Manastirile noastre

Manastirile noastre, intemeiate in locuri pitoresti, irepetabile, anume alese de Dumnezeu pentru inchinare si rugaciuni, au fost dintotdeauna o mare bogatie materiala a Bisericii si o podoaba morala a poporului. Adaposturi religioase, cetati de eroism si rugaciune in vremuri de restriste, centre de cultura de-a lungul anilor , ele, manastirile au pastrat nestinsa faclia credintei in Dumnezeu, candela constiintei nationale, au fost spijinul moral al omului impovarat de grijile existentei.

Neavind sustinerea necesara unei adevarate prosperitati, vesnic in neliniste si nesiguranta, multe din ele au disparut inca din veacul trecut. Altele, care mai ramasesera, au fost supuse unei crude umilinte de catre ateismul militatnt din secolul nostru, fiind batjocorite, inchise, distruse. Dar mare e puterea lui Dumnezeu. El voit-a sa renasca aceste locasuri de credinta crestina, sa le sporeasca numarul. Nu e deloc usoara aceasta opera, dar cu mila si indrumarea Tatalui Ceresc ea a inceput sa ia amploare, fapt ce constituie si un bun prilej pentru cronicarii timpului de a aduna in carti istoria nefalsificata a manastirilor.

E de datoria noastra sa ne cunoastem trecutul, caci fara de el nu exista prezent si viitor.

PS: Iubiti frati si surori intru Hristos, imi cer iertare, pentru unele erori sau neajunsuri care poate au fost admise in acest proiect. Deaceea as fi bucuros sa-mi expediati pe adresa e-mail: viostil@mail.ru obiectiile, propunerile si materialele de care dispuneti Dvs pentru a completa sau a corecta unele compartimente ale proiectului dat.

Va sunt recunoscator anticipat pentru ajutor si intelegere.

SLAVA LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !