Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Despre influenta raului si vointa omului

noiembrie 18, 2010 Categoria: Articole, Cuvinte duhovnicesti, Paisie Aghioritul

Lumea se influenÈ›ează repede È™i spre bine, È™i spre rău.

Spre rău se influenÈ›ează mai uÈ™or, pentru că acolo ajută È™i diavolul.

Spune, de pildă, unuia să lase fumatul că îl vatămă. De îndată ce se va hotărî să-l lase, diavolul va merge È™i-i va spune: „Èšigara cealaltă are mai puÈ›ină otravă, cealaltă are filtru È™i curăÈ›ă”¦ Fumează de acelea, că nu te vor vătăma”.

Îi va afla o îndreptăÈ›ire, ca să nu-l lase; îi va afla o”¦ soluÈ›ie. Pentru că diavolul ne poate oferi o grămadă de justificări. Iar È›igara aceea, pe care i-o recomandă, îl poate vătăma È™i mai mult. De aceea e nevoie să avem voinÈ›ă. Și dacă cineva nu-È™i taie cusururile sale atunci cînd e încă tînăr, după aceea îi va fi greu să le taie, deoarece cu cît înaintează în vîrstă, i se slăbeÈ™te voinÈ›a.

Dacă omul nu are voinÈ›ă nu face nimic.

Sîntul Ioan Gură de Aur spune: „Totul stă în a vrea È™i a nu vrea„. Adică toate depinde de: dacă vrea sau nu vrea omul. Mare lucru!

Dumnezeu este din fire bun È™i vrea întotdeauna binele nostru. E nevoie să vrem È™i noi.

Pentru că omul zboară duhovniceÈ™te cu două aripi: cu voia lui Dumnezeu È™i cu voia sa. Dumnezeu ne-a prins pentru totdeauna o aripă „“ voia Sa „“ de un umăr al nostru. Dar ca să zburăm duhovniceÈ™te trebuie ca È™i noi să ne prindem de celălalt umăr aripa noastră, voia omenească.

Dacă omul are voinÈ›ă puternică, are aripa omenească È™i se echilibrează cu aripa dumnezeiască atunci cînd zboară. În timp ce dacă voinÈ›a îi este atrofiată, încearcă să zboare puÈ›in, dar se prăbuÈ™eÈ™te. Încearcă din nou să zboare, dar iarăÈ™i cade.

Părinte Paisie Aghioritul
Trezire duhovnicească-Paisie Aghioritul-Schitul Lacu- Sfîntul Munte Athos 2000
/cristianstavriu.wordpress.com/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.