Logos.md Forum

Du-te înapoi   Forumul tineretului ortodox din Republica Moldova > Biserica Ortodoxă şi lumea | > Biserica Ortodoxă şi alte religii |
Înregistrare Întrebări frecvente Lista de membri Calendar Căutare Mesajele zilei Marchează forumurile citite

Biserica Ortodoxă şi alte religii | Privirea unui creştin ortodox asupra altor religii şi confesiuni. .

Răspunde
 
Opţiunile temei Moduri de afişare
Vechi 22.03.2007, 20:00:17   #1
tricom
mediatecar
Are viză de reşedinţă aici :)
 
tricom's Avatar
 
Alexandru
Data înregistrării: 19.03.2007
Mesaje: 884
Trimite un mesaj pentru tricom cu ajutorul Skype™
Implicit Diferenta dintre religia ortodoxa si alte "religii"

de exemplu anterior a fost scris despre iehovishti:
Citat:
În prealabil postat de Fairness Vezi mesajul
Puncte doctrinare importante ale iehovistilor:

-Numele lui Dumnezeu - Iehova - este prezent in traducerea lor eretica a Bibliei (New World Translation) de 7210 ori;
-Nu cred in Sf. Treime;
-Hristos e "cel mai mare om care a trait vreodata". Anterior intruparii, dar si dupa aceasta, e confundat cu Arhanghelul Mihail;
-Duhul Sfant este o energie impersonala;
-Calculeaza neincetat parusia si sustin mileniul - imparatie pamanteasca de 1000 de ani;
-Nu cred in suflet, nici in iad si chinuri;
-Impart in clase pe cei mantuiti: 144.000 de "martori" vor guverna in cer cu Hristos, restul pe pamant;
-Nu cinstesc pe Maica Domnului, sfintii, moastele;
-Nu au sarbatori si sunt foarte ostili atat celor crestine (Paste, Craciun), cat si celor laice;
-Nu au Sf. Taine;
-Prozelitismul este o cerinta expresa; ridicat la rang de dogma;
-Interzice transfuziile, tratamentele medicale, vaccinuri, transplanturi;
-Intalnim refuzul exercitarii dreptului la vot si refuzul contactelor cu "nemartorii" in afara intalnirilor prozelitiste.

Ei considera ca bogatia lor materiala vine de la Dumnezeu si asta este pentru ei este principalul, mantuirea. Raiul il vad pe pamant si ca vor se scalda in bogatii materiale.

Iar in Biblia vedem altceva:

"Iar Iisus a zis ucenicilor Săi: Adevărat zic vouă că un bogat cu greu va intra in impărăţia cerurilor.
Şi iarăşi zic vouă că mai lesne este să treacă cămila prin urechile acului, decat să intre un bogat in impărăţia lui Dumnezeu."

(Matei 19, 23)
tricom în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 22.03.2007, 20:13:34   #2
Fairness
Moderator
Are viză de reşedinţă aici :)
 
Fairness's Avatar
 
Victor
Data înregistrării: 23.02.2007
Locaţie: Chisinau
Mesaje: 1.043
Trimite un mesaj pentru Fairness cu ajutorul Skype™
Implicit Diferentele Dintre Biserica Ortodoxa Si Cea Catolica

DIFERENTELE DINTRE BISERICA ORTODOXA SI CEA CATOLICA (Parintele Cleopa)

- Exista purgatoriu, precum zic catolicii ?
- Purgatoriu nu este. catolicii zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare, unde merge sufletul cateva sute de ani si se curata acolo, apoi trece in Rai. Nu exista asa ceva. Noi avem Evanghelia Judecatii, pe care o au si ei, dar nu arata trei locuri, ci numai doua - raiul si iadul. Mantuitorul, cand va sta pe scaunul slavei Sale si va aduna toate popoarele de la zidirea lumii sa le judece, ii va desparti pe dansii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune pe drepti de-a dreapta Sa si pe pacatosi de-a stanga Sa ... Si vor merge pacatosii in munca vesnica, iar dreptii in viata vesnica.
Deci nu putem zice ca sunt trei locuri, ci numai doua : munca vesnica sau viata vesnica.
Cei mai mari dusmani ai catolicilor sunt protestantii si calvinii. Ei s-au rupt de Biserica Catolica la anul 1517, prin Martin Luther, fiind urmat de Zwingli, Calvin si Hus.

