Romana

Русский

Cu noi este Dumnezeu!

Informatii Utile


Categorii articole:Campania ASCOR „Icoana în liceu „“ fereastră spre Dumnezeu” începe la Liceul Academiei de Ştiinţe a Moldovei

mai 12, 2011 Categoria: Stiri

În mai anul curent, ASCOR Chişinău lansează o nouă campanie, de această dată cu genericul „Icoana în liceu „“ fereastră spre Dumnezeu”. Această campanie a devenit posibilă datorită donaţiei de 1000 de icoane din Sfîntul Munte de care a beneficiat asociaţia în luna aprilie 2011. Aceste icoane vor fi instalate în liceele şi spitalele din municipiul Chişinău şi nu numai.

La 6 mai, s-a dat startul acestei campanii în cadrul unei măsuri festive organizate în cadrul Liceului Academiei de Ştiinţe a Moldovei, odată cu cinstirea Sfîntului Gheorghe purtător de biruinţă.

La acest eveniment, alături de elevii liceului, conducerea instituţiei dar şi de preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova „“ domnul Gheorghe Duca, a fost invitat şi preşedintele ASCOR domnul Rusanovschi Iulian. În alocuţiunea sa, domnul Rusanovschi a menţionat următorul lucru: „sunt cuprins de emoţii, dar nu de acele emoţii care m-ar împiedica să vorbesc în faţa domniilor voastre, ci de emoţiile provocate în urma cumsecădeniei şi moralităţii de care dau dovadă elevii din acest liceu. Voi sunteţi viitorul acestei ţări şi astăzi vreau să vă indemn ca, urmînd exemplul Sfîntului Gheorghe, a Sfîntului Ştefan cel Mare şi a altor sfinţi care au mărturisit de tineri, să vă apăraţi cu orice preţ biserica şi neamul începînd chiar de astăzi.
Văd în ochii voştri multă cuminţenie dar şi dorinţă de mari realizări. Fie ca Maica Domnului, care va fi alături de voi în orice împrejurare, să vă ajute în toate împrejurările vieţii, iar după ce ve-ţi pleca de pe băncile acestui liceu să nu ezitaţi nici o clipă să puneţi o cărămidă la temelia bisericii ortodoxe, mama poporului nostru”.

Imediat după încheierea alocuţiunii, domnul Rusanovschi a înmînat icoana Maicii Domnului şefului acestei instituţii „“ doamna Lazur Galina, după care a mers în fiecare sală de clasă însoţit de o delegaţie formată din elevi, unde au fost instalate cele 15 icoane donate liceului. Atît elevii cît şi conducerea instituţie de învăţămînt au mulţumit ASCOR, dar şi celorlalte persoane care au contribuit la aducerea icoanelor în ţară, pentru această donaţie de suflet.

Ulterior acest liceu a fost sfinţit la iniţiativa doamnei director.

/ascor.md/

Lasa un comentariu

Completeaza casutele de mai jos pentru a adauga un comentariu.

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.