Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Campania Daruri de Craciun 2008: Amintiri si rezultate…

ianuarie 19, 2008 Categoria: Binefacere, StiriNaşterea Domnului cred că este cea mai aşteptată sărbătoare a anului, mai ales de copii. Acest lucru se datorează mai multor motive. În primul rînd că e iarna, îndeosebi cînd e multă zăpadă, apoi pentru că Sfîntul Nicolae vine cu daruri pentru toţi copilaşii cuminţi (uneori mai face excepţii pentru cei care promit că de-acum înainte vor fi şi ei cuminţi) şi desigur pentru că o bună parte dintre copii sînt în vacanţă. În aceste zile copiii se bucură de mai multă atenţie din partea părinţilor, a buneilor şi a jucăriilor. Din păcate nu toţi copiii împărtăşesc aceeaşi bucurie a sărbătorilor de iarnă. O parte dintre ei nu ştiu ce înseamnă un cadou, unii nu cunosc dragostea părintească, alţii de-abia îşi mai amintesc de ochii părinţilor, iar alţii nu au părinţi deloc. Cam aşa arată tabloul general al internatelor de copii din ţara noastră. Dar mila Domnului este mare şi are grijă de toţi. Şi ea s-a manifestat. S-a manifestat şi la gimnaziul-internat din satul Năpadova.

Năpadova este un sat din raionul Floreşti şi se află la 3 ore jumătate de mers cu microbuzul de la Chişinău. Din cauza distanţei, cei 98 de copii de la internat au de suferit. Nu pentru că ar avea de călătorit, ci pentru că binefăcătorii se pierd undeva prin centrul ţării, mai aproape de capitală. Dar aceşti copii, ca şi ceilalţi, au nevoie de ajutor şi de susţinere. Fiecărui copil îi revine din partea statului cîte 20 de lei pe zi pentru hrană, însă datorită conducerii internatului suma se ridică la 24 de lei. Ajutorul extern este insuficient pentru a acoperi toate cheltuielile.

La ei s-au gîndit un grup de tineri ortodocşi, membri ai portalului Logos.md. Aceştia au organizat o acţiune de binefacere care a demarat încă în noiembrie cu un apel către toţi cei de bună-credinţă şi cu inimă mare de a-i ajuta pe cei mai trişti decît noi. Pe 10 ianuarie, cînd s-a încheiat campania „Daruri de Crăciun”, copiii au avut o mare bucurie, fiecare primind cîte un cadou, îmbrăcăminte, dulciuri, fructe, jucării şi jocuri. Pentru hrana duhovnicească tinerii s-au îngrijit ca fiecare să aibă cîte o cruciuliţă, iconiţă, cărţi de rugăciuni; în fondul bibliotecii au fost donate de către Sf. Mănăstire „Naşterea Maicii Domnului” din Vărzăreşti un set de cărţi de învăţătură ortodoxă, reviste şi multe alte cărţi de rugăciune. Nu au lipsit icoanele pentru sălile cele mai des folosite. Pentru a asculta cele cîteva CD-uri noi cu muzică şi învăţătură ortodoxă, copiii au primit şi o magnetolă. Şi, pentru ca bucuria Naşterii Domnului să fie deplină, colindele au fost în centrul atenţiei. Atît tinerii cît şi copiii au cîntat colinde, iar atmosfera de sărbătoare a culminat cu surpriza profesorilor, care au cîntat cîteva colinde specifice satului. Bucuria şi-a făcut loc pe fiecare chip din sală. Şi nu numai bucuria, ci şi dragostea. Mulţumiţi au rămas toţi, în deosebi organizatorii. Căci ce bucurie mai mare poate fi decît a-l face fericit pe aproapele tău (un copil orfan sau uitat de părinţi)? Mai ales atunci cînd el are nevoie mai mult decît oricine altul de un zîmbet, de un cuvînt bun, de o mînă de ajutor, de un sprijin…

Campania „Daruri de Crăciun” s-a încheiat, însă apelul de a-i ajuta pe copii continuă. Oricine poate contribui cît de puţin în sprijinul copiilor, mai ales creştinii, căci astfel se formează şi creşte Biserica vie a lui Hristos.

Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pămînt pace, între oameni bunăvoire!
Fie ca Domnul nostru Care S-a născut în peştera să se nască şi în inimile noastre!

/LOGOS.MD/Am avut ocazia plăcută să mai vizităm Mănăstirea „Sfîntul Nicolae făcător de minuni” din Dobruja.Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.