Care sunt punctele principale care ne despart de catolici ?
Invataturile principale care ne despart dogmatic si canonic de catolici sunt :
1 - Intai este filioque. Ei zic ca Duhul Sfant purcede si de la Tatal si de la Fiul. Aceasta greseala dogmatica este cea mai grea. Sfantul Evanghelist Ioan spune ca Duhul Sfant purcede de la Tatal si este trimis in lume prin Fiul. ( Ioan )
2 - Al doilea este suprematia papala. Papa este considerat de ei capul suprem al Bisericii crestine, adica loctiitorul lui Hristos pe pamant ! Mai mare decat toti patriarhii ! Ceea ce n-a facut Biserica Universala. Mandrie draceasca. Papa se numeste urmasul Sfantului Petru !
3 - Infaibilitatea papala. Ei zic ca Papa nu poate gresi ca om, in materie de credinta, cand predica el, ceea ce este iarasi o dogma noua respinsa de Biserica Ortodoxa.
4 - Al patrulea este purgatoriul. Ei zic ca intre Rai si iad ar fi un foc mare unde sta sufletul cateva sute de ani si se curata, apoi se duce in rai. Nu scrie in Sfanta Scriptura asa ceva; nu-i prevazuta nicaieri aceasta invatatura.
5 - Azimile. Ei nu slujesc cu paine dospita, ci cu azime, ca evreii.
6 - Catolicii mai au o dogma noua : imaculata conceptie. Ei zic ca Maica Domnului ar nascuta de la Duhul Sfant. Nu-i adevarat. Este nascuta in chip firesc din dumnezeiestii Parinti, Ioachim si Ana, ca rod al rugaciunii.
7 - Au substantialitatea. La sfintirea Sfintelor Daruri, catolicii nu fac rugaciunea de invocare a Sfantului Duh, cum facem noi la Sfanta Epicleza. Ei zic ca Darurile se sfintesc singure, cand se zice : Luati, mancati ... si celelalte. Nu au rugaciunea de pogorare a Duhului Sfant, peste Daruri.
8 - Celibatul preotilor; preotii catolici nu se casatoresc. Sunt celibatari, impotriva Sinoadelor Ecumenice, care au hotarat ca preotii de mir sa aiba familie.
9 - Ei au si indulgentele papale. Alta ratacire. Papei, daca ii dai parale multe, poti sa faci oricate pacate, te iarta, te dezleaga. Sfintii lor au prea multe fapte bune, n-au ce face cu ele, le da papei, iar el vinde aceste merite prisositoare spre iertarea pacatelor oamenilor care nu au destule fapte bune.
10 - Si mai este un punct important : mirungerea. Catolicii nu miruiesc copiii imediat dupa Botez, ci la sapte-opt ani si numai arhiereii ii miruiesc.
Noi avem liturghiile constantinopolitane ale Sfantului Vasile cel Mare, Grigore Dialogul si Sfantul Ioan Gura de Aur, iar catolicii au liturghia romana si cea ambroziana.
Iata acestea sunt punctele dogmatice si canopnice principale care despart Biserica Ortodoxa de cea Romano-catolica.

Iar cu protestantii nu avem nimic in comun. Ei au reformat total dogmele stabilite de Sfintii Parinti si au renuntat la cele sapte Sfinte Taine. Ei nu au ierarhie si taine si nu se pot mantui. Din cele sapte Taine mai au doar doua : Botezul si Euharistia, pe care o fac cu paine nedospita ca si catolicii. Din protestanti s-au nascut toate sectele neoprotestante care ataca tarile ortodoxe astazi.
Fairness în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 01.04.2007, 16:08:29   #3
Fairness
Moderator
Are viză de reşedinţă aici :)
 
Fairness's Avatar
 
Victor
Data înregistrării: 23.02.2007
Locaţie: Chisinau
Mesaje: 1.043
Trimite un mesaj pentru Fairness cu ajutorul Skype™
Implicit Punctele doctrinare importante din Marturisirea de credinta a Cultului baptist

