Psihiatrie în răspunsul său din 25.10.2010 nr. 01/0-11-886 a menţionat:

„Unanim am ajuns la concluzia că materialul propus are un caracter bizar, amoral, ce ar putea influenţa negativ asupra stării psihice a copiilor, provocînd un interes sexual nesănătos la copii de vîrstă preşcolară. Considerăm că utilizarea acestui „Ghid” e trebuie interzis în Republica Moldova”

Colectînd toate răspunsurile ne-am adresat D-lui Prim-ministru cu cererea de a interveni şi de a scoate din circulaţie acest produs vicios. A fost o bucurie pentru noi cînd am aflat că domnul Vlad Filat, prim-ministru, în şedinţa Guvernului a dat indicaţii corespunzătoare.

Nu prea a fost înţeleasă atitudinea Ministerului educaţiei în acest sens referitor la „analiza cărţii şi apoi la luarea deciziei de retragere”. Dar Ministerul Educaţiei în răspunsul său din 05.11.2010 a menţionat: „Ministerul nu a participat la elaborarea ghidului, nu l-a avizat şi nici nu a promovat lucrarea în cauză”.

Sîntem conştienţi de influenţele negative ale diferitor organizaţii faţă de decizia primului-ministru, dar această decizie este un pas important în „dezinfectarea” societăţii noastre.

Acum să reflectăm la urmările „îndobitocirii sexuale”:

După prima etapă de „educaţie sexuală a picilor”, urmează „educaţia sexuală a adolescenţilor” printr-un instrument „util”, „cu valenţe educaţionale”, „eficient” şi „de folos”.

Numele acestui instrument este „Sexul explicat adolescenţilor”.

Cu iertare, îndrăznim reproducerea anumitor pasaje din această carte:

„Sperma ca atare nu este dăunătoare sănătăţii, dar există persoane cărora le displace gustul, iar ideea că s-ar putea contamina cu vreo boală le produce frică. Este bine în aceste cazuri să se folosească prezervativul, că nu există riscuri” (pag. 64)

„Sexul anal înseamnă atît stimularea anusului, – prin intermediul mîngîierilor cu degetele sau cu gura -, cît şi coitul anal, adică intrarea penisului în anus” (pag. 64)

După această etapă urmează legalizarea, la insistenţa persoanelor cu deviaţii sexuale, care vor pretinde că viciul lor este o normă şi trebuie respectat, pedofiliei.

Şi aici, cu iertare, îndrăznim să cităm unele pasaje din articolul „Guvernul Germaniei a legalizat pedofilia” antimedia.info.

„Bucletele ministerului german pentru problemele familiei îndeamnă părinţii să facă „masaj sexual” copiilor în vîrstă de 1-3 ani. Este vorba de două buclete de 40 de pagini, aprobate de Centrul pentru Educaţie Sanitară (Bundeszentrale fur gesundheitliche Aufklarung „“ BZgA), care se orientează către părinţii tineri şi copiii între 1 şi 3 ani cît şi cei între 4 şi 6 ani.

„Taţii nu acordă destulă atenţie clitorului şi vaginului fiicelor sale. Mîngîind fiicele sale, taţii nu acordă atenţie acestei zone, în timp ce aceasta este unica metodă de a dezvolta mîndria fetelor pentru faptul că sunt fete”, se spune în bucletul dedicat educaţiei copiilor în vîrstă de 1-3 ani.

Autorii aduc argumente în plus: „cînd copilul îşi cheamă părinţii, el îşi atinge toate părţile corpului, părinţii trebuie să facă la fel”.

„Un alt produs al acestui centru federal este cărticica cu cîntecele pentru copii în vîrstă de 4 ani, în care picii sunt îndemnaţi să se marturbeze. Iată ce spun versurile unui cîntecel inclus în această culegere, care are denumirea de „Nasul, burta şi funduleţul”: „Cînd îmi ating corpul, înţeleg cum este. Am vagin, pentru că ştiu că sunt fetiţă. Vaginul nu e doar pentru a face pipi. Cînd îl ating, simt plăcere”

Considerăm că educaţia sexual trebuie să fie efectuată numai în sînul familiei sau de persoane specializate (pedagogi, medici, educatori).
Biserica Ortodoxă din rep. Moldova nu trebuie să fie indeferentă de pericolele „sexualizării” copiilor noştri, trebuie să spunem „NU” viciilor sociale, care ţintesc dispariţia noastră.

Iubiţi părinţi, educatori, pedagogi fiţi atenţi ce semănaţi în inimile copiilor noştri, aveţi grijă de viitorul nostru.

Prea Sfinţitul Petru, Episcop de Hîncu, Vicarul Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove

Mai multe imagini din Ghidul pentru părinţi, pedagogi şi educatori „Sexul povestit celor mici” puteţi vedea în Galeria Foto.

/eph.md/


Cartea „Sexul povestit celor mici” nu va fi retrasă din vînzare

Într-o recentă şedinţă de lucru a executivului Primul Ministru Vlad Filat a cerut retragerea din librării a cărţii cu titlul „Sexul povestit celor mici”, decizie care este mai mult decît justă avînd în vedere că această carte promovează nişte anti-valori, incompatibile cu bunul simţ şi deci cu morala creştină.

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a atras mai demult atenţia autorităţilor asupra conţinutului nociv al acestei cărţi şi a solicitat retragerea ei din comerţ. Totuşi, pînă la urmă, această decizie nu a fost aprobată, lucru ce trezeşte nedumerire şi dezamăgire.

După cum au declarat reprezentanţi ai executivului cartea „Sexul povestit celor mici” este È™i va rămîne pe rafturi. Aceasta poate fi comercializată, doar că există anumite restricÈ›ii: cartea nu poate fi vîndută persoanelor care nu au atins vîrsta de 18 ani, se vinde în ambalaj închis, iar părinÈ›ii sunt cei care decid dacă folosesc sau nu în educarea copiilor acest manual.

Această hotărîre, nu schimbă practic nimic, deoarece cartea „Sexul povestit celor mici” va continua să fie comercializată şi va fi şi în continuare un pericol pentru moralitatea tinerei generaţii. Tocmai din acest motiv este necesar ca această carte să fie retrasă de pe rafturile librăriilor şi să nu se impună nişte pseudo-restricţii la comercializarea ei.

/mitropolia.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.