Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:IPS Nicolae Corneanu s-a impartasit cu greco-catolicii

mai 27, 2008 Categoria: Ecumenism, Stiri

Ca si cum nu era de ajuns tot ceea ce facuse pana acum, de-a lungul unei vieti intregi in slujba”¦ dusmanilor Bisericii, Mitropolitul Nicolae Corneanu a tinut neaparat sa umple cu varf paharul apostaziei sale, ajungand la supremul act de lepadare de ortodoxie si de sminteala grava si generala: acum 2 zile, duminica, 25 mai 2008, s-a impartasit in Biserica Greco-Catolica din Timisoara, cu ocazia sfintirii acesteia!

Dupa cum puteti vedea mai jos, greco-catolicii exulta si socotesc aceasta „o minune”, al carei precedent nu exista decat in insusi faptul uniatiei de la 1700! Intr-adevar, ceea ce a facut mitropolitul Corneanu nu reprezinta altceva decat intrarea (personala doar?) in comuniune deplina cu Biserica Romei, prin intermediul calului troian uniat, care este greco-catolicismul! In mod normal, si deci lepadarea de ortodoxie, iesirea din Biserica, dat fiind ca Biserica Ortodoxa Romana (si in general Biserica Ortodoxa soborniceasca) NU este in comuniune sacramentala cu greco-catolicii sau cu romano-catolicii. Ca urmare, in mod normal, episcopul apostat ar trebui imediat depus din treapta.

Oricat de departe ajunsese ecumenismul pana acum la noi, pana aici totusi nu avusese cutezanta sa mearga nimeni. Si de data aceasta, Nicolae Corneanu s-a dorit a fi un deschizator de drumuri, in virtutea convingerilor sale exprimate deschis de mai multa vreme, conform carora „va veni o vreme in care si romanii il vor recunoaste pe Papa drept cap al Bisericii”, iar „crearea Bisericii Greco-Catolice a fost o necesitate de ordin istoric pentru romani”. Insa, in mod evident, cu o institutie si o ierarhie bisericeasca aflata in avangarda ecumenismului nivelator pana la treapta cea mai inalta a sa, si, pe deasupra, sfasiata de multe framantari si tulburari, nu avem a ne astepta la un act de normalitate, de respectare a canoanelor si de impiedicare a stabilirii unui precedent mai mult decat primejdios pentru Biserica. Daca s-ar intampla aceasta, atunci intr-adevar ar fi si pentru noi o mare minune”¦ Pana una-alta, catolicii jubilieaza pentru „minunea” ca un ierarh ortodox a intrat in deplina comuniune cu ei, asteptand ca aceasta „fila de istorie a Bisericii in direct” sa reprezinta primul pas crucial pentru realizarea unei noi uniatii. Insa noi sa ne reamintim cuvintele Duhului Sfant rostite prin parintele pustnic Proclu, inainte de alegerea noului patriarh: „”¦ Toti crestinii sa se roage la Dumnezeu asa: Doamne, da-le minte sa puie un Patriarh care nu vinde Ortodoxia la catolici! Si daca va vinde, pedeapsa lui Dumnezeu are sa-i ajunga! („¦) Va spun asa: daca ei vor cauta sa nu robeasca Biserica Ortodoxa, Bunul Dumnezeu va tine toata faptura, toate natiile, toate credintele lor sucite, pe toti ii va tine Dumnezeu. Dar cand are sa-i puie pacatul si vrajmasul ii indeamna sa robeasca Biserica Ortodoxa, ii gata”¦ Ne va durea pe toti odata! Stii cum? Pamantul `ista e ca si cum ar fi o tabla si suntem toti pe tabla aceea. Cand ne-o „curentat”, toti tipam! Si de la mic pan` la mare, toti! Eu sunt simplu, nu pot sa spun altfel”¦ Dar atata va spun: TREBUIE SA NE PAZIM A NU FI LUPTATORI CONTRA LUI DUMNEZEU!”

/razbointrucuvant.ro/


MEMORANDUM
catre Statul Roman
al credinciosilor greco-catolici
din Romania si din intreaga lume


26 mai 2008


COMUNICAT
La Timisoara s-a intamplat o minune


Duminica, 25 mai 2008, in prezenta Excelentei Sale Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania, a PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, a zeci de preoti romani si straini, si a mii credinciosi veniti din toata tara, alaturi de invitati speciali dintre care amintim dl. Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisorii, si IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul ortodox al Banatului, s-a sfintit biserica greco-catolica din Timisoara cu hramul „Sf. Maria – Regina Pacii si a Unitatii„.


Cu aceasta ocazie a avut loc un eveniment extraordinar, si care a onorat intreaga audienta, cu o semnificatie religioasa si istorica cel putin egala cu cea a Revolutiei anti-comuniste pornite de la Timisoara.


Conform martorilor oculari, in cadrul Sfintei Liturghii, la momentul impartasaniei, IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul ortodox al Banatului, a plecat din mijlocul credinciosilor si a urcat la altar, unde a cerut permisiunea de a se impartasi. Ca raspuns, Excelenta Sa Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiul Papal in Romania, conform traditiei, i-a dat in mana Inalt Preasfintiei Sale Nicolae Sfantul Trup, dupa care i-a fost inmanat potitul cu Sangele Domnului din care Inalt Preasfintia Sa Nicolae s-a impartasit singur.


Un eveniment similar nu s-a mai intamplat din anul 1700, cand romanii ardeleni au refacut unirea cu Biserica Catolica.


Folosim aceasta ocazie si in calitate de reprezentanti ai Memorandumului ne exprimam bucuria si credinta in bunele intentii si in dragostea frateasca cu care ne-a onorat IPS Nicolae Corneanu.


Iata ca cu aceasta ocazie, din vointa divina, suntem pusi in fata unei deschideri intre cele doua Biserici romanesti surori optinute prin rugaciune si truda din partea credinciosilor greco-catolici, romano-catolici si ortodocsi din Timisoara, care se roaga Maicii Domnului pentru unitatea romanilor. Numele Domnului fie laudat!


Pr. Cristian Terhes
Purtator de cuvant


Vasile Bouleanu
Asistent al purtatorului de cuvant

/greco-catolica.org/

>> Citiţi: Impartasirea cu catolicii sau Iuda la Cina cea de Taina

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.