1. Scriptura este inspirata de Duhul Sfant, este cuvantul lui Dumnezeu scris.
2. Dumnezeu este creatorul, sustinatorul tuturor lucrurilor, intreit in persoane, Tatal, Fiul si Sfantul Duh;
3. Omul este creat de Dumnezeu, trupul sau este facut din tarana, iar natura spirituala e din Dumnezeu.
4. Pacatul este lipsa de conformitate fata de legea morala a lui Dumnezeu, fie in actiune, fie in dispozitie sau atitudine. Pacatul este universal, iar consecinta acestuia este moartea spirituala.
5. Biserica cuprinde totalitatea credinciosilor din toate timpurile. Nu e o organizatie pamanteasca "vizibila", ci organismul viu, spiritual, al celor salvati, adica al celor care au crezut in Hristos si au fost "nascuti din nou".
8. Slujitorii,cultului sunt de doua categorii: pastorii si diaconii. "Ordinarea" acestora se face prin punerea mainilor. Pastorul se ingrijeste de supravegherea, pastorirea si carmuirea spirituala. Diaconii ajuta pe pastori in a administra bunurile materiale ale bisericii si initiaza actiunile filantropice. "Preotia" nu formeaza o clasa speciala, ci o calitate pe care o are fiecare credincios. Fiecare credincios este "un preot" si are dreptul de a se apropia de Dumnezeu prin Iisus Hristos, fara alt mijlocitor.
9. Simbolurile Noului Testament- Biserica noutestamentara are doua simboluri: a)Botezul si b) Cina Domnului. Acestea nu sunt taine.
a) Botezul se savarseste prin afundarea in numele Treimii. Nu are calitatea de a curati pacatele, aceasta o face numai sangele lui Hristos. Pentru ca cineva sa poata fi botezat, el trebuie mai intai sa primeasca mantuirea - sa se pocaiasca si sa creada.
Botezul se savarseste numai la majorat.
b) Cina Domnului - simbolul mortii lui Hristos, pentru om, se compune din paine si vin, neamestecate. Nu are calitatea iertarii pacatelor, este doar comemorarea iertarii pacatelor prin jertfa lui Hristos. Cina se poate lua de catre toti aceia ce si-au marturisit credinta in Hristos si au fost botezati.
10. Ziua Domnului - Duminica este ziua de adunare; are caracter comemorativ. Nu exista sarbatori inchinate sfintilor.
11. Viata de apoi - Pana la venirea lui Hristos exista o stare intermediara.
12. Disciplina in biserica se asigura prin masuri ca: mustrare, ridicarea drepturilor si excluderea din biserica a celor care s-au abatut de la conceptia baptista prin atitudine sau fapte.
13. Rugaciunea este starea de legatura intima a omului cu Dumnezeu. Ea este exprimarea directa, de aceea nu este nevoie de carti de rugaciuni.
14. "Sfintenia" se obtine prin lucrarea progresiva pe care o face Dumnezeu prin Duhul Sfant, in viata celui salvat.
15. Casatoria este randuita de Dumnezeu. Crestinii trebuie sa incheie o casatorie numai in Domnul, adica numai cu credinciosii (baptisti). Divortul este admis numai in caz de adulter.
16. Raportul cultului cu societatea - Cuvantul lui Dumnezeu indeamna la supunere fata de legile statului.

Citat:
- Foarte multi neoprotestanti care se interesează de Ortodoxie spun că sunt ortodocsi prin convingerile lor, dar nu vor să intre in Ortodoxie.

- Inseamnă că nu sunt convinsi!

- Un prieten baptist a intrat intr-o biserică intr-o zi si s-a asezat la rand si s-a impărtăsit. Desi i-am explicat că nu este bine ce a făcut, prietenii mei au spus că nu este rău, pentru că si ei fac parte din Biserică.

- Nu este bine, nu avea haină de nuntă! Mai ntai trebuie făcut ortodox. Să i se facă ungere cu Sfantul Mir. Trebuie să treacă prin acest moment.

- Biserica baptistă are Duhul Sfant?

- Păi, lucrul acesta este pus in discutie. Nu este permis. Domnule, trăiesc dacă am trei degete? Trăiesti, dar esti ciunt. Sau nu ai o ureche. Nu se poate, adevărul trebuie respectat. De aceea si Sinoadele Ecumenice au pus in discutie problemele de dogmă - s-au fixat dogmele despre credintă. Ei interpretează că Mantuitorul a fost o fiintă fizică, omenească, nu si dumnezeiască. Lucrul acesta l-a spus si Arie, si a fost anatematizat.

- Ce se intamplă cu cei ce cunosc pe Hristos ca Dumnezeu, se roagă Lui, fără să cinstească pe Maica Domnului, pe sfinti si Sfintele Taine?

- Este erezie a nu recunoaste pe Maica Domnului si Sfintele Taine. Este erezie, cădere in anatema.

- Ce părere aveti despre Biserica Baptistă?

- Biserica Baptistă este o biserică bolnavă. Cate Taine au? Iar pe care le au sunt simbolice. Ce stiati dumneavoastră despre impărtăsire, despre preotie?

- Au nădejde de mantuire?

- Nu! Mantuire este doar in Biserica Ortodoxă, in Hristos. Si se pune problema chiar a Bisericii Catolice.

Dialoguri cu Parintele Arsenie Papacioc
Ortodoxie si secte

Last edited by Fairness : 01.04.2007 at 16:14:35.
Fairness în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 07.08.2007, 12:49:13   #4
atti
Nou născut
 
atti's Avatar
 
Data înregistrării: 22.07.2007
Mesaje: 17
Trimite un mesaj prin ICQ pentru atti Trimite un mesaj pentru atti cu ajutorul Skype™
Implicit ???

in multe din punctele acestea vad ceva normal....nu inteleg cum sunt ele tratate aici???
atti în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 07.08.2007, 13:57:30   #5
vlah
Învaţă buchiile :)
 
vlah's Avatar
 
Radu
Data înregistrării: 06.04.2007
Mesaje: 170
Implicit

Păi mai sus au fost enumerate nu părţile negative ale baptiştilor, ci "punctele doctrinare importante", multe coincid cu ale noastre, e şi normal, căci ei sunt sectă (nu e vreo ofensă), sectă vine de la grecescul sektor, adică parte, deci ei sunt o parte a Bisericii (nu n sensul ecumenist, ei fiind rupţi de Biserică; mă refer la practicile cultice); Noi avem mai tot ce au şi ei (mă refer la ceea ce au ei cu adevărat [de ex. Scriptura, predica], nu la ceea ce neagă la noi [ca Tainele, Icoanele], lor nsă le lipseşte multe din ce avem noi ca Biserică a lui Hristos [Sigur Tainele sunt primele in aceasta lista].
Eu un lucru nu nţeleg la ei, dacă se mntuiesc numai prin credinţă şi fără de fapte, şi numai prin mila Domnului, atunci ce stimul au ei ca să trăiască ca creştini? Ai citit rugăciunea aia a lor prin care l recunoşti pe Hristos mntuitor personal şi te-ai apucat de beţii şi desfruri, eu n locul lor aşa aş fi făcut
__________________
Ορθοδοξια η Θανατος!
vlah în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 09.08.2007, 15:52:49   #6
atti
Nou născut
 
atti's Avatar
 
Data înregistrării: 22.07.2007
Mesaje: 17
Trimite un mesaj prin ICQ pentru atti Trimite un mesaj pentru atti cu ajutorul Skype™
Implicit :)

nu am inteles nimic ce ai avut in vedere acolo cu rugaciunea aia....dar una stiu ca ei cauta mantuire in Hristos, si e ceva normal nu???
atti în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 09.08.2007, 22:41:23   #7
JJBo
Învaţă buchiile :)
 
JJBo's Avatar
 
Data înregistrării: 02.08.2007
Locaţie: București și Chișinău
Mesaje: 128
Trimite un mesaj prin ICQ pentru JJBo Trimite un mesaj prin Yahoo pentru JJBo Trimite un mesaj pentru JJBo cu ajutorul Skype™
Implicit

Ei caută mntuire n Hristos, neagă predania, consideră că Biblia e unica sursă de mntuire, o consideră drept manula de mntuire pe când găsim multe versete în Biblie care neagă total că ea e unica sursă de mântuire, dacă doreşti, îţi pot face trimiteri directe. De asemenea tălmăcesc pe dos sensul ultimelor versete din Apocalipsă. Cred că este diferenţă dintre te mpărtăşi şi a mnca pur şi simplu vin cu pine......
__________________
De aceea vă zic vouă: [I]Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.

(Sfânta Evanghelie după Marcu XI:24)

Credința este un risc împotriva rațiunii, împotriva vieții, împotriva limitelor omenești, câteodată și împotriva normalului. (...)
Sfinții ne-au dezvelit taina grăuntelui de muștar: cât asculți tu de Dumnezeu, atât ascultă și Dumnezeu de tine. Cine ascultă de Dumnezeu, de acela ascultă și munții și fiarele și toată natura.

(Arsenie Boca)

Last edited by JJBo : 09.08.2007 at 22:46:07.
JJBo în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 10.08.2007, 00:00:43   #8
atti
Nou născut
 
atti's Avatar
 
Data înregistrării: 22.07.2007
Mesaje: 17
Trimite un mesaj prin ICQ pentru atti Trimite un mesaj pentru atti cu ajutorul Skype™
Implicit :)

mdaaa, nici nu iti cer trimiterile directe din Biblie, pt ca te cred/// dar sa stii ca m-ai socat putin, pt ca mi sa luminat mai multe lucruri in minte...chiar iti multumesc...stii, eu deja vre-o jumate de an sunt supus unor convingeri din partea unui baptist (care imi este o ruda chiar, si ne impacam bine) la vorbele caruia eu nu am cum sa ma apar, si sa-mi apar ortodoxia, uneori chiar sufeream din motivul dat...acum o sa stiu cum sa dezbat macar unele idei...
atti în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 11.08.2007, 14:35:36   #9
vlah
Învaţă buchiile :)
 
vlah's Avatar
 
Radu
Data înregistrării: 06.04.2007
Mesaje: 170
Implicit

Ma refeream la rugaciunea lor prin care il recunosc pe Hristos mantuitor personal, si accepta ca el sa lucreze prin ei + doctrina soteriologica a protestantilor e bazata pe o viziune juridica a lucrurilor, deci daca ai zis acea rugaciune si recunosti ca Hristos a murit in locul tau (plata pacatului e moartea, si toti meritam sa ajungem in iad, dar recunoscand ca Hristos a fost pedepsit in locul nostru, pentru pacatele noastre, ne putem mantui), tu esti liber sa faci ce vrei. Daca ai zis-o ei cred ca esti ca si mantuit.

Dialogul cu ei nu e o mare problema, doar ca nu e folositor. Cu putina cultura teologica, toate argumentele lor devin praf. Exista o lectie de'a lui Kuraev, ceva de genu: , daca te intereseaza iti pot da linku.
__________________
Ορθοδοξια η Θανατος!

Last edited by vlah : 11.08.2007 at 14:39:42.
vlah în afara forumului   Răspunde cu citat
Vechi 11.08.2007, 23:45:41   #10
JJBo
Învaţă buchiile :)
 
JJBo's Avatar
 
Data înregistrării: 02.08.2007
Locaţie: București și Chișinău
Mesaje: 128
Trimite un mesaj prin ICQ pentru JJBo Trimite un mesaj prin Yahoo pentru JJBo Trimite un mesaj pentru JJBo cu ajutorul Skype™
Implicit

atti - mă bucur. Găseşti mult mai mult n predicile părintelui Cleopa, mai are şi o carte: "Călăuză n credinţa ortodoxă" - citeşte-o, dar nu te axa pe greşelile altora, ci mai mult pe ale tale.

Am ncercat să vorbesc şi eu cu protestanţi. Ceea ce i blochează e ntrebarea: "n Noul Testament scrie foarte mult cum apostolii creştinau pe o mulţime de oameni prin diferite metode. ntrebarea mea: Unde sunt urmaşii lor?" Ei ţi vor spune că nu e nevoie de strămoşi pentru o Biserică. Dar tu ntreabă iar: Unde sunt urmaşii lor? Unde sunt cei care au păstrat cu sfinţenie ceea ce au primit de la Iisus? Unde sunt copiii, nepoţii, strănepoţii lor? Nu i pot găsi nicăieri dect n ortodoxie. Iată ce scrie n Biblie: "Deci şi alte multe minuni a făcut Iisus naintea ucenicilor Săi, care nu sunt scrise n cartea aceasta. Iar acestea s-au scris, ca să credeţi că Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi, creznd, să aveţi viaţă n numele Lui." (Ioan 20 : 30-31) care nu sunt scrise n cartea aceasta, (dacă observi, credinţa nu te mntuieşte, ci te ndrumă să ai viaţă n numele Lui) "Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus şi care, dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin." (Ioan 21 : 25). Deci şi multe alte lucruri a făcut Iisus, care nu sunt n Biblie. Misiunea apostolilor era n primul rnd să vestească Evanghelia, adică vestea cea bună - nvierea lui Hristos, de aceea nu putem spune că n Biblie trebuie să fie scris totul despre Biserică.
Protestanţii au "diaconi" - dar, doar pentru că au ntlnit n Biblie acest cuvnt. Dacă nu l ntlneau - erau să nege diaconii. n plus - ei nici nu prea ştiu ce e diacon. Ei fac o parodie (din inimă sau nu din inimă - treaba lor) dar e o parodie. Găsesc un verset - l tlcuiesc cum pot. Se nvrtesc un jurul lui şi descoperă Pămntul, pe cnd pentru ortodocşi demult erau cunoscute descoperirile lor. Nu pare banal? Ortodoxia se bazează pe ceea ce a fost pe viu şi s-a transmis din generaţie n generaţie, avnd principalele tlcuiri ale Scripturii - de la Sfinţii Părinţi.
Iată un caz concret. Unui protestant trebuie să i arăţi versetele din Biblie care arată că există Sfnta Treime, unui ortodox doar i spune mama sau preotul că e Tată, Fiu şi Duh Sfnt, şi el crede, iar cnd nu nţelege - i se explică n ce constă Treimea, fără Scriptură. Să ne ntrebăm - unde e Dumnezeu?
Aşa cum iehoviştii zic că erau nainte zei-trinităţi, aşa şi baptiştii ne spun că dacă avem "chipuri cioplite" - deja nseamnă că sunt idoli, şi că noi ne "nchinăm la chipuri". Iar dacă purtăm cruce la gt, pentru ei nseamnă că ea "nu e n inimă". Ei nu ştiu că Ortodoxia e o trăire, şi se trăieşte cu toate simţurile, văz, auz, pipăit, sărut, etc. Pe cnd ei stau şi predică numai, uitnd că inima are multe chei, nu doar raţiunea.

Dacă ne uităm istoric - Corintul, Efesul, şi alte oraşe către care apostolii şi scriiau epistolele - sunt din Grecia, iar Grecia de cnd e ea e ţară ortodoxă. Apostolul Andrei a păşit pe pămntul romnesc, şi iată că noi suntem ortodocşi. Rusia de asemenea. Nu miroase de loc a "tradiţii şi invenţii omeneşti".

Să i spui că, precum Duhul Sfnt a păzit Sfnta Scriptură, aşa El a avut grijă şi cu Sfnta Tradiţie. n plus, dacă observi - numai mergnd la Biserică, la acel "loc unde preoţii fac bani, ortodocşii se nchină la idoli şi citesc rugăciuni fără să nţeleagă şi fără să creadă" - ne umplem de harul Domnului, care ne călăuzeşte ntru o viaţă n numele lui Hristos.

Scuză că am nşirat atta, dar sunt "fragmente" din diverse surse. Dacă nu te ajută - şterg replica. Să nu uităm de greşelile noastre şi de ruşinea nostră pentru că ne numim ortodocşi dar ţara noastră ncă nu e ortodoxă, ci ca nume doar.

P.S: te rog, vlah, dă linku " ". Mulţumesc anticipat.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfntului Duh!
__________________
De aceea vă zic vouă: [I]Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea.

(Sfânta Evanghelie după Marcu XI:24)

Credința este un risc împotriva rațiunii, împotriva vieții, împotriva limitelor omenești, câteodată și împotriva normalului. (...)
Sfinții ne-au dezvelit taina grăuntelui de muștar: cât asculți tu de Dumnezeu, atât ascultă și Dumnezeu de tine. Cine ascultă de Dumnezeu, de acela ascultă și munții și fiarele și toată natura.

(Arsenie Boca)

Last edited by JJBo : 11.08.2007 at 23:51:18.
JJBo în afara forumului   Răspunde cu citat
Răspunde


Opţiunile temei
Moduri de afişare

Reguli de postare
Poţi nu deschide subiecte noi
Poţi nu răspunde la mesaje
Poţi nu adăuga ataşamente
Poţi nu modifica mesajele tale

Codul vB este Pornit
emoticoanele sunt Pornit
Codul [IMG] este Pornit
Codul HTML este Oprit
Sari la...


Ora este GMT +3. Ora este acum 15:53:43.


Powered by vBulletin® Version 3.6.10
